Gönderen Konu: Paslanmaya karşı bakım nasıl yaparsınız?  (Okunma sayısı 7676 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • !!! YERDEN GİDEN TOYOTACI !!!
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 163000
  • Model Yılı: '98
  • 31 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
Paslanmaya karşı bakım nasıl yaparsınız?
« : Haziran 22, 2009, 10:55:13 »
Atmosferden gelen atıklar, çamur, tuz vb durumlarda aracınızda oluşan pas araçlara zarar veren en önemli unsurlardan biridir. Aracınızı dış etkilerden korumak için ne yapmalısınız?

Araçların dış yüzeyleri boya ile bir nebze korunsada açık olarak duran metaller paslanma riski ile karşı karşıyadır. Kaput, bagaj, kapı içleri, yürüyen aksam gibi yerlerde karşınıza çıkabilecek paslanma sorunu rutubet, toz, toprak gibi etkenlerle baş göstermektedir.

Üretici firmalar genellikle çevre kirlilikleri, çamur, atmosferik atıklar gibi sebeplerle oluşan paslanmaları garanti kapsamı dışında tutmaktadır. Paslanmaya karşı yapabileceğiniz ilk müdahele aracınız yeniyken araç bakım merkelerinin uyguladığı Pas Önleme Sistemlerini aracınıza uygulatmaktır. Aracın taban sacının yalıtımı sık sık kontrol edilmelidir, yalıtım kabarmışsa paslanma tehlikesi baş göstermiş demektir.

- Aracınızın su tahliye delik ve kanallarının açık olmasına dikkat etmeniz,

- Aracınızın alt kısmını periyodik biçimde yıkatmanız,

- Aracınızı yıkadıktan sonra Kapı altları, çamurluk içleri, çamurluk kenarları, bagaj olukları, motor bölümü, marşpiye profillerinin içleri, taşıyıcı sistem profil içleri ile kapı direkleri gibi hassas bölümleri iyice temizlendiğinden ve kuruduğundan emin olmanız,

- Aracınızın kaportasında paslanmaya yol açabilecek küçük vurukları, çizikleri dış etkenlere karşı korumasız hale getirecek pasta cila yerine rötuşlayarak gidermeniz,

- Aracınızı fırça yerine süngerle yıkamanız ve oluşması muhtemel ince çizikleri engellemeniz, aracınızın paslanmasını engelleyecek önlemlerdir.

Toyota Club Türkiye

Paslanmaya karşı bakım nasıl yaparsınız?
« : Haziran 22, 2009, 10:55:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
Ynt: Paslanmaya karşı bakım nasıl yaparsınız?
« Yanıtla #1 : Haziran 22, 2009, 13:06:21 »
Güzel konu Erdi benimde ufak tefek çok küçük paslanma var onlara rutuş yapacak boya v.s nerden temin edilir ki turkuvaz yeşili benim aracın rengi oto boyacılarda da mı olur? Kendim yapabilir miyim?
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 22, 2009, 13:44:34 »
Güzel konu Erdi benimde ufak tefek çok küçük paslanma var onlara rutuş yapacak boya v.s nerden temin edilir ki turkuvaz yeşili benim aracın rengi oto boyacılarda da mı olur? Kendim yapabilir miyim?
ali abi boyacıya git, onlar ayarlar boya koduna göre aracının boyasını..ama en güzeli beyaz :) vur beyaz ojeyi, yola devam :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 04, 2010, 12:57:19 »
Değerli Toyota'cılar,2008 model araçta pas olur mu?Evet olur.Nemli bölgede yaşamasanız da olur mu?Olur.Yeni kasa Corolla'da olur mu?Olur.Aracımın arka sağ kapı da mercimek kadar pas var.Arkadaşın 2009 Corolla'da da aynen var dı.Rötuş yaptırmış.Servise gidip gelsek,minimum 200 km.Normal boyacıya sordum.Bu renk yok,falan filan.Bu arabalarda servis harici bir yerde iş yaptırmak zor.En ufak taş sıçraması gibi durumlarda, açılan yerlerin paslanması,hiç hoş değil.Bir iki minik pas daha var.Toyota gibi bir firmanın böyle pas sorunları,boya kalitesinin sorgulanmasına yol açıyor.Yeni nesil araçların boyalarının zayıf olduğu sanayi esnafınca söyleniyor.Corolla'yı seviyorum.Ama eksilerini de gördükçe paylaşıyorum.Saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 64 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 04, 2010, 13:54:21 »
Ben bundan önceki aracımda denememiştim. Opellerin kaportası, boyası sağlam diye söylendiği için gerek duymamıştım.

Ama ondan önceki Uno, Corolla ve Kia araçlarda uyguladığım ve çevremde birkaç kişinin daha uyguladığı birşey var. O araçları 10 yıldan fazla ve Adana'da kullandık. Hiç pas olmamıştı.

Aracı güzelce yıkayıp temizleyip kuruladıktan sonra tüm boyalı/boyasız metal vs yerleri (kumaş vs yerler hariç) taze gazyağı ile siliyordum. (Eski gazyağının solventi uçtuğu için geriye yağı kalır) Ama nemli bezle değil, akacak kadar bol. Yumuşak yağlı boya fırçası ile. Böylece tüm çatlak ve ince yerlere girecek. Sonra kuruyuncaya kadar beklenip boyalı yerler bezle kurulanacak. Diğer yerlerde ve motorda kurulamaya gerek yok. Yılda 2 defa (yaza/kışa girerken) tekrarlıyordum.
Ford Focus 3 Titanium Smart TECHNO...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #5 : Mayıs 04, 2010, 15:02:43 »
Arka kapıların kapandığında temas ettigi bombeli çamurluk yerlerinde paslanma var sürtmeden dolayı.. Bunları nasıl çözeriz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #6 : Mayıs 04, 2010, 16:03:17 »
aracın düzenli olarak rütuş ve pasta cila bakımlarının yaptırılması gerekir ben yılda 2 defa yaptırırım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2005 corolla hb sol A/T "CC" lü :D
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 04, 2010, 16:58:24 »
arkadaşlar paslanmaz konusu geçince aklıma gelmişken bir konudan bahsedeyim..bunun için acaba yeni konu açmak gerekirmi? bileniyorum.. sorunum şu 
 E-12   2002-2006 hb arka bagaj kapağı (kapısı) menteşe diplerinde paslanma ve çürüme sorunum var..forumdaki arkadaşlara sadec sorum şu aynı araçtan olanlar ve bu konu hakkında  biligisi olanlardan yarım hepimizn aracında bu sorun var mı?  bunu neden soruyorum  hep aklımda idi paslanma konusu geçerken geldi..3 hafta önce derindere kartal servisine uğradığımda ustaya danıştım bana verdiği bilgi şu hb hepsinde bu şikayet var sebebi bagajı açıp kapatırken  sarsılmadan kaynaklandığı yağmur sularının yada arac yıkanma aşamasında biriken suyun alınmamasından  olduğu acaba böylemidir..ve bunu 10 yıl paslanmazlık garantisinden faydalabileceğimi söyledi.. böyle bir uygulama var mı?sizlere danışıyorum.. saygılar..
Benim pekmezim oldukça.. sineği bağdattan gelir..;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '07
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 04, 2010, 22:44:48 »
Bilgiler için teşekkürler... :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 15, 2010, 11:01:25 »
konu üzerine sıkıntımı yazmıştım aracımla ilgili ama bir cevap alamadım yada mesaj göz önünden kaçmıştır..aracımla kafama takılan tek sıkıntı bu aracının kasası E- 12 olanlarda arka bagaj kapağı menteşe diplerinde bir gözlem yapmalarını ve paylaşmalarını rica ediyorum bu sorun gerçekten normal mi? paslanma var :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 15, 2010, 11:14:25 »
Arka kapıların kapandığında temas ettigi bombeli çamurluk yerlerinde paslanma var sürtmeden dolayı.. Bunları nasıl çözeriz

Eğer paslanma zımpara veya benzeri birşeyle temizlenecek gibiyse biran önce temizleyip, boya (pasa karşı koruyucu başka birşeyde idareten olur) ile rütüş yapmanızı öneririm. Kesim çözüm almak istiyorsanız, pası tamamen temizlemelisiniz ;)

arkadaşlar paslanmaz konusu geçince aklıma gelmişken bir konudan bahsedeyim..bunun için acaba yeni konu açmak gerekirmi? bileniyorum.. sorunum şu 
 E-12   2002-2006 hb arka bagaj kapağı (kapısı) menteşe diplerinde paslanma ve çürüme sorunum var..forumdaki arkadaşlara sadec sorum şu aynı araçtan olanlar ve bu konu hakkında  biligisi olanlardan yarım hepimizn aracında bu sorun var mı?  bunu neden soruyorum  hep aklımda idi paslanma konusu geçerken geldi..3 hafta önce derindere kartal servisine uğradığımda ustaya danıştım bana verdiği bilgi şu hb hepsinde bu şikayet var sebebi bagajı açıp kapatırken  sarsılmadan kaynaklandığı yağmur sularının yada arac yıkanma aşamasında biriken suyun alınmamasından  olduğu acaba böylemidir..ve bunu 10 yıl paslanmazlık garantisinden faydalabileceğimi söyledi.. böyle bir uygulama var mı?sizlere danışıyorum.. saygılar..

Eğer darbe, çizik veya sürtme gibi nedenler dışında (garanti kapsamına çıkaran müdahaleler dışında) gerçekleşmişse, kaporta garantisi kapsamında serviste halledileceğini düşünüyorum
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 15, 2010, 11:26:09 »
benim merak ettiğim konu şu diğer araçlardada var mı ben bu durumu serviste halledemem aracım pert kaydı var yapacakalrını yada bu kapsama gireceğini sanmam.. araştırıyorum..şu an

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 15, 2010, 11:28:58 »
benim merak ettiğim konu şu diğer araçlardada var mı ben bu durumu serviste halledemem aracım pert kaydı var yapacakalrını yada bu kapsama gireceğini sanmam.. araştırıyorum..şu an

Ne yazık ki, bu durumda garanti kapsamından dolayı yapacaklarını sanmıyorum :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mayıs 15, 2010, 12:23:45 »
evet bilincindeyim tabiki acaba hemen hemen her araçta bu şikayet varmı merak ettiğim buydu..bakalım..  :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 15, 2010, 15:11:54 »
evet bilincindeyim tabiki acaba hemen hemen her araçta bu şikayet varmı merak ettiğim buydu..bakalım..  :(

Ben şu ana kadar Toyotalarda paslanma ile ilgili bir şikayet duymadım. Tabii zamanla veya dışardan aldığı darbe çizik vs... gibi nedenlerle oluşması da normaldir. Diğer arkadaşlar konuyu görünce onlarda farklı birşey belirtmek istiyorlarsa torumlarını esirgemeyeceklerdir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mayıs 15, 2010, 17:09:30 »

Garanti kapsaminda cozmeleri lazim.Pert bile olsa, o bolge kazada hasar gormediyse paslanmazlik garantisi islemeli.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 15, 2010, 17:49:48 »
ahmet abi inş. dediğin gibidir bu hafta işm olmazsa ayarlayabilirsem derindere kartal yada yenisahra nataşa danışıcam pert araçlar paslanmazlık garantisinden çıkıyor mu?  benim bahsettiğim noktada kaza darbe değişen boya yok..aracım her yıkayışımda elin ulaşayamayacağı yerleri bile kurular gerekli rutuj cilalarını yaparım yaptırtırım..ama sıkıntı var menteşe dipleri pas resmen ..bakalım toyota ne diyecek..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mayıs 15, 2010, 17:57:15 »
Murat kardes, sen kendinden emin bir sekilde servise git ve garantinin geregini ciddi ciddi talep et, giderken 'bu garantiden olmaz' diye dusunerek gitme.Garantiye girmez derlerse bile itiraz et, insallah garantiden cozerler, olmaz derlerse Toyota'nin Turkiye merkezine resmen muracaat et.Tuketici hakem heyetine basvurma hakkin da var tabii.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mayıs 15, 2010, 18:00:11 »
teşekkürler abi anlattıklarını  dediğin şekilde uygulayacağım..inş. olumlu sonuç alırım..elime ulaşan bilgileride paylaşacağım tabiki..