2005 model arbamın önünden cok küçük yol bozukluklarında dahi hissedilen bir lıkırtı geliyordu. servise gittim benim bazı tahminlerimi de ilettim sonra incelediler baktılar ettiler ve sonucunda bir kaç yeri sıkıştırdık aracınızada herhangi bir sorun yok dediler. ha yine bazı sesler duyarsanız o sesler normaldir ve aracınızı bozuk olmayan düzgün yolarda sürünüz o zaman hiç ses gelmez mealinde önerilerde bulundular.
ben tekrar direksiyon kutusunda boşluk olabilir rotlardan veya direksiyon braketinden kaynaklanabilir dedim. evet direksiyon kutusunda boşluk var dişlilerinde bir problem var ama bunu tamir edemiyoruz yeni parça taksak bile olmuyor diğer yerlerde ise bir sorun yok dediler.
NOT: daha sonra ustanın bir lafını hatırladım. test sürüşüne çıkmadan önce (garanti uzmanı ben ve usta) usta bana "sesin kaynağının direksiyon olmadığını düşünüyor istanbul merkez" dedi.
yani benim anladığın istanbul bu sesin kaynağını garanti kapsamına almak istemiyor.
benim garanti ne zaman biterse o zaman bu ses problemim servis tarafından cözülecek. gerekli parçalar parayla değiştirilince.
Tüm bunlara katlanma sebebimse arabamı çok sevmemdir.