Gönderen Konu: enjektörler ses yapar mı  (Okunma sayısı 10725 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '15
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
enjektörler ses yapar mı
« : Haziran 23, 2009, 08:47:06 »
98 model gli aracıma üzerindeki lpg muayeneden geçmeyince şamandıra ,emülatör ve tesisat değişti önceki sistemde emülatör yoktur. ustanın rölye dediği bir parça aynı işi yapıyormuş emülatör takmayı önerdi biz de tak ustam dedik. sorun şu: sistem değiştikten sonra araç sesli çalışmaya başladı özellikle 3 bin devir civarında ( gösterge 100 civarı) içeriden sesi duya biliyorum şık şık ... gibi. monte eden ustaya tekrar gitim ses normal dedi, sanayide 4 farklı ustaya daha sordum ses olacak bu kadar sorun yok dedi. bir usta enjektörler ses yapıyor normal dedi. ancak kafama takılan enjektörler yalnız benzindeyken çalışır biliyorum tüpte de çalışır mı çalışırsa böyle ses yapması normal mi? görüş ve yardımlarınız için teşekkür ediyorum. araçta enjeksiyonlu sistem tüp var sıralı değil.

Toyota Club Türkiye

enjektörler ses yapar mı
« : Haziran 23, 2009, 08:47:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: enjektörler ses yapar mı
« Yanıtla #1 : Haziran 23, 2009, 08:57:02 »
Çok yüksek içeri kadar gelebilcek kadar ses yok benimkinde, ses yapar kanımca fakat içerden duyulabilecek kadar olmaması gerekir diye düşünüyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
    • hisarototest
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #2 : Haziran 23, 2009, 11:24:50 »
98 model gli aracıma üzerindeki lpg muayeneden geçmeyince şamandıra ,emülatör ve tesisat değişti önceki sistemde emülatör yoktur. ustanın rölye dediği bir parça aynı işi yapıyormuş emülatör takmayı önerdi biz de tak ustam dedik. sorun şu: sistem değiştikten sonra araç sesli çalışmaya başladı özellikle 3 bin devir civarında ( gösterge 100 civarı) içeriden sesi duya biliyorum şık şık ... gibi. monte eden ustaya tekrar gitim ses normal dedi, sanayide 4 farklı ustaya daha sordum ses olacak bu kadar sorun yok dedi. bir usta enjektörler ses yapıyor normal dedi. ancak kafama takılan enjektörler yalnız benzindeyken çalışır biliyorum tüpte de çalışır mı çalışırsa böyle ses yapması normal mi? görüş ve yardımlarınız için teşekkür ediyorum. araçta enjeksiyonlu sistem tüp var sıralı değil.

Şimdi şöyle bir şey var aracınızda anladığım kadarı ile normal sistem lpg sistemi takılı durumda. çünkü sıralı sistemde lpg sisteminin emülatörü yoktur. emülatör çok nokta veya tek nokta enjeksiyonli araçlara normal sistem lpg takmaya yarar. Yani normal sistem lpg de enjektör olmaz. sıralı sistemlerde de enjektörler ses yapar ama dediğiniz kadar bariz bir ses değildir. onu haricinde merak ettim sizin arabadan gelen sesi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 23, 2009, 11:32:10 »
Enjektör olmadan nasıl püskürtecek yakıtı?

LPG'nin enjektörü ayrıdır. Motor kaputunu kaldırdığın zaman benzin enjektörlerinin gerisinde görürsün. Ayrı enjektör monte ederler LPG'li araçlara. Sıralıdaki tek fark şudur;

Bizim enjeksiyonlu araçların bilindiği gibi ECU'su vardır. Yakıt miktarını hangi devirde ne kadar verecek kaç nM tork falan filan. Bunu ayarlayan beyin vardır bizim 4afe motorda. Düz sistem bunu iptal eder direkt olarak monte edilen LPG Enjektörlerinden püskürtür yakırı. Sıralıda ise LPG ECU's vardır. Aynı benzinlideki gibi ayarlayarak püskürtür yakıtı. Onun için sıralı sistem daha pahalıdır beyinli olduğu için. Performansıda yüksektir düz sisteme göre. Bilmem anlatabildimmi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
    • hisarototest
« Yanıtla #4 : Haziran 23, 2009, 11:48:18 »
Enjektör olmadan nasıl püskürtecek yakıtı?

LPG'nin enjektörü ayrıdır. Motor kaputunu kaldırdığın zaman benzin enjektörlerinin gerisinde görürsün. Ayrı enjektör monte ederler LPG'li araçlara. Sıralıdaki tek fark şudur;

Bizim enjeksiyonlu araçların bilindiği gibi ECU'su vardır. Yakıt miktarını hangi devirde ne kadar verecek kaç nM tork falan filan. Bunu ayarlayan beyin vardır bizim 4afe motorda. Düz sistem bunu iptal eder direkt olarak monte edilen LPG Enjektörlerinden püskürtür yakırı. Sıralıda ise LPG ECU's vardır. Aynı benzinlideki gibi ayarlayarak püskürtür yakıtı. Onun için sıralı sistem daha pahalıdır beyinli olduğu için. Performansıda yüksektir düz sisteme göre. Bilmem anlatabildimmi?

Cevabınızın bana olduğunu düşünerek yazıyorum. normal sistem takılı araçlarda enjektör olmaz. enjektör sıralı sistemlerde mevcuttur. normal sistemli araçlarda ki enjektör uygulaması nasıl olmuş bılmıyorum ama varsa bir resim ekleyin bende öğreneyim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 23, 2009, 11:52:45 »
Peki abi müsait olduğumda ekleyeceğim. Söz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Nerde oLursan oL , Hep BenimLe oL......
« Yanıtla #6 : Haziran 23, 2009, 12:09:13 »
sanırsam LPG ile benzinin enjektörleri farklı enjektörler.. çünki lpg takıldığında sonradan enjektor takılıyor... sesde onlardan geliyor...

lpg nin enjektörleri dışarıda olduğu için ses duyuluyor kanımca...

araba benzindeyken lpgnin enjektorleri çalışmıyor.. o yüzden ses gelmiyor.. lpg ye geçtimi tık tık tık o ses normal dışarıya çok gelir ama içeriye oturup camlarınızı falan kapadığınızda ses gelmez normali odur...
Kırmızı Kafaa...
.
                                GöLgen YeTeR.......
                                    06 JE 605      ( Yakında 06 CHN 53 )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Nerde oLursan oL , Hep BenimLe oL......
« Yanıtla #7 : Haziran 23, 2009, 12:11:40 »
Peki abi müsait olduğumda ekleyeceğim. Söz...

normal sistemde enjektör nası oluyo ya harbi varsa koy resimleride görelim merak ettim valla :D
Kırmızı Kafaa...
.
                                GöLgen YeTeR.......
                                    06 JE 605      ( Yakında 06 CHN 53 )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 23, 2009, 12:22:55 »
rfotograf eklemeye çalışıyorum. yüksek devire çıkarken ses geliyor( nınn nııınn gibi ) resim ekleyince daha iyi anlaşılacaktır sistem umarım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 23, 2009, 12:37:19 »
sesliğe alıştığım arabada bu ses biraz beni rahatsız ediyor. öneki sisteme (emülatörsüz) dönmeyi düşünüyorum alışamazsam. ustalar yok bişey sen ses duymamışın diyor ama. hem fazladan 80 tl emülatöre verdik  sistemin böyle öncekine göre daha az yakıt tüketeceği belirtildi  hakikaten yakıt azaldı ama ses çogaldı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 23, 2009, 12:45:34 »
Arkadaşım eklemiş bak oradan görebilirsin. Tabi daha detaylı bulursam bende ekleyeceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
    • hisarototest
« Yanıtla #12 : Haziran 23, 2009, 12:49:16 »
evet mehmet hocam söylediğim gibi aracınızda normal sistem lpg montajı yapılmış durumda. Enjektör olarak tabir ettiğiniz kısımlar benzin enjektörlerinin kablo bağlandıgı yerdır. emülatörden enjektör sesi gelmez hocam. o sesi başka bir yerde arayın . Ümit kardeş ben enjektör göremiyorum bu resimde sen görebiliyor musun. bunlar benzin ejektörlerini  lpg sistemi devreye girdiği anda devreden çıkmasını sağlayan soketlerdir. yani orada gaz bağlantılı hiç bir boru vs. yoktur. Yani sizin ikinci bir gaz bağlantısı dediğniz olay yoktur.kablolardan gaz gidemeyeceğine göre ???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
    • hisarototest
« Yanıtla #13 : Haziran 23, 2009, 12:56:39 »

bakınız burada kırmızı çizgi ile işaretli olan gazın motoro gittiği kısımdır. sağ tarafta ise üzeri benkli olan parçada mikser dediğimiz parçadır. yani sırası ile gaz gidiyor diye bir şey yok  -_-

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Haziran 23, 2009, 13:03:46 »
rüstem bey teşekkür ediyorum. sistem ve araçta yeni olduğum için teknik hatalar yapabilirim ( yanlış anlaşılmalar için özür diliyorum) ne de olsa ilk arabam ve bilgi minimum bu konularda. ustalardan duyduklarımı aktarmaya çalışıyorum yardım etmeye çalışan ,görüş bildiren herkese teşekkür ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
    • hisarototest
« Yanıtla #15 : Haziran 23, 2009, 13:11:57 »
mehmet  hocam yanlış anlama elbette forumun amacı bu değil mı bilmediğimiz konuları öğrenmek fikir almak. kesinlikle yanlış anlamayın çok üzülürüm. ilk araba için güzel tercih bu arada rahatlığına alışırsanız vazgeçemezsiniz zaten :))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Haziran 23, 2009, 13:28:59 »
rüstem bey yalnızca acemiliğimi dile getirdim. yalnış anlama kesinlikle yok zaten yazdıklarınızdan yanlış anlayabilecek bir ifade yok gönlünüzü  rahat tutun siz. arkadaşlar sayesinde mekanik bilgiler ediniyoruz formu sürekli takip ediyorum biz de bildiğimiz bir şeyler çıkarsa acizane fikir beyan ediyoruz. elbette formun amacı öğrenmek paylaşmak . yardım etmek

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "ne alırsan al japondan vazgeçme"
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Temmuz 10, 2009, 02:04:31 »
tüm lpg lerde az yada çok ses var.
ama ses ne kadar fazlaysa araba o kadar performanslı oluyor diye biliyorum.
benzin enjektörlerinden ses falan geldiğini duymadım daha önce.
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Temmuz 10, 2009, 02:23:07 »
tüm lpg lerde az yada çok ses var.
ama ses ne kadar fazlaysa araba o kadar performanslı oluyor diye biliyorum.
benzin enjektörlerinden ses falan geldiğini duymadım daha önce.
Ses ne kadar fazlaysa performansı o kadar yüksek diye bunu ilk sizden duyuyorum.Bu konuda yanlış bilginiz var.

-Bir Prins veya Teleflex taktırın bakalım fark varmı hiç benzin enjektörleriyle arasında?
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "ne alırsan al japondan vazgeçme"
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Temmuz 11, 2009, 03:23:17 »
yani demek istediğim enjektörlerden gelen ses faaliyetin yoğun olduğunu gösteriyor. nisbeten bu çekişte daha iyi oluyormuş. bunlardan lpg attırırken usta bahsetmişti bana. tabi konunun uzmanı değilim.
şuanki aracım "tabanvay"