Gönderen Konu: 195/50/R15 Kumho Ku 31 H serisimi? Toyo Proxes CF1 V serisimi?  (Okunma sayısı 6084 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
     Arkadaşlar abiler kardeşler n'olur yardım edin çok kararsız kaldım.Yarın Komple ön takım alt takım yaptıracağım. Amortisör, Disk, Kampana, Kampana papuçları vs. elden ne geçmesi gerekiyorsa geçecek. Lakin şu iki lastik arasında kararsız kaldım. Toyo H serisi ve Kumho Ecsta Ku31 V serisi. Zaten resimlerdende desenlerini anlarsınız. Kumho 90 TL Toyo 130 TL

Napıcam Napıcam Napıcam yardım edin Lütfen....... :o :huh: :wacko:

Cevaplandıran herkese şimdiden şükranlarımı sunuyorum..

KUMHO KU 31 195/50/R15 V

Toyo H serisi olanda bu

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: 195/50/R15 Kumho Ku 31 H serisimi? Toyo Proxes CF1 V serisimi?
« Yanıtla #1 : Haziran 19, 2009, 22:31:25 »
Yardım edecek kmse yokmu ???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 19, 2009, 22:37:23 »
Toyo'nun desenini beğendim. Bana daha etkili bir performans sağlar gibi geliyor.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #3 : Haziran 19, 2009, 22:46:54 »
kumho ile toyo bence karşılaştırılmamalı,toyo çok daha üstün kumhodan hem kalite hem fiyat olarak,ben geçen hafta kumho ku25 aldım niye aldım fiyatı uygundu araştırdım biraz ondan aldım,eğerki kumho alıcaksanız ku25 öneririm son çıkan modeldir,ku31 ve ku19 un eksiklerinin giderildiği modeldir ku25

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 19, 2009, 23:46:05 »
http://www.1010tires.com/tire.asp?tirebrand=Kumho&tiremodel=Ecsta+SPT+%28KU31%29

Bu sitede bir değerlendirme buldum. Rakamsal olarakta diğer lastiklerden farkı yok özellikle toyodan. Sadece kuruda ve ıslakta %1 daha düşük

Bir göz atsanız, ingilizesi üst düzey olanlar belki daha iyi anlayabilir. Yarın alıyorum lastikleri.... Son kararımı veremedim ama yaaaaaaaa

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #5 : Haziran 20, 2009, 00:15:08 »
bende baktım oraya evet fark yok gibi ama meth edenler var toyoyu kulanmadım bilmiyorum,kumho ile ıslakta deneyiyim olmadı ama nette dikkat ettigim kumhoya durmuyo diyenlrin çogu ıslakta 160 la arabann dibinde frene basan makas atan kişiler o yüzden eğer temkinli kullanırım diyosan kumho derim,ben aldıgım lastikçiye sordugumda ku25 in en son model oldugunu ve ıslaktada istedigim gibi kullanabilicegimi söledi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
« Yanıtla #6 : Haziran 20, 2009, 00:29:34 »
aynı ebatta toyo tr1 kullanıyorum, gayet memnunum..
yol tutuş harika.
ayrıca önceki lastiklerim defalarca yarılmıştı (malum çukurlardan) ama toyo çok sağlam çıktı..
40.000km.dir kullanıyorum, daha da gider...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 20, 2009, 01:15:15 »
Toyo'nun desenini beğendim. Bana daha etkili bir performans sağlar gibi geliyor.

Hakkı abi desenden çıkardığınız sonucu bizimle paylaşılırmısınız? Bir desende olması gereken özellikler nedir ? Kusura bakmayın ama desenden lastik seçimi yapmak biraz garip geldide.

Konu ile ilgili olarak Toyonun T1R modelini tavsiye ederim. B.Stone adrenalin standardında bir lastiktir. Islak performansı nerdeyse kurudaki gibi. ku31 de baya tavsiye edilen bir lastik ama ıslak perf o kadar iyi değil. En azından T1r ile kıyaslandığında. Yokohama Sdrive'da tavsiye edebileceğim başka bir lastik fiyat/ perf olarak gayet makul bi seçim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 20, 2009, 09:18:42 »
Herkese Günaydın!

Dün gece yazdığınız cevapları okudum arkadaşlar. Bugün diğer forumlardan da bir araştırma yapacağım. Henüz net birşey oluşmadı kafamda. Diyorumki tamamdır yaa kumho alıyorum bir saat sonra yok yok toyo iyidir toyo alıyorum.. Gel git yaşıyorum arkadaşlar hala net bir fikir edinemedim. Yalnız Murat KÜDEN Ağabeyimizin lastiklerde iyi bilgisi var diye biliyorum. Beni aydınlatsa çok güzel olacak... Şöyle bir sorunda takılıyor aklıma malum kumho piyasada kolay bulunuyor. Fakat toyo heryerde yok. Toyoyu aldım diyelim 1 sene sonra lastiğin başına birşey geldi 1 tane daha aynı modelden almak icap ederse bulabilirmiyim? en azından o seriden bulunurmu piyasada? Bu konuda tedirginim... Böffff Napıcam Napıcam Napıcam ???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 20, 2009, 09:55:52 »
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Toyo/Proxes-CF1.htm

http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Kumho/Ecsta-KU31.htm

http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Michelin/Pilot-Exalto.htm

http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Bridgestone/Turanza-ER300.htm

Arkadaşlar böyle bir site buldum. Bunların ıslak-kuru değerlendirmesine göre

1-Toyo 2-Kumho 3-Michelin 4-Brigstone

195/50/15 boyutuna göre yukarıdaki markalarda bu tarz modeller yer alıyor. Fakat ER300 çok dikkatimi çekti. Madem bu kadar kalitesiz bir lastik neden millet bir dünya para veriyor? Markasınımı satıyor bu firma yoksa kalitesinimi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • !!! YERDEN GİDEN TOYOTACI !!!
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 163000
  • Model Yılı: '98
  • 31 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 20, 2009, 10:01:49 »
Toyo sonra Michelin sonra Kumho sonra Brigstone  :D

Toyo nun özellik le dikkat JAPON olması lazım .  !!! !!! !!!
Michelin lin ise özellik le dikkat FRANSIZ olması lazım.  !!! !!! !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 20, 2009, 11:50:07 »
Arkadaşlar son 2 saat. Karar veremedim daha ???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 20, 2009, 13:00:23 »
Michelin lin ise özellik le dikkat FRANSIZ olması lazım.  !!! !!! !!!
bunu bilmiyordum? benim 2009 corolladakiler alman michelin..
Arkadaşlar son 2 saat. Karar veremedim daha ???
abi ikisi de güzel lastik, ikisini de satan bir lastikçi bul, ona sor, kazandığı para aynı olur muhtemelen, o hangisi daha iyi, hangisi daha çok satıyor söylesin, al..zaten yeni lastik ikisinde de pişman olmazsın ;)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 20, 2009, 13:41:22 »
Telefondan baglaniyorum.
Cok uzun yazamayacagim.

Ben kumhoyu almazdim. Kardesime de dedim alma diye. Gecenlerde aldi ve pisman oldu.
Onun araba önden cekerli 2litre turbo ve 200 ps.
Frenleme vs ok iken, virajlarda cok güvensiz diyor.

Ben olsam biraz daha verir Uniroyal, Toyo, Avon, Cooper gibi lastiklere bakardim.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Haziran 20, 2009, 13:47:50 »
Murat abi ALLAH razı olsun beni kırmayıp cevap lütfettiğin için sağol. Sayende Toyo ağır basan tarafım dahada ağır basıyor. Lastik başına farkı 40 TL bu farkı vermeye değermi diye uzun uzun düşündüm. Ama %1 bile daha kaliteli ise, canımdan da değerli değil ya :)
Birazdan işten çıkacağım. Sanayiye gideceğim. Akşam neler yapıldı kaça patladı vs. Resimleriyle birlikte paylaşırım inşallah. Yardımcı olan herkese teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Haziran 21, 2009, 01:52:43 »
inşallah T1R modelinden almışsındır  :) bende lastik alma arifesindeyim , tecrübelerini merakla bekliyorum Şimdiden hayırlı olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Haziran 21, 2009, 11:25:58 »
Arkadaşlar dün sanayiye gitim. Babamın samimi olduğu tipik sanayi ustaları. Bana kalsa tootroniğe giderdim ya neyse.... Aracı lifte kaldırdılar ve tüm alt takımına baktılar. Arka sağ patlaktı aks başına yağ akımıştı zaten biliyordum. Sağ ön amortisöründe kendini saldığını biliyordum. Amortisörlerin dördününde körükleri çürümüş. Anlayacağınız hiçbir işlevi kalmamış. Ön diskler yamuktu 60 Km/H'nin üstünde giderken frenleme yaparsanız dreksiyonu ve fren pedalını inanılmaz şekilde titretiyordu. Kampana papuçlarının zayıfladığınıda biliyorum. Neyse şu yapılcak bu yapılacak dedi usta "içimden, sanki biz farlı birşey söyledik sana dedim" listeyi çıkardı. Parçacısını aradı fiyat aldı ama adam kapatmak üzere olduğu için parçaları alamadık. P.tesine kaldı. Diğer parçalar oldukça sağlam. Rot, rotil başları, salıncak vs...
Yapılacak olan şunlar

1-Dört amortisör ne olduğunu bilmediğim bir marka ile değişecek. Tanesi 60TL

2-Ön disk ve ön balatalar yine ne olduğunu bilmediğim bir marka ile... Fiyatını hatırlamıyorum

3-Kampana taşlanacak ve papuçları değişecek.

4-Z rot ve arkadaki bir iki bağlantı noktası değişecek adını unuttum şimdi.

Total hesap aşağı yukarı işçilik dahil 450 TL belki 500 TL'yi bulur. Babamla birlikte gittiğim için ve bütçemizin çok rahat olmayışı sebebiyle marka model cins seçme gibi bir şansım yok. Beni iki sene daha 20 Bin km götürsün yeter. Sonra ben alırım toyoytacığımı komple elden geçittiririm  :)

Bunlarda resimler. Ha bu arada Lastikler P.Tesine kaldı. Büyük bir ihtimal yukarıdaki toyo dan alıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Haziran 23, 2009, 11:10:32 »
Arkadaşlar yardımı geçen herkese çok çok teşekkür ediyorum. Sonunda jant ve lastiklerimide taktım. İzlenimlerim;

Patlak amortisör ve 175 taban lastiklerden sonra çok mükemmel bir yol tutuşu ve konfor geldi. Ea gösterişide cabası...

Toplam 1400 TL masraf yaptım. Helal olsun corollacığıma. Lastik olarak Kumho Ecsta KU31 V serisi Ebat: 195/50 R15 seçtim. Bakmak isteyenler buyursunlar :)
http://www.toyotaclubtr.com/fotograflar-videolar/umit'in-corollacigi/