Gönderen Konu: Carina Hava Filtre Hortum Körüğü  (Okunma sayısı 4002 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Carina
  • Kan Grubu: 0+
Carina Hava Filtre Hortum Körüğü
« : Haziran 18, 2009, 09:51:00 »
Merhaba ,
Arabamda Atiker Marka sıralı LPG kiti mevcut
Aşağıda resmini görebileceğiniz hortum başıma çok iş açmakta ,

Boğazın kelebek tarafını Çok sıktığımız zaman araba devirli hızda çok çok iyi ancak bu seferde düşük devirde durma ve kalkmalarda STOP etme inanılmaz çok ,

Boğazın kelebek tarafını az sıktığımız zaman ise araba düşük devirde durma ve kalkmalarda STOP etmiyor ancak normal ve yüksek devirde rolantede veya vitesde tekleme ve sallama inanılmaz çok ,

Hortumunu Ankarada bulamadım . (Servis e gitmedim fiyatlar uçuk olduğunu düşünüyorum)

Yorum veya yönlendirme yapacak arakadaşlara şimdiden teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

Carina Hava Filtre Hortum Körüğü
« : Haziran 18, 2009, 09:51:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: Carina Hava Filtre Hortum Körüğü
« Yanıtla #1 : Haziran 18, 2009, 13:35:45 »
Evren Bey, sizi öncelikle Tanışma bölümünde ayrı bir başlık altında tanıyabilir miyiz?
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2 : Haziran 18, 2009, 14:55:21 »
Ne yapmam gerekli siz yönlendirirseniz seve seve Hakkı bey ,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #3 : Haziran 23, 2009, 16:00:54 »
7-8 aydır çektiğim çilenin sebebi anlaşıldı ,

Rölante kablosu takılı değilmiş ,
bir tek kablo yuzunden araba o kadar duzensız ve sarsıntılıymış kı  , Usta Kabloyu takar takmaz motorun sesi birden değişti.
3-4 gün kadar da kullandım arabayı şuan sorun kalmadı.

Ancak üzüldüğüm nokta bu hatayı 15-20 yere gitmememe rağmen bir kişi yakalayabildi.
Gerçekten USTA var usta varmış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 23, 2009, 21:15:53 »
Geçmiş olsun, sorunun çözüldüğüne sevindim.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 12, 2010, 22:04:22 »
7-8 aydır çektiğim çilenin sebebi anlaşıldı ,

Rölante kablosu takılı değilmiş ,
bir tek kablo yuzunden araba o kadar duzensız ve sarsıntılıymış kı  , Usta Kabloyu takar takmaz motorun sesi birden değişti.
3-4 gün kadar da kullandım arabayı şuan sorun kalmadı.

Ancak üzüldüğüm nokta bu hatayı 15-20 yere gitmememe rağmen bir kişi yakalayabildi.
Gerçekten USTA var usta varmış.

merhaba bendede sarsıntı problemı var rolantıdeyken..bu rolantı kablosu nerdeymiş resimde işaretliyebılırmısınız?tesekkurler
SUBARU FORESTER 2.0X OTOMATİK-Milano sıralı sistem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 12, 2010, 22:27:34 »
o kadar yer dolaşacağınıza foruma daha önce sorsaydınız.

sizin araca montajı yapan başta olmak üzere gittiğiniz tüm servislere bir daha asla uğramayın.

benim aracımdada aynı sorun oldu, montajdan çıktım, 2 dakika sonra aynı şikayetle geri dödüm servisime, hemen rpm regülatör bağladı, sorun çözüldü. gittiğiniz o kadar ustanın??? bunu bilmemesi çok tuhaf, zaten atikerin montaj kitinin içinden standart çıkıyor bu parça bidiğim kadarıyla.

bizim araçların devir sinyali lpg beyni için biraz zayıf kalıyor, hatta motor şase kablosu eski ise bu sinyal iyice zayıflıyor, bu sinyali güçlendirip lpg beynine iletmek için rpm regülatör kullanılıyor, 3-5 liralık bir parça,

bu kadar bilgiden sonra, sizde artık lpg sarfiyatınızı benim konu başlığına girersiniz, malum çok fazla carinacı yok forumda

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 12, 2010, 22:58:43 »
o kadar yer dolaşacağınıza foruma daha önce sorsaydınız.

sizin araca montajı yapan başta olmak üzere gittiğiniz tüm servislere bir daha asla uğramayın.

benim aracımdada aynı sorun oldu, montajdan çıktım, 2 dakika sonra aynı şikayetle geri dödüm servisime, hemen rpm regülatör bağladı, sorun çözüldü. gittiğiniz o kadar ustanın??? bunu bilmemesi çok tuhaf, zaten atikerin montaj kitinin içinden standart çıkıyor bu parça bidiğim kadarıyla.

bizim araçların devir sinyali lpg beyni için biraz zayıf kalıyor, hatta motor şase kablosu eski ise bu sinyal iyice zayıflıyor, bu sinyali güçlendirip lpg beynine iletmek için rpm regülatör kullanılıyor, 3-5 liralık bir parça,

bu kadar bilgiden sonra, sizde artık lpg sarfiyatınızı benim konu başlığına girersiniz, malum çok fazla carinacı yok forumda
bende rpm regülatörü taktırsam bu sorun gecermi acaba?ayrıca rpm regülatörü ne demek?ayrıca şehir içi 0.220 kuruş şehirlerarası 0.174 kuruş yakıyor..tesekkurler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 12, 2010, 23:04:00 »
birde sizin carinaya tampon kitini nerde yaptırdınız ve maliyeti ne kadar oldu..tampon üzerindeki havalandırma görüntümü yoksa gercekten işe yarıyor mu?tesekkurler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 12, 2010, 23:55:46 »
bende rpm regülatörü taktırsam bu sorun gecermi acaba?ayrıca rpm regülatörü ne demek?ayrıca şehir içi 0.220 kuruş şehirlerarası 0.174 kuruş yakıyor..tesekkurler
bazı araçlarda rpm sinyali güçsüz oluyor, rpm regülatörü bu sinyali güçlendirerek lpg beynine iletiyor.
lpg sarfiyatınızda gayet normal, bujide, kompresyonda, hava akışında, vs bi sorun yok gibi...
sizin araçtaki titreme için başka bir konu açmışsınız, oraya cevabımı yazdım. umarım çözülür.

birde sizin carinaya tampon kitini nerde yaptırdınız ve maliyeti ne kadar oldu..tampon üzerindeki havalandırma görüntümü yoksa gercekten işe yarıyor mu?tesekkurler

o araç benim değilki, sadece hoşuma gittiği için koydum, o  havalandırma menfezi sadece görüntüden ibarettir sanırım, carinaların bir de gt modelleri var 170 hp. belki onlarda turbo, intercooler, yağ radyatörü falan varsa, belki işe yarıyordur.