Gönderen Konu: Sağ ön kapı camı  (Okunma sayısı 7226 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
Sağ ön kapı camı
« : Haziran 22, 2009, 11:18:59 »
arkadşlar arabam hb corolla ve sağ ön cam yarım açık olduğu zaman ve bozuk yolda gittiğim zaman boşluk olduğu için tıkır tıkır ses geliyor ve beni rahatsız ediyor.Sabahleyin kapı dösemesini söktüm belki camı tutan klipslerdir dedim ama nafile görünen bi sorun yok.Böyle bi sorun yaşayan varmı yada ne yapmalıyım.
yine toyota inadına corolla

Toyota Club Türkiye

Sağ ön kapı camı
« : Haziran 22, 2009, 11:18:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: Sağ ön kapı camı
« Yanıtla #1 : Haziran 22, 2009, 11:50:00 »
Mustafa bey, aynı şikayet bende de var henüz birşey yapmadım ama. yapacağım şey şu. krikonun çalıştığı dikey bir eğrili bir demir parçası var, camı tutan aparatta onun yanında kızaklama şeklinde çalışıyor. Kızaklama yapan yerler enteresan garip şekilli beyaz bir plastik parça, o zamanla aşınıyor ve arada boşluklar oluşuyor. Şuan benimkinde 2 mm o arada boşluk var ve ister istemez orası boşluk olduğu için tıkırdıyor. Plastiğin etrafına yada o aradaki boşluğu kapatabilirsen sorunun kalmıcak.Henüz el atamadım duruma fakat yapacağım şey plastiğin etrafına saç büküp saçın altına 2 mm destek malzemesi doldurup yapmayı planlıyorum.Ne kadar başarılı olurum bilmiyorum. Eğer yaparsan veya yaparsam fotoğraf yükleyelim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: ağ ön kapı camı
« Yanıtla #2 : Haziran 22, 2009, 11:51:52 »
benim hem sol hem de sağ camda mevcut. camları 4-5 cm açarak giderken lakırdı yapıyor özellikle bozuk yollarda. oto camcıya gittiğimde, mekanizma yataklarındaki fiber makaraların aşınmasından yaptığını söylediler. fakat bizim toyotaların tamir takımı yokmuş. mekanizmayı değiştirmek gerekiyormuş. böyle kullan ya da maliyetine katlan. 100 tl yi geçebilir demişti ama servisteki arkadaşlar net fiyat verebilirler.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 22, 2009, 11:54:28 »
bende de aynı sorun vardı ve konu acarak bilgi aldım ama birtürlü fırsat olupda bakamadım... aşağıdaki linkde yazılanlar işini görebilir..

http://www.toyotaclubtr.com/mekanik-sohbet/camdaki-bosluk-sesi/msg122170/#msg122170 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Haziran 22, 2009, 12:23:38 »
teşekkür ederim.En kötü servise gidip yaptırcam yani çünkü gerçekten sinir bozucu bi durum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • BÜYÜK İZMİR BULUŞMASI :)
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 22, 2009, 12:33:40 »
Bir önceki hyundai arabamda benimde başıma gelmişti.Camda ileri geri çok hareket ediyordu, umursamıyordum taki birgün cam tam ortada kiltlenip kalıncaya kadar.İyi bir cam, kapı kilit işinden anlayan bir ustaya götürdüm.
Camı kaldıran mekanizmaya merkezleme sağlayan plastik paça aşınmıştı haliyle kasıntı yapıyor aynızamandada ses çıkarıyor.Bu kasıntı yüzünden cam krikosu sardı neyse el becerisi çok olan bir usta olduğu için halletti.Plastik parçaya boşlukları dolduracak şekilde içi teflonlu küçük şeritler keserek boşluğu aldı.
Kırikoyuda elindeki çıkmalarla elden geçirdi.
Ben aracı arzalı haliyle iki sene kullandım yaptırdıktan 3 ay sonra satmıştım.  :lol:
2002 corolla H/B 1,6 terra   iZMİR / Balçova

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 22, 2009, 13:01:25 »
çoğu araçların bu cam oynaması için ayar mevcutmuş.
toyota da ayar yokmuş direk presli olarak takılıyormuş.
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Haziran 22, 2009, 23:19:44 »
ben söküp baktım zaten öyle denildiği gibi plastik bir parçada yok mekanizma demir ve içinde gidip gelen plastik bir tekerlek.YAni nasıl yapılır tam bilmiyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 22, 2009, 23:38:53 »
o demir camı sıkı sıkı tutmalı, zamanla çürüyor o demir parça, o boşalmıştır o yapıyordur takırtıyı..benim aracımda sağ arka cam düştü o deir parça çürüdü diye
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 23, 2009, 00:13:07 »
Dikkat ettiyseniz herkes bendede var diyo..Aynı sorun gecmişte forumda paylasılmıs yapılacak bişey yok denılıyor serviste buna normal diyor..Benimkide 2004  arkadaslar benım aracımdada var tıkırtı sedan ve hb olması degiştirmiyor sorunu..Onunu için kafanıza takmayın binin aracınıza.Kronık sorunları var bızım kaslaarda.Teyp  etrafınfakı havalandırma ızgaralarının oldugu cerceve sorunlu cok sert plastıkten yapılmıs..2002-2004 temmuza kadar cıkan makyazsız kasa benım aracımda dahıl direksiyon kumandası dıreksıyonun yanında ayrı bir parca oldugu ıcın  cızırtı seklınde ses yapıyor.HB lerde arka pandizot ses yapıyor.Rüzgar sesi motor sesi içerde yetermi aklıma gelen seyler sımdılık bunlar.Allah buyuk arızalardan korusun iyi gunlerde kullanın aracınızı. ben bugun lpg taktırıyorum brc düşüncelerimi paylasırım arkadaslar
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 23, 2009, 07:55:25 »
ben söküp baktım zaten öyle denildiği gibi plastik bir parçada yok mekanizma demir ve içinde gidip gelen plastik bir tekerlek.YAni nasıl yapılır tam bilmiyorum

o tekerleklerin çapı küçülüyor zamanla. tekerlerin değiştirilmesi gerekiyormuş ama mekanizma sökülebilir bir yapıda olmadığı için yapılamıyormuş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 12, 2013, 18:41:47 »
Vay be sorunsuz kusursuz diye tabir ettiğimiz e12  kasalarımız oysa ne çok kronik sorunu var mış.Ha bu kullanımı etkileyen sebepler mi tabi ki hayır.Ama ben şu resmen böğüren motor sesine ayar oluyorum arkadaş ya bir motordan bu kadar iğrenç ses çıkar ae101 ler süper di o yönden
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ağustos 12, 2013, 19:20:58 »
Bu bir kronik sorun değildir, eskiyen her markada oluşan bir sorundur, 2 sebebi vardır;

1- Bozuk yollar,
2- Aşırı güneş,

Camın içinde rahatlıkla hareket ettiği ama sallanmasını önlemek için de yeterince sıkılığa sahip cam fitili zamanla eskir, deforme olur ve yumuşar/çatlar.

Cam fitilinizi değiştirdiğinizde ses, toz ve damla izolasyonunuz yenilenmiş olur. Yetkili Servisinizde tahmini 50TL civarındadır.

Değişimi servisinizde ücretsiz yapılır ve döşeme sökülmez.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)