Gönderen Konu: BMW M ile Audi R8 birleşirse!  (Okunma sayısı 2584 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • !!! YERDEN GİDEN TOYOTACI !!!
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 163000
  • Model Yılı: '98
  • 31 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi

Toyota Club Türkiye

BMW M ile Audi R8 birleşirse!
« : Haziran 18, 2009, 11:05:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: BMW M ile Audi R8 birleşirse!
« Yanıtla #1 : Haziran 18, 2009, 11:31:31 »
Üç boyutlu otomobil tasarımcısı Idries Noah, BMW M ile Audi R8’i karıştırınca ortaya nasıl birşey çıkabileceğini bizlere gösterdi.

GM Holden’in Avusturalya’daki tasarım ekibinin eski bir üyesi olan Idries Noah, BMW’nin R8’e karşı çıkaracağı modeli beklemekten sıkıldığını ve kendisinin bir tane yaptığını söyledi.

Asıl ilhamının, R8’den çok sudan geldiğini belirtti. Noah’a göre tasarım detayları su dalgasının derinliğinden geliyor.

Kabarmış su konsepti, tekerleklerin üzerindeki kavislerde ve yan hava girişlerine uzanan kapı üzerindeki şekillerde kendini gösteriyor. Bu hava girişleri şişkin arka çamurlukların önünde bulunuyor.

Noah, böyle bir model için yapılan tasarımn ‘Agresif, çevik, pürüzsün ve yollardaki tüm otomobillerden farklı olması gerektiği’ düşüncesinde. Otomobilin taşıdığı BMW izleri ise ‘ızgaradaki logo ve sopa gibi düz direkler.”

Noah, kaputun altında da iyileştirilmiş 5.0 litre V10 motor olması gerektiğini düşünüyor.

Alıtıdır...

"Geleceğin Otomobilleri" çok güzel gelecekte bizim ona ömrümüz yetse paramız yetmez. Bakıp bakıp ağızımı sulandırmayayım şimdi.. Ehehe toyotacığım var mutluyum huzurluyum  :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 18, 2009, 11:58:43 »
koyu bir bmw fanatiği olarak hiç beğenmedim aracı, üstelik r8e karşılık bir araç çıkarması gerektiğine de inanmıyorum bmwnin, autostart isimli bir derginin testleri vardı, r8 testinin son cümlesi şöyle bir şeydi;
"bu süper-spor araca -fiyatı hatırlamıyorum- bilmemkaç euro verip de herkesi kendinize baktırabilirsiniz ancak otobana çıktığınızda dikiz aynasında size sellektör yapan bir station wagon görüp üzülebilirsiniz"
aynı dergide m5 touring wagon testi de vardı bitiş cümlesi de şöyleydi;
"4+1 kapılı, station wagon aile arabanızla tatile giderken otobanda önünüzdeki r8den sellektör yaparak yol isteyebileceğiniz kadar güçlü bir motora sahip olacaksınız"

yani bırak m6yı, m5 touring wagon bile r8den daha güçlü bir araba iken "iyileştirilmiş 5.0 v10" (ki bahsedilen motor m5 ve m6da görev yapıyor) çok gereksiz..ben bmwnin hamlesini bekleyin derim, bu tasarımı da koyu bir bmw fanatiği olarak beğenmedim.
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 18, 2009, 12:24:02 »
Değişik bir çalışma olmuş :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 18, 2009, 19:17:34 »
yani bırak m6yı, m5 touring wagon bile r8den daha güçlü bir araba iken "iyileştirilmiş 5.0 v10" (ki bahsedilen motor m5 ve m6da görev yapıyor) çok gereksiz..ben bmwnin hamlesini bekleyin derim, bu tasarımı da koyu bir bmw fanatiği olarak beğenmedim.

R8 V8 ve V10 olarak 2 versiyon olarak üretiliyor.
V10 olanin motor özelliklerine bir bak derim.
Yakinda RS8 de cikacak deniyor.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #5 : Haziran 18, 2009, 22:00:38 »
BMW E60 M5 V10 Specification
Engine V10, 4999cc
Power - 507bhp/7750rpm
Transmission 7 speed SMG
Fuel - 19.1mpg (combined)
Acceleration - 0-62mph: 4.7sec
Max speed - 204mph

AUDİ R8 V10
Engine V10, 5204cc
Power - 518bhp/8000rpm
Transmission 6 speed manual (6 speed r tronic)
Fuel - 12.5mpg (combined) (r tronic 13.6)
Acceleration - 0-62mph: 3.9sec ( r tronic 4.6)
Max speed - 196mph (r tronic 187)

murat abi kağıt üstündeki veriler bunlar..direksiyona oturunca ne olur bilemiyorum, zaten m5 4 kapılı bir sedan, r8 ise süper spor olsun diye yapılmış bir araç, rakip bile değiller.
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 18, 2009, 22:17:01 »
yeni m5 in sesi inanılmaz.
bizim sitede bir tane var. aman allahım.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • auris d-4d elegant....
  • Araç: Auris
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 18, 2009, 22:22:36 »
audinin RS6'da kullandığı motor M6 yı rahatlıkla geçti, RS6 da bildiğiniz gibi station wagon türü bir aile aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #8 : Haziran 18, 2009, 22:38:24 »
anıl teknik verileri vereyim ;

Layout Front Engine, Quattro AWD
Transmission Paddle-Shifted 6 Speed Tiptronic
Front Brakes Eight Piston Ceramic Calipers, 420 mm Disk
Rear Brakes Six Piston Ceramic Calipers, 365 mm Disk
Engine
Engine Type Direct Injection Twin Turbo V10
Displacement 4,991 cc
Horsepower 580 hp @ 6250 rpm
Torque 479.42 lb-ft. @ 1500 rpm
Exterior
Wheels 9.5J x 20-inch
Performance
0-100 km/h (0-62 mph) 4.5 seconds
Top Speed 174 mph With Optional Performance Package

73hp fazlası var ancak 0-100 hızlanmasında 0.2 fark ediyor bu da hissedilmez bile..son süratte de 30 mil daha hızlı m5 bu da aşağı yukarı 50km daha hızlı demek..çok büyük bir rakam..yol tutuş da önemli tabii ki, yani virajları nasıl aldığı çok önemli aracın, audi 4 çeker kağıt üstünde süper viraj alır vs ama çok önden kayıyor quattro..bu iki araç kağıt üzerinde aynı, piste çıkınca da ne olur hiç bilmiyorum bu iki aracın testini top gearda görmek isterdim..stig tarafından atılmış tur zamanlarını karşılaştırmak lazım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • auris d-4d elegant....
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 18, 2009, 22:51:27 »
Türkay abi youtubeden izlediğim videoya göre konuşmuştum, düz yol yarışında almıştı audı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #10 : Haziran 18, 2009, 23:22:07 »
ya anıl benim çektiğim bir video var, benim altımda e46 m3, aydın otobanında e55 amg kovalıyordum, hatta videonun sonunda e55i geçtim..o videolara bakma sen, dediğim gibi karşılaştırmayı top gear yapıyorsa güvenim tam olur onun dışında da güvenilir oto dergilerine bakarım..çoğu dergi de taraf tutar..mesela türk dergilerinden oto haber tarafsızdır, autoshow mercedesçidir, autostart bmw tutar..yanlı dergilere de bakmam..hele you tube videolarına hiç bakmam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • auris d-4d elegant....
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 20, 2009, 03:55:51 »
Türkay abi güvenilir olmadığını biliyorum, okadar fark atınca audı dedim demek rahat geçiyor, :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #12 : Haziran 20, 2009, 10:41:58 »
yok anıl yok, bırak rahat geçmeyi arkada kalması bile kuvvetle muhtemel ;) bu verdiğim teknik veriler opsiyonel olarak alınan performans paketiyle alınan sonuçlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • auris d-4d elegant....
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 20, 2009, 13:46:46 »
Performans (hızlanma) konusunda bmw en başarılı üreticilerden biri, icabında bazı ferrarilere M6 ayar verebiliyor, M5 de öyle

bahsettiğim audi-bmw videosu:     

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #14 : Haziran 20, 2009, 14:02:19 »
kim yapmışsa....olmuş:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #15 : Haziran 20, 2009, 14:20:34 »
Performans (hızlanma) konusunda bmw en başarılı üreticilerden biri, icabında bazı ferrarilere M6 ayar verebiliyor, M5 de öyle

bahsettiğim audi-bmw videosu:     

videoyu izledim m5in neden arkada kaldığının cevabını da anladım, m5te 10 tane ayrı vites modu var, vites geçişleri en konforlu modda ne kadar yavaş değişiyor farkettin mi? çok daha hızlı değişen modları var, ve çok ciddi farkediyor hızlanmada

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • auris d-4d elegant....
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Haziran 20, 2009, 14:42:33 »
videoyu izledim m5in neden arkada kaldığının cevabını da anladım, m5te 10 tane ayrı vites modu var, vites geçişleri en konforlu modda ne kadar yavaş değişiyor farkettin mi? çok daha hızlı değişen modları var, ve çok ciddi farkediyor hızlanmada

Evet vites geçişleri çok yavaş, motor sesinden belli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #17 : Haziran 20, 2009, 15:13:08 »
işte o ayarlanabiliyor, hatta vitesin arkasındaki bir tuştan ayarlanıyor, artı ve eksi tuşları var, onlarla vites geçiş sürelerini ayarlayabiliyorsun, en hızlı geçtiği haliyle aşırı sarsıntılı oluyor, konfor çok azalıyor ama vites geçişleri muazzam hızlı oluyor..
not: m6da bizzat denedim, okuduklarımla değil denediklerimle konuşuyorum