0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
"mutfak çakmağımı değiştirdim artık yemekler daha iyi pişiyor"
Arkadaşlar bildiğim kadarıyla ateşlememe sorunu olmadıktan sonra bujiyi yenilemenin bir yararı yok. Tabi bunun aksini iddia eden bir sürü reklam var (performans bujileri ve ekonomi bujileri) fakat bu konuda bişey okumuştum mantıklı gelmişti.. Orman yangınını kibritle de yaksanız, gelişmiş bir kaynak makinesi ile de yaksanız yanma biçimi değişmez diyordu. Sonuçta tutuşma olduktan sonra olay yakıtın yanmasından ibaret. Tabi motorun teklemesini beklemeden bujileri yenilemek iyi bişey onu kabul etmek lazım ama "Bujileri değiştirdim performans arttı" bence biraz şüpheli.. Bu "mutfak çakmağımı değiştirdim artık yemekler daha iyi pişiyor" demek gibi bişey. Tabi bu sektörde bir sürü rant olduğu için internette her kafadan bir ses çıkıyor.. Ama sizin farklı fikirleriniz varsa duymak isterim doğrusu..
Ahmet Bey, sizi çok iyi anladım demek istediğiniz buji zerre kadarda ateşlese zaten ortamdaki yanmaya hazır karışım alev alıp patlamayı gerçekleştirecek. Bunda mutabıkız;ancak bujinin o ilk kıvılcımı verdiği andaki gücü önemli diyoruz / diyorum. Manyetolu çakmakları bilirsiniz bir süre kullandıktan sonra manyetosu biter siz gözle kıvılcımı görsenizde çakmaktaki gazı ateşlemeye yetmez. Yani balonu patlatmak için kullandığınız iğnenin ucu çok kullanıldıktan sonra iğne olmaktan çıkıp balona zarar veremeyecek hale gelmiştir. Çok baskı yapsanız mutlaka patlatır ama değer değmez patlatmaz...
eyüp abi ben aslında çift tırnaklı dört tırnaklı vs bujilerin daha iyi yanma sağlayacağına inanıyorum şöyle inanıyorum, bir yakmama durumu var, biri kaçırsa diğer tırnak yakacak..alfa romeoda twin spark diye bir olay var, silindir başına 2 buji..bu neden var? biri kaçırırsa diğeri kaçırmasın diye var, performans kaybı olmasın diye var..