Gönderen Konu: Avensis Buji Problemi  (Okunma sayısı 6627 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
Avensis Buji Problemi
« : Haziran 22, 2009, 13:43:03 »
selam arkadaşlar 2000 model 2.0 avensis aracım var.Aracda rolantide titreme problemi vardı. aracı tamirciye götürdüm inceledi ve en sonunda bujileri söktü ngk çift tırnak buji vardı araçta. bujilerden ilk gözdeki bujinin seramiği sarımtırak bir renk almış ve bujilerin dördününde uçları yağlamıştı. Neyse bujileri test makinasıyla denedi ama bujilerde arıza yoktu. tek tırnak ngk (carina e bujisi) taktı ve aracın titremesi  ve düzensiz çalışması düzeldi. bana aracın bobininde arıza olabileceğini söyledi fakat böylede binilebileceğini söyledi bobin zayıf olduğu için çift tırnaklı bujiye gerekli ateşleme imkanı sağlayamıyormuş.
Bir de arkadaşlar aracımın sağ ön amortesörü bozuk ama ikisinide değiştirecem  ne marka amortesör tavsiye edersiniz  burdaki usta yan sanayi f.pover amortesör tavsiye etti fikirlerinizi almak istiyorum

Toyota Club Türkiye

Avensis Buji Problemi
« : Haziran 22, 2009, 13:43:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis Buji Problemi
« Yanıtla #1 : Haziran 22, 2009, 13:48:13 »
ben bu konuyu ve bu yazıyı bir yerden hatırlıyorum..aynı konudan daha önce de açmamış mıydınız?
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Haziran 22, 2009, 15:12:55 »
daha once de aynı konuyu açtım görüş veya fikir alamadım.başlığı büyük harflerle yazdığımdan olsa gerek diye tekrar açtım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 22, 2009, 15:39:08 »
konu hakkında bilgisi olan birisi olmadığı için cevap alamamış olabilirsiniz, bir daha eski açtığınız konuya girip, oraya güncel diye mesaj atarsanız forumda kirlilik olmamış olur ;)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 22, 2009, 18:30:28 »
selam arkadaşlar 2000 model 2.0 avensis aracım var.Aracda rolantide titreme problemi vardı. aracı tamirciye götürdüm inceledi ve en sonunda bujileri söktü ngk çift tırnak buji vardı araçta. bujilerden ilk gözdeki bujinin seramiği sarımtırak bir renk almış ve bujilerin dördününde uçları yağlamıştı. Neyse bujileri test makinasıyla denedi ama bujilerde arıza yoktu. tek tırnak ngk (carina e bujisi) taktı ve aracın titremesi  ve düzensiz çalışması düzeldi. bana aracın bobininde arıza olabileceğini söyledi fakat böylede binilebileceğini söyledi bobin zayıf olduğu için çift tırnaklı bujiye gerekli ateşleme imkanı sağlayamıyormuş.
Bir de arkadaşlar aracımın sağ ön amortesörü bozuk ama ikisinide değiştirecem  ne marka amortesör tavsiye edersiniz  burdaki usta yan sanayi f.pover amortesör tavsiye etti fikirlerinizi almak istiyorum

Bu cift tirnak, 4 tirnak bujiler Japon arabalarina gore degil galiba. Benim arabada da onceki sahibinin taktirdigi Bosch Platinum 4 bujileri vardi, 12 silindirli araba gibi yakiyordu. Duz, fabrikanin onerdigi en basit, en ucuz bujiyi taktim, buji kablolarini degistirdim ve duzeldi.

Orijinalinden baskasini taktirmayin bence. Tokico ya da KYB taktirin.

Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • .
  • Araç: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 06, 2009, 00:27:08 »
titeme sorunu bendede vardı aracın boğaz bölümünü temizlettirin düzelecektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 06, 2009, 10:04:54 »

Orijinalinden baskasini taktirmayin bence. Tokico ya da KYB taktirin.

Ahmet abi Toyota larda orjinal buji Denso  değil mi abi. Ben öyle diye biliyorum yanlışsa uyarın beni arkadaşlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 06, 2009, 10:16:03 »
Ahmet abi Toyota larda orjinal buji Denso  değil mi abi. Ben öyle diye biliyorum yanlışsa uyarın beni arkadaşlar.

Doğru biliyorsun ama bilmediğin birşey var :) Ahmet abinin verdiği markalar amortisör markası :D konuyu açan arkadaş birde hangi marka amortisör tavsiye edersiniz diye sormuş ona istinaden yazılmış bir cevap :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 11, 2009, 02:45:06 »
avensislerde iridyum buji standart ve 100.000km kullanma kılavuzunda öyle yazıyor. Marka ngk veya denso olmalı diyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis Buji Problemi - Bobin Sayısı
« Yanıtla #9 : Ocak 01, 2011, 22:09:57 »
97-2000 model Avensisler de kaç adet ateşleme bobini var acaba bilgisi olan var mı?
1990 Corolla 1.6 XL  1998 Otm. Carina 2.0 GLİ
      1998 Avensis - 1999 Avensis
    1998 Corolla Special GLI- 1998 Touring Wagon
2000 Avensis - 1997 Otomatik Carina 2.0 GLİ