0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
eyüp abi ben aslında çift tırnaklı dört tırnaklı vs bujilerin daha iyi yanma sağlayacağına inanıyorum şöyle inanıyorum, bir yakmama durumu var, biri kaçırsa diğer tırnak yakacak..alfa romeoda twin spark diye bir olay var, silindir başına 2 buji..bu neden var? biri kaçırırsa diğeri kaçırmasın diye var, performans kaybı olmasın diye var..
Açıkcası şahsi merakımdan dolayı forum siteleri ve bazı köklü markaların sitelerini inceledim, 4 tırnaklı buji üretmişler reklam ve kar marjı için süslü kelimelerle donatmışlar, kulaktan dolma bilgide çok bizde. dört tırnak olunca 4 ayrı kıvılcım olurda çok iyi ateşlenirde. Mantığa aykırı birkere; kaynak sabit, gelen akım dörde bölünecek nasıl olurda artış olur. Şu ihtimal var sadece tırnaklardan biri ateşlemek istemezse diğeri orda hazırda bulunsunda belki o ateşler mantığı. Ama benim elektronik bilgi birikimime ters geliyor yinede. Siz hiç yıldırımın düşerken kavis yaptığını gördünüzmü, tek noktayı tercih eder... Senin şu ultrasonik buji denen olayıda merak ettim doğrusu, elektrik akımını ses dalgasına mı dönüştürüyor buji, ateşlemeyi gerçekleştiren şey ne yani ? Sen takılmadan önce bujileri görüp, inceleyebldin mi kardeşim? Markanın reklamını yapmış gibi olmayalım ama güzel bilgiler var, http://www.ngk.com.tr/fileadmin/downloads/tr_downloads/Zuendkerzen_TR.pdf
Turkay benim tecrubemde oyle olmadi. 4 tirnakli Bosch Platinum 4'den (5,000 km sonra degistirdim, yeniydiler) en ucuz tek tirnakli NGK orijinal bujilerine gectim, takar takmaz yakit tuketimim neredeyse yuzde yuz artti. 15'den 28-29'a cikti (MPG)
lpg 1 ay oldu takdıralı arabaya;corolla 1.6 otomatikle sehir dısına cıktım 36 lt gaz ile 415 km 4 kişi klimayla gittimbenzini opetten alırım hep.lt 1.49 ankarada suan
arkadaşlar bu yeni LPG euro plus'ı nihayet denedim. Çok farketti bu kadar farkedeceğini tahmin bile etmemiştim.LPG Tankı full boş, Eskişehir'de Opet pompa fiyatı 1.64 TL şuan. Trip sıfırladım. 20 TL 'lik gaz aldım tekrar tam boşalana kadar kullandım, ve tam tamına 138.4 KM yol yapabildim şehir içinde, Bugüne kadar aracımda 20 liraya en büyük rekor farklı istasyonlardan aldığım gazlarla max. 115 km yol yapabiliyordum düne kadar. Ve ayrıca aracın çalışma sesinde dahi değişiklik var bilemiyorum böyle bişey olurmu ama, çok beğendim çok zorda kalmadıkça euro plus'dan vazgeçeceğimi sanmıyorum. Şimdi sıra uzun yolda denemek kaldı onuda hafta sonu denicem yazarım tekrar.Eski gazla şehirler arası araç 5 kişi dolu iken 10 kuruş yakıyordu geçen hafta, korkuyorum şimdi 8 kuruş yakarsa diye
Bu arada canım sıkılınca değiştirdiğim 3000 km kullanılmış, NGK tek tırnaklı Buji ve hava filtrem orjinal servis malıdır..
performansta artısı oldu.antalyadan kumlucaya gelirken yokuşlarda hemen güç kaybetmiyor.hız gene düşüyor ama yavaş öbürüne göre.yakıt zaten bizim ae101 140 145 kuruş yakıyor bakalım şimdi ne kadar yakıcak
arkadaşlar ben depou fulledim opetin lpg siyle arabanın performansı gözle gorulur sekılde değişti. otobanda 180 i gecememiştim diğer aldıgım gazla ama aygazdan aldıgım lpg ile 210 yaptım. buda bence gazın kalitesinin bir göstergesi oluyor:)
Bazen sanki benzinden dahamı iyi ne ?