Gönderen Konu: 0 KM dizel aracın motoru nasıl açılır?  (Okunma sayısı 26561 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Ynt: 0 KM dizel aracın motoru nasıl açılır?
« Yanıtla #20 : Ağustos 04, 2009, 08:37:18 »
  Kurallar, yetkili kişiler ceza yazsın diye değil, kişileri (bizleri ve çevremizdekileri) korumak içindir. Bence bu durumda en son korkulacak şey yetkili kişilerdir.

Alper, sırf araç olarak düşünmemek lazım. İnsan bile spordan önce ısınmalı. Alışma sürecini sırf araç sıfırken de düşünmemek lazım. Aracı yola çıkmadan her çalıştrımada yine alıştırmak gerekir bence. Ama rodaj, araç sıfır iken ilk 1000-1.500Km. de ani hareketlerden kaçınmak, yüksek devir çevirmemek vs. ile gerçekleşir. Daha sonraki 5.000Km. civarında ise araç ideal çizgisine gelir. Sürekli yüksek devir her araç için zararlıdır, sürekli düşük devirin zararlı olduğu gibi.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ağustos 04, 2009, 08:37:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.4 D4D Comfort
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ağustos 05, 2009, 20:19:33 »
kısacası aracımızı kullanırken bir canlıymış gibi düşünmek gerek her anlamda...
Amatörler ekipmanları için endişelenir, profesyoneller para için endişelenir, ustalar ışık hangi açıdan geliyor diye endişelenir.
http://www.resimupload.com/ds913095222_dscf0904.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ağustos 06, 2009, 16:27:46 »
türlü türlü yorumlar var nettende bakarsanız.kimi performans yönelik rodaj için ver alalh devir çevir emsallerinden hızlı olsun derler.tam bir cahilliktir.rodaj süresi bitene kadar hiç bir motor zorlanmaz benim bildiğim gördüğüm kadarı ile.3000 d/d üstüne çıkılmaması lazım.motorun uzun ömürlü olması + çok ileriki kilometrelerde bile seriliğini + hızlı ivmelenmesini isteyen herkez rodaj bitene kadar 3000 d/d'de kullanır.benim yorumum böyle.
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ağustos 06, 2009, 16:35:26 »
  Servise gidersiniz, onlarda gerekli aletler ile saplamaları ve üst kapağı sökerek açarlar.  :D

Kusura bakmayın duramadım şaka yaptım. :)

Aslında bu gibi durumlar için açıklamalar Araç Kullanıcı El Kitabında yazıyor olması lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #24 : Ağustos 11, 2009, 00:17:07 »
burak arkadaşımın dediğine katılıyorum dizel motorlar yüksek başınç ve sıcaklıkta calıştığı için biraz dikkatli kullanmak gerekir evet benimde gördüğüm bazı sitelerde 0 araç için motora yüklenmek gerekir diyorlar açılması için sonuna kadar zorlayacakmısım :D :D kardeşim bu aracın motoru öyle veya böyle acılacak niye zorlayıp motoru yıpratayım ki veya niye motoru bayıltayım normal devirde normal vites aralığında kullandığım zamanda motor açılacak :D :D benim görüşüm bu şekilde arkadaşlar

japon mucizesi TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #25 : Ağustos 14, 2009, 20:13:09 »
arkadaşım aracının motoru uzun ömürlü olmasını istiyorsan yüksek devirlere çıkma yani motoru sıkıştırma ben 110bin km kullandığım aracımda en ufak bi problemle karşılaşmadım yakıt burda en önemli diğer etkendir her yerden euro dizel alınmaz bizim çakallar kimbilir içine neler koyuyodur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • TO-YO-TA
  • Model Yılı: '94
« Yanıtla #26 : Ağustos 15, 2009, 13:37:54 »
ben toyota clup ve üyelerinde hız konusunda kuralları çiğnemediğini ve taviz vermediğini gördüm.çok güzel bir artı.bunu uygulayan herkese teşekkürler.Allah kimseye kaza bela vermesin bir sağlıkçı olarak çok şahit oldum ve tekkelimeyle YALVARIRIM HIZ YAPMAYIN. o sahne çokk berbat tarif edilmez.