Gönderen Konu: ÖN TORPİDO VE MOTORDAN GELEN CIZILDAMA SESİ  (Okunma sayısı 7856 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
ÖN TORPİDO VE MOTORDAN GELEN CIZILDAMA SESİ
« : Ekim 21, 2006, 18:26:17 »
arkadaşlar bende 1999 toyota corolla 1.6 terra var arnavut kaldırım yoldan geçerken torpidodan ve motordan cızıltı geliyor bazende ilk kalkışta cısıltı sesi sadece motordan geriyor bu ses sanki bir bardağı masanın üstüne koyarsınız evinizin yanından bir kamyon geçer ve bardağı titretir ya aynen öle bi ses bu ses nerden kaynaklanıyor acaba önceden yoktu çünki sonradan oldu.
"TÜRK'ÜN TÜRK'TEN BAŞKA DOSTU YOK"

Toyota Club Türkiye

« : Ekim 21, 2006, 18:26:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #1 : Ekim 21, 2006, 23:56:09 »
arkadaşım kapana takma arnavut kaldırımı yolda hangi arabayla geçersen geç o cızlama sesi gelir 50 60 km geçtikten sonra bütün araçlarda yapıyo onu asvalt yolda ses yapmıyorsa korkma torpido dan motordan gelmiyo o ses lastiklerden geliyo araba sıfır olsada marka model farketmez hepsinde yapıyo

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • teknikoto.forumup.com
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #2 : Ekim 22, 2006, 01:16:27 »
AYNI SORUN BENDEDE VARDI SERVİSTE ÇÖZDÜK MEĞER ÇAMURLUK İÇİNDEKİ PLASTİKTEN GELİRMİŞ ŞİMDİ TIK YOK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Kasım 02, 2006, 16:14:26 »
arkadaşlar arabayı tamirciye götürduM motorun kulağından biri düşmüş dedi hesapta değişti ama aynı cızıldama ve aracı şalıştırdığım zaman motordan cızzzz sesi gene geliyor anlayan bir arkadaştan yardım motoru çalıştırdıktan 15 dk sonra ses kalmıyor nedendir aCABA ARABAYI DEISTIRMEYI DUSUNUYORUM BU SES ICIN.SERVIS 80 KM UZAĞIMDA bu yuzden gıdemiyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #4 : Kasım 02, 2006, 16:42:50 »
Benim arabanında ön camın sağ alt tarafından bir ses geliyor. Kasislerden geçerken gelen bu gıcırdama şeklinde. Yağışlı havalarda olmuyor. Sanırım ordaki izolasyon malzemesinden kaynaklanıyor. Senin motor kulağı olayı biraz acayip geldi bana. Ama sendeki cızlama gevşek bir parçadan bence. Çünkü motor soğukken ilk çalışmada titreşimli çalışır sonra düzelir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Kasım 09, 2006, 10:09:11 »
ya arkadaslar bu ses git gide artmaya başladı rolantideyken geliyor gaza bastımmı kayboluyor. bide ısınınca kayboluyor. kulağı tırmalayan bi ses.seside size tarfi edemiyorumki.kuhhhhkkkkk kuhhhhhhk diye bu ses hidrolik direksiyonu sonuna kadar çevirince bir ses çıkıyor ya osese çok benziyor.tamirci anlayamadı yokmu bir motor uzmanı yaaa kafayı yiycem servisde çok uzakta.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 09, 2006, 10:19:29 »
Bu tip islerde servise gitmen en mantiklisi.
Sorun yanlizca ses olmayabilir.

Aracin egsoz manifoldunun oralarda bir isi kalkani vardir.
Vidalari gevsemis olabilir.

Motor kulagi düserse motorda düser herhalde.
Kulaklar tasiyici görevi görürler. Ama rezonansi kesmek icin kullanilmis bir lastik takoz falan da olabilir
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Kasım 09, 2006, 17:52:26 »
anlaşıldı servis yolları taştan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #8 : Kasım 11, 2006, 05:37:24 »
ses den konu acılmısken 2006  corollam da camlardan ses gelıyor  soruyorum herkes sıkayetcı toyotada tıpık 80-90  da yolda bozulsa bıraz camlar cızırdıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • hkup@mynet.com
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #9 : Kasım 12, 2006, 21:51:07 »
Alıntı yapılan: murat ala
ses den konu acılmısken 2006  corollam da camlardan ses gelıyor  soruyorum herkes sıkayetcı toyotada tıpık 80-90  da yolda bozulsa bıraz camlar cızırdıyor
[/quote]
on bende yaşıyorum.hatta servis sordum gösterdim teste bile çıktık.cevapbütün corollalardw var dedi cam boşluğundan mış.0 arabadada var dediler.(gerci benimkiside öyle ama  )yani kader diyorum.
98 euro civic 1,4is

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 14, 2006, 16:07:09 »
selam arkadaşlar,arabayı alalı 5 ay oldu 2001 1,6. aldıktan sonra ses hastası oldum.arabaya bindiğimde kulağım başka bir ses duymuyor,göğüsü dinliyorum,göstergelerin önündeki plastiği dinliyorum. her taraftan ses geliyor. arabaya diyecek başka bişeyim yok,performansı çok iyi ,rahat,masrafsız , ama ses çıkarıyor abi. şimdide ön cam  havalandırmasının sağ tarafından tık tık diye ses geliyor,torpidoyu söküp bakayım dedim fakat sökemedim,hava yastığı da var orda , acaba zarar veririm diye başka müdahale edemedim.. nedir abi bu ses biri bana söylesin. o havalandırmaya nasıl ulaşırım?illa göğsü sökmem mi lazım?yardım edin lütfen,fikir verin. saolun şimdiden.
Allah’ın seçtiği kurtulmuş millet!
Güneşten başını göklere yükselt!
Avlanır, kim sana atarsa kement,
Ezel kuşatılmaz, çevrilmez ebed.....Şair

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Toyota Modeli
« Yanıtla #11 : Kasım 27, 2006, 12:08:11 »
ben çok titiz kullandığım ve arabam 20 binde olduğu halde özellikle aldığımdan beri ön göğüsten sesler ve cızırtılar geliyor,bu Corollalarda 1999 dan sonrakilerde plastik kalitesinin düştüğünü gösteriyor..Çünkü eski Corollalara biniyorum 2002-2003 falan,km si 100 binde ama tık yok...
2009 TİBURON

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Ocak 03, 2007, 01:49:28 »
Arkadaşım aynı sorun bende de var aldığımdan beridir 2004 corolla HB SOL geçmedi geçmiyor GEÇMEYECEK 2kez izalasyon yapıldı 1ay geçmeden gene başlıyor ses