Gönderen Konu: Amortisör körükleri hakkında  (Okunma sayısı 1622 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
Amortisör körükleri hakkında
« : Haziran 21, 2009, 23:49:47 »
Arkadaşlar dün 1998 model corolla aracımla serviste cekupa gittim. Arabanın amartisör körüklerinin parçalandığını ve bunların değişmesi gerektiğini söylediler.Değişmez is Amartisör miline gelen kum, toz ve çakılların amartisörün  arza yapmasına neden olur dediler .Fİyat olarak 4 körük için parça fiyatı 168 tl işçilikle birlikte 230 tl olduğunu söylediler . Bu körükler dedikleri kadar önemli mi ?Değiştirmezsem sıkıntı çekermiyim?
Servis yansanayi körükte takıyormuş onada 80 TL(işçilik hariç) dediler .Fİyatlar konusunda bilgiz varmı?İlginize şimdiden teşekkürler...

Toyota Club Türkiye

Amortisör körükleri hakkında
« : Haziran 21, 2009, 23:49:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: Amortisör körükleri hakkında
« Yanıtla #1 : Haziran 22, 2009, 00:23:27 »
ben bu tarz körüklerin orjinal alınmasına karşıyım..plastik bir parça sonuçta, o kadar etmez bence..ben olsam yan sanayi olandan taktırırdım..ama herkesin görüşü farklı, ben bunu söylüyorum ama aracım 104.000kmde 100.000bakımına kadar en küçük şeyi bile yetkili serviste yaptırdım, 100.000de özel servise başladım, çok çok memnun kaldım
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 22, 2009, 00:29:42 »
Hocam iyide hiçbir servis yan sanayı parca takıyorum diyemez eger bunu yapar sizde bunu ispat ederseniz o servisin ceza almasına bıle neden olursunujz ama serviste 320 ye yapacagınız seyı dısarda 80 e halledebılirsiniz.dısarda yaptırmanız daha uygundur..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 22, 2009, 01:23:07 »
orjinal körük taktırmaya gerek yok. uno'ların körükleri oluyor. hem orjnal hemde ucuz uno körükleri. alıp taktırın. ben kullanıyorum şu anda vede memnunum. toyota sevisindeki bir usat söylemişti yaptırdım ve kullanıyorum sorunda yok 3 senedir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 22, 2009, 18:34:54 »
Arkadaşlar dün 1998 model corolla aracımla serviste cekupa gittim. Arabanın amartisör körüklerinin parçalandığını ve bunların değişmesi gerektiğini söylediler.Değişmez is Amartisör miline gelen kum, toz ve çakılların amartisörün  arza yapmasına neden olur dediler .Fİyat olarak 4 körük için parça fiyatı 168 tl işçilikle birlikte 230 tl olduğunu söylediler . Bu körükler dedikleri kadar önemli mi ?Değiştirmezsem sıkıntı çekermiyim?
Servis yansanayi körükte takıyormuş onada 80 TL(işçilik hariç) dediler .Fİyatlar konusunda bilgiz varmı?İlginize şimdiden teşekkürler...

KYB'nin orijinal amortisor koruklerinin tanesini 11 dolara aldim birkac ay once.Plastik parca, agir da degil. Bu ne boyle 168 Lira? El insaf...
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #5 : Haziran 22, 2009, 22:24:14 »
körükler hakında dogru demişler ama fiyat bana baya hemnde baya bir ucuk geldi sonucta plastik parca hiçbir hassas yönü yok sadece dediginiz olayı önlmek için olan bir parca bence araştır yarı yarıya düşüyüne yaptıra bilirsin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Haziran 22, 2009, 23:14:09 »
arkadaşlar bu deişim için amortisörlerin tamamı sökülecekmiş bu söküm takım işini servis dışında yaptırdığımda  acaba sıkıntı yaşarmıyım bu dğişim sonunda arabanın rot ballans gibi ayarları değişirmi yani hassa bir işçilik gerektirecek bir durummu