Gönderen Konu: Boya Koruma Sistemleri ve pencereye film çekilmesi  (Okunma sayısı 2905 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Boya Koruma Sistemleri ve pencereye film çekilmesi
« : Haziran 19, 2009, 14:25:10 »
Merhaba ,

Öncelikle 1 hafta evvel Verso aldım ve arabaya hem boya koruma sistemi yaptırmak istiyorum hem de arka camlara film çektirmek istiyorum.
Amacım arkada oturan 11 aylık elemanı UV ışınlardan korumak. Ancak düşündüğüm film ise en açık renk olanlardan ama bunlar trafikte problem çıkartıyor mu ? Trafik polisleri ya da araç muayene olarak soruyorum.

İkincisi de arabaya boya koruma sistemi yaptıracağım. Ziebart'da diamond gloss boya koruma sistemi var bir de ultra boya koruma sistemi var..Bu ikisinin çok fark var midir ?

Ücüncü olarak da ziebart mi yoksa sonax mi tercih etmeliyim..

Teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

Boya Koruma Sistemleri ve pencereye film çekilmesi
« : Haziran 19, 2009, 14:25:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: Boya Koruma Sistemleri ve pencereye film çekilmesi
« Yanıtla #1 : Haziran 19, 2009, 14:32:12 »
Ali Yavuz Bey, öncelikle 11 aylık elemana Allah bağışlasın diyorum :)

Cam filmleri çok koyu olmadığı sürece muayenede sorun çıkarmıyorum. Hafif kusurlu olarak işleniyor genelde. Teoride yasak olsa da, yine aşırı olmadığı ve herhangi bir kontrolde trafik polislerine karşı bir kabalık veya saygısızlık yapmadığınız sürece de problem teşkil etmez.

Boya koruma konusunda forumda daha önce yapılan tartışmalarda Ziebart'ın bu konuda diğer markalara göre daha iyi olduğu belirtilmiştir sıklıkla. Arama fonksiyonunu kullanabilirsiniz.

Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2 : Haziran 19, 2009, 14:38:03 »
Ali Yavuz Bey, öncelikle 11 aylık elemana Allah bağışlasın diyorum :)

Cam filmleri çok koyu olmadığı sürece muayenede sorun çıkarmıyorum. Hafif kusurlu olarak işleniyor genelde. Teoride yasak olsa da, yine aşırı olmadığı ve herhangi bir kontrolde trafik polislerine karşı bir kabalık veya saygısızlık yapmadığınız sürece de problem teşkil etmez.

Boya koruma konusunda forumda daha önce yapılan tartışmalarda Ziebart'ın bu konuda diğer markalara göre daha iyi olduğu belirtilmiştir sıklıkla. Arama fonksiyonunu kullanabilirsiniz.

Hakkı Bey çok teşekkür ederim :)
Ziebart konusunda da bir arama yapacağım şimdi sitede..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 19, 2009, 14:43:12 »
ali yavuz bey keşke aracınızı alırken bu konuyu dile getirseydiniz, ben de aracı alırken ziebart diamond gloss boya koruma sistemi, döşeme koruma ve cam filmi yaptırdım bütün camlara hepsine 750 lira verdim aracı alırken söyledim bunları ziebartla anlaşması varmış tokullar plazanın, onların da yardımıyla bu fiyata alabildim yoksa sadece cam filmi 550 liraydı..ama ben şiddetle tavsiye ederim bunları, aracı yıkayınca ilk günkü gibi parlıyor, döşeme de kirlenmiyor, toz alır gibi döşeme temizliyorsunuz, elektrikli süpürgeyle lekeleri bile çekiyorum, cam filmi de muazzam güzel birşey keşke en koyusunu alsaydım :) güneşi çok güzel kesiyor, aracın güneş gözlüğü oluyor resmen :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #4 : Haziran 19, 2009, 14:49:13 »
ali yavuz bey keşke aracınızı alırken bu konuyu dile getirseydiniz, ben de aracı alırken ziebart diamond gloss boya koruma sistemi, döşeme koruma ve cam filmi yaptırdım bütün camlara hepsine 750 lira verdim aracı alırken söyledim bunları ziebartla anlaşması varmış tokullar plazanın, onların da yardımıyla bu fiyata alabildim yoksa sadece cam filmi 550 liraydı..ama ben şiddetle tavsiye ederim bunları, aracı yıkayınca ilk günkü gibi parlıyor, döşeme de kirlenmiyor, toz alır gibi döşeme temizliyorsunuz, elektrikli süpürgeyle lekeleri bile çekiyorum, cam filmi de muazzam güzel birşey keşke en koyusunu alsaydım :) güneşi çok güzel kesiyor, aracın güneş gözlüğü oluyor resmen :)

valla ben aracı maksiden satın aldım..Onlar da herhangi bir ziebart'da yaptırılmak uzere doseme koruma sistemi hediye ettiler..en azından ona para odemeyeceğiz..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 30, 2009, 12:12:44 »
Yarisime cam filmi çektirmek için biraz araştırınca Sonax ve Ziebart markaları arasında kararsız kaldım. Sonax 300TL + KDV fiyat verdi, Ziebart web sitesinde de 589TL yazmışlar. Aralarında kalite farkı nedir? Daha pahalıya Ziebart yaptırmalı mıyım? Bu ikisi dışında ne önerirsiniz, İstanbul Avrupa yakasında işçiliği iyi olan nereyi tavsiye edersiniz?

Yaz tatiline çıkmadan önce cam filmi yaptırmak istiyorum. Klima bile yetmiyor bu sıcaklarda.
All I ask is a tall ship and a star to steer her by...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Ağustos 04, 2009, 15:35:11 »
dün zıabrtta film yaptırdım 400 lira yoğun pazarlıklı fiyattır.arka camlar 3 koyu önler bi ton açığı ben çok beğendim:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 04, 2009, 21:33:46 »
  Polisler ile muhattap olmak istenmiyorsa 3 ve 2 nolu filmden uzak durmak gerek.En ideali 1 numara siyah film.Gerçi şöylede bir durum söz konusu.Koyu renkli film bir aile arabası ise polis pekte ses çıkarmıyor.Kullanıcı genç ise,araç modifiyeli bir haldeyse ve heleki o genç arkadaşımızda deli dolu bir tip ise poli abilerin ağına düşmek elde bile değil :D
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • Model Yılı: -
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 04, 2009, 21:38:45 »
  Polisler ile muhattap olmak istenmiyorsa 3 ve 2 nolu filmden uzak durmak gerek.En ideali 1 numara siyah film.Gerçi şöylede bir durum söz konusu.Koyu renkli film bir aile arabası ise polis pekte ses çıkarmıyor.Kullanıcı genç ise,araç modifiyeli bir haldeyse ve heleki o genç arkadaşımızda deli dolu bir tip ise poli abilerin ağına düşmek elde bile değil :D

Benim ön camlar 1 arkalar iki numara. Arabaya tam modifiyeli demesekte parçaları biraz değişmiş durumda. Ama çok mülayim bir tipim olduğu polis polis amcalar daha hiç durdurmadı :D
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 04, 2009, 21:46:42 »
abi deli dolu tip nasıl oluyor :D ben yeni corollayla 2 kere durduruldum da cam filmi var diye (ön yan camlar 1 numara arka yan ve arka cam 2 numara, ziebartta yaptırdım) polis amcalar sevmiyor beni, kemerim takılıyken 3 kere durduruldum, "üstün siyah diye göremedim kemeri devam et" şeklinde bir şey söylüyorlar..bir kere de çeşmeye girişte durdurdular annem vardı yanımda sadece ehliyete ve ruhsata baktı geç dedi :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #10 : Ağustos 05, 2009, 02:31:34 »
Boya koruma için ben de Autoking'e gittim bu gün. Avensis için 256 lira (liste fiyatıymış) istediler; ancak aracın kasgosu anlaşmalı sigorta şirketinden ( Güneş Sigorta'dan) yapıldığı için %30 indirimli şekilde yaklaşık "180 liraya yaparız" dediler.Yapılacak işlemlerse;  6 aylık boya koruma, ufak rötuşlar ve  pasta cila. Bir de "aracınızın boyası çok fazla yıpranmadığı için pasta cilayı makinayla değil, elle yaptıcağız" şeklinde bir açıklama yaptılar. Bu son söyledikleri pek aklıma yatmadı açıkçası. Bu konuda tecrübesi olan bir arkadaşımız durumu değerlendirirse sevinirim. Hakikaten elle pasta cila atmak, makinayla atmaktan daha mı iyidir?
HANGİ DUVAR YIKILMAZ;SORULAR DOĞRUYSA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 05, 2009, 02:53:57 »
abi deli dolu tip nasıl oluyor :D ben yeni corollayla 2 kere durduruldum da cam filmi var diye (ön yan camlar 1 numara arka yan ve arka cam 2 numara, ziebartta yaptırdım) polis amcalar sevmiyor beni, kemerim takılıyken 3 kere durduruldum, "üstün siyah diye göremedim kemeri devam et" şeklinde bir şey söylüyorlar..bir kere de çeşmeye girişte durdurdular annem vardı yanımda sadece ehliyete ve ruhsata baktı geç dedi :)
  Gençliğe verip polise kafa tutantip anlamında deli dolu .....Siyah giyindiğin için görememişler kemeri.Normal birşey.Bak anne yanındayken bişey dememişler :rofl:

Bir de "aracınızın boyası çok fazla yıpranmadığı için pasta cilayı makinayla değil, elle yaptıcağız" şeklinde bir açıklama yaptılar. Bu son söyledikleri pek aklıma yatmadı açıkçası. Bu konuda tecrübesi olan bir arkadaşımız durumu değerlendirirse sevinirim. Hakikaten elle pasta cila atmak, makinayla atmaktan daha mı iyidir?
  Bu baştan savma iş yapacakları anlamına geliyor.Bunun başka adı yok Yaşar bey.Elle boya korumamı yapılırmış.Bakınız linktede görüldüğü gibi aracıma yapılan boya korumanın her katında her işleminde iki değişik sünger ile makinalı uygulama yapıldı.Orayı boşverin başka bir yere gidin.Üstünüze normal kıyafet giyip gidin ve işin başında durun.Benim kıyafetlerim makinadan sıçrayan çizik gidericiler ile kirlendi.Bu arada en az iki çizik giderici kullanmaları gerekecek.Unutmayın bunu.Ayrıca farlarınıza çizik giderici 1 ve çizik giderici 2 ile uygulama yaptırmayı unutmayın.Farlarınızda temizlensin nasibini alsın .
http://www.toyotaclubtr.com/sohbet/kocaoglan-passat-artik-yola-hazir-ve-nazir-yolun-acik-olsun/20/
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ağustos 05, 2009, 03:04:06 »

Cam filmleri çok koyu olmadığı sürece muayenede sorun çıkarmıyorum.

:polis: Adamın ruhuna işlemiş ya :polis: :polis:  Süperisn abii :lol: :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ağustos 05, 2009, 07:59:33 »
:polis: Adamın ruhuna işlemiş ya :polis: :polis:  Süperisn abii :lol: :lol:

:rofl: :hurra:

Kardeş, siz böyle gaz verirseniz ben de havaya girerim haliyle :D Harikasın valla, sana helalinden bir :alkis:
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ağustos 05, 2009, 08:11:10 »
:rofl: :hurra:

Kardeş, siz böyle gaz verirseniz ben de havaya girerim haliyle :D Harikasın valla, sana helalinden bir :alkis:

Saolasın abicim ;)  Abi gazla ne alakası var senin duruşun yeter ya :polis:  Süper moderatör :D