Gönderen Konu: aygazın (opet) yeni katkılı motoru temizleyen otogazı  (Okunma sayısı 9905 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Ynt: aygazın (opet) yeni katkılı motoru temizleyen otogazı
« Yanıtla #40 : Haziran 28, 2009, 16:01:07 »
eyüp abi ben aslında çift tırnaklı dört tırnaklı vs bujilerin daha iyi yanma sağlayacağına inanıyorum şöyle inanıyorum, bir yakmama durumu var, biri kaçırsa diğer tırnak yakacak..alfa romeoda twin spark diye bir olay var, silindir başına 2 buji..bu neden var? biri kaçırırsa diğeri kaçırmasın diye var, performans kaybı olmasın diye var..

Turkay benim tecrubemde oyle olmadi. 4 tirnakli Bosch Platinum 4'den (5,000 km sonra degistirdim, yeniydiler) en ucuz tek tirnakli NGK orijinal bujilerine gectim,  takar takmaz yakit tuketimim neredeyse yuzde yuz artti. 15'den 28-29'a cikti (MPG)
Fe... :-)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Haziran 28, 2009, 16:01:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #41 : Haziran 28, 2009, 16:04:12 »
Açıkcası şahsi merakımdan dolayı forum siteleri ve bazı köklü markaların sitelerini inceledim, 4 tırnaklı buji üretmişler reklam ve kar marjı için süslü kelimelerle donatmışlar, kulaktan dolma bilgide çok bizde. dört tırnak olunca 4 ayrı kıvılcım olurda çok iyi ateşlenirde. Mantığa aykırı birkere; kaynak sabit, gelen akım dörde bölünecek nasıl olurda artış olur. Şu ihtimal var sadece tırnaklardan biri ateşlemek istemezse diğeri orda hazırda bulunsunda belki o ateşler mantığı. Ama benim elektronik bilgi birikimime ters geliyor yinede. Siz hiç yıldırımın düşerken kavis yaptığını gördünüzmü, tek noktayı tercih eder... Senin şu ultrasonik buji denen olayıda merak ettim doğrusu, elektrik akımını ses dalgasına mı dönüştürüyor buji, ateşlemeyi gerçekleştiren şey ne yani ? Sen takılmadan önce bujileri görüp, inceleyebldin mi kardeşim?

Markanın reklamını yapmış gibi olmayalım ama güzel bilgiler var, http://www.ngk.com.tr/fileadmin/downloads/tr_downloads/Zuendkerzen_TR.pdf

Yap, ne olacak Eyup? :) NGK da Denso da Toyota'nin OEM bujileri. Gerci reklama ihtiyaclari yok ama olsun :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Haziran 28, 2009, 16:37:23 »
Turkay benim tecrubemde oyle olmadi. 4 tirnakli Bosch Platinum 4'den (5,000 km sonra degistirdim, yeniydiler) en ucuz tek tirnakli NGK orijinal bujilerine gectim,  takar takmaz yakit tuketimim neredeyse yuzde yuz artti. 15'den 28-29'a cikti (MPG)
bu durumda ben o takılan 4 tırnaklı bujinin senin kullandığın araba için uygun olmadığını düşünürüm ahmet abi..yani tırnak aralığı senin aracın için önerilen değildir o yüzden verimli ateşleme olmuyordur
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #43 : Haziran 28, 2009, 16:52:03 »
Yok, tirnak araligi uygundu, arabaya gore buji, yine de sifir performans....2 kat daha fazla yakit tuketimi. Kurumlanma vs hicbir olumsuz iz yoktu uzerlerinde, degistirirken resimlerini de cektim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #44 : Haziran 28, 2009, 17:15:01 »
kabloları yeniledin mi abi buji değiştirirken? tırnak aralığı uygun 4 tırnaklı bujinin yakıtı arttırıp performansı düşürmesine anlam veremiyorum ben
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #45 : Haziran 28, 2009, 17:33:29 »
Kablolari da yeniledim Turkay, ama bir mecburiyetten. Bujileri degistireyim derken, cikarma esnasinda kablolardan birinin silikon kaplamasi zedelendi, o yuzden degistirdim hepsini. Yoksa bunlarin hayat boyu garantisi fiziksel hasar verilmedikce. (NGK'nin kablo kutusunun uzerinde de yaziyor Limited Lifetime Warranty diye)

Bosch kablo almistim, sonra iade ettim, hepsi Japon takim olsun diye :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #46 : Haziran 28, 2009, 18:42:19 »
kablolarda sorun vardır diye düşündüm de..yani 4 tırlaklı diye tüketimi arttırmasını açıklayamıyorum kendi içimde :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #47 : Haziran 30, 2009, 11:23:29 »
lpg 1 ay oldu takdıralı arabaya;corolla 1.6 otomatikle sehir dısına cıktım 36 lt gaz ile 415 km 4 kişi klimayla gittim
benzini opetten alırım hep.lt 1.49 ankarada suan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Haziran 30, 2009, 11:37:12 »
arkadaşlar bu yeni LPG euro plus'ı nihayet denedim. Çok farketti bu kadar farkedeceğini tahmin bile etmemiştim.
LPG Tankı full boş, Eskişehir'de Opet pompa fiyatı 1.64 TL şuan. Trip sıfırladım. 20 TL 'lik gaz aldım tekrar tam boşalana kadar kullandım, ve tam tamına 138.4 KM yol yapabildim şehir içinde, Bugüne kadar aracımda 20 liraya en büyük rekor :) farklı istasyonlardan aldığım gazlarla max. 115 km yol yapabiliyordum düne kadar. Ve ayrıca aracın çalışma sesinde dahi değişiklik var bilemiyorum böyle bişey olurmu ama, çok beğendim çok zorda kalmadıkça euro plus'dan vazgeçeceğimi sanmıyorum.

Şimdi sıra uzun yolda denemek kaldı onuda hafta sonu denicem yazarım tekrar.Eski gazla şehirler arası araç 5 kişi dolu iken 10 kuruş yakıyordu geçen hafta, korkuyorum şimdi 8 kuruş yakarsa diye :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Haziran 30, 2009, 11:38:41 »
lpg 1 ay oldu takdıralı arabaya;corolla 1.6 otomatikle sehir dısına cıktım 36 lt gaz ile 415 km 4 kişi klimayla gittim
benzini opetten alırım hep.lt 1.49 ankarada suan

Keşke burada da 1.49 olsa opet fiyatı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Haziran 30, 2009, 11:42:45 »
arkadaşlar bu yeni LPG euro plus'ı nihayet denedim. Çok farketti bu kadar farkedeceğini tahmin bile etmemiştim.
LPG Tankı full boş, Eskişehir'de Opet pompa fiyatı 1.64 TL şuan. Trip sıfırladım. 20 TL 'lik gaz aldım tekrar tam boşalana kadar kullandım, ve tam tamına 138.4 KM yol yapabildim şehir içinde, Bugüne kadar aracımda 20 liraya en büyük rekor :) farklı istasyonlardan aldığım gazlarla max. 115 km yol yapabiliyordum düne kadar. Ve ayrıca aracın çalışma sesinde dahi değişiklik var bilemiyorum böyle bişey olurmu ama, çok beğendim çok zorda kalmadıkça euro plus'dan vazgeçeceğimi sanmıyorum.

Şimdi sıra uzun yolda denemek kaldı onuda hafta sonu denicem yazarım tekrar.Eski gazla şehirler arası araç 5 kişi dolu iken 10 kuruş yakıyordu geçen hafta, korkuyorum şimdi 8 kuruş yakarsa diye :D :D

Bu arada canım sıkılınca değiştirdiğim 3000 km kullanılmış, NGK tek tırnaklı Buji ve hava filtrem orjinal servis malıdır..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Temmuz 01, 2009, 09:47:54 »
performansta artısı oldu.antalyadan kumlucaya gelirken yokuşlarda hemen güç kaybetmiyor.hız gene düşüyor ama yavaş öbürüne göre.yakıt zaten bizim ae101 140 145 kuruş yakıyor bakalım şimdi ne kadar yakıcak
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Temmuz 01, 2009, 09:49:46 »
Bu arada canım sıkılınca değiştirdiğim 3000 km kullanılmış, NGK tek tırnaklı Buji ve hava filtrem orjinal servis malıdır..

bizim bujiler hala ben beyazdı yağ değişiminden sonra baktırdık :D hava filtremizde simota karbon kazanlı.araba bu halde 140 145 kuruş yakıyor ^^ basarsam ben tabi acımıyorda ^^
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Temmuz 01, 2009, 10:54:26 »

performansta artısı oldu.antalyadan kumlucaya gelirken yokuşlarda hemen güç kaybetmiyor.hız gene düşüyor ama yavaş öbürüne göre.yakıt zaten bizim ae101 140 145 kuruş yakıyor bakalım şimdi ne kadar yakıcak

Kesinlikle performansta çok farkedici ataklık var benim araçta da. Düz yolda sanki motor salınmış, araç akıyor gibi çok ta rahat gidiyor. Yokuş haricinde benzini asla aratmıyor diyebilirim. Bazen sanki benzinden dahamı iyi ne ?  :o  :D  :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #54 : Temmuz 01, 2009, 14:08:49 »
arkadaşlar ben depou fulledim opetin lpg siyle arabanın performansı gözle gorulur sekılde değişti. otobanda 180 i gecememiştim diğer aldıgım gazla ama aygazdan aldıgım lpg ile 210 yaptım. buda bence gazın kalitesinin bir göstergesi oluyor:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Temmuz 01, 2009, 14:49:55 »
arkadaşlar ben depou fulledim opetin lpg siyle arabanın performansı gözle gorulur sekılde değişti. otobanda 180 i gecememiştim diğer aldıgım gazla ama aygazdan aldıgım lpg ile 210 yaptım. buda bence gazın kalitesinin bir göstergesi oluyor:)

Mustafa Alper TEMEL Bey; öncelikle formumuz kuralları gereği profil bilgilerinizi doldurmalısınız. Üstadlarımız sizi mutlaka uyaracaklardır, Türkiyedeki trafik kuralları çerçevesinde hız limiti otobanda 120 km/s olarak belirlenmiştir. Diğer kullanılarımıza kötü örnek olmayalım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #56 : Temmuz 01, 2009, 15:27:54 »
Bazen sanki benzinden dahamı iyi ne ?  :o  :D  :alkis:
Yok artık lebron james  :blink: :D
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Temmuz 01, 2009, 15:38:55 »
Alperen ;

Powerade reklamında lebron james'in deliksiz attığı 2.basketten sonra spiker murat murathanoğlunun sarfettiği gereksiz cümlenin aynısı bu :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #58 : Temmuz 01, 2009, 15:42:50 »
evet Metin Abi ordan aklıma geldi zaten :D
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı