Gönderen Konu: taş izleri..!!!!  (Okunma sayısı 4181 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
taş izleri..!!!!
« : Haziran 16, 2009, 18:03:11 »
arkadaşlar geçen hafta yeni mıcır dökülmüş bir yola girmek zorunda kaldım yaklaşık 15 km civarı sürdü dikkat etmeme rağmen motor kaputunun ön kısmında 5 noktada  tampon üzerinde 8 noktada belirgin şekilde taş izleri var ne yapmam gerekiyor tavsiyeleriniz ne olabilir..

Toyota Club Türkiye

taş izleri..!!!!
« : Haziran 16, 2009, 18:03:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
Ynt: taş izleri..!!!!
« Yanıtla #1 : Haziran 16, 2009, 18:16:37 »
Hasan Bey geçmiş  olsun öncelikle.Son zamanlarda yapılan yollar genelde sadece iri mıcır ve zivtten yaptıkları için bu sorunla karşılaşma olasılığı çok yüksek. sorununuza gelirsek basit olarak rötuş yapılabilir yada auto king gibi profesyonel firmalar taş vs. izlerini boyayarak yok ediyorlar. Bidahada olmasın diyorsanız (aslında ben aracı sıfır alındığından itibaren yapılması gereken bir uygulama olarak düşünüyorum) kaput filmi ile bu sorunada çare bulabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • auris d-4d elegant....
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 16, 2009, 22:55:29 »
Uzun yolculuklarda en sinir olduğum şey bu mıcırlar

taş izleri adamı sinir ediyor film şart Türkiye yollarına

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Haziran 17, 2009, 08:40:18 »
Arabalar icin de sutyen uretiyorlar :)

Abi güzel bişeye benziyor bunlar yahu amma ve lakin işte isim bozdu bizi giymez bizim oğlan öle şeyleri :lol: :lol: :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #5 : Haziran 17, 2009, 10:07:52 »
artık lokal boyadan kaçış yok boyatıp üzerine kaput film çektirmek en iyisi olacak..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 17, 2009, 11:59:14 »
Benim arabamda da kaputun üzerinde bir tane taş izi var, her araba yıkayışımda dikkatimi çekip sinir ediyor.
Kaput filmi uygulaması zor birşey mi? Yeni boyanmamış olsa da yapılabilir mi?
All I ask is a tall ship and a star to steer her by...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 17, 2009, 12:15:58 »
benim kaputta da çok fazla taş ve kum izi vardı. eski sahibi uzun yolda kullanmıştı. sağ ön çamurluğu bir yere sürtmüştüm. orayı boyatırken boyacıya sordum bu kaput nasıl olur diye, abi boyamadan başka çare yok buna dedi. araç lacivert olduğu için çok belli oluyordu. ben de foto çekip keyfiyetten boyattım. şuan süper gözüküyor. pasaklı pasaklı dolaşacağıma varsın boyalı desinler.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 Auris 1.6 Elegant - 5 İleri Mekanik
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '07
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 17, 2009, 13:40:30 »
Geçen yaz İstanbul'dan Antalya'ya giderken benim aracın kaputta da yer yer taş ve mıcır izleri oluştu, üstüne yetmiyormuş gibi güneşteki erimiş ziftler çamurluk ve marşpiyerlere bulaşmıştı ve dönüşte özel gittim onca zahmetle zift sökücü ile çıkarttım hepsini.. mümkünse böyle yollara girerken hızınızı azaltın ve yolun en sağ kısmında seyredin, işte bazı sürücüler duyarsız şekilde sizi solluyorlar, sonra da olan arkadaki arabalara oluyor..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Haziran 17, 2009, 14:49:24 »
Kaputta cok büyük ve fazla değilse taş izleri rötuş yaptırılarakta kapatılabilir bu izler. Şahsen benim kaputumda epey fazla vardı her servise uğrayışımda rötuş yaptırıyordum. En son kaput filmi çektirdim kurtuldum bu dertten.
Kaput filmi uygulaması zor bi iş değil ama işten anlayan birine yaptırmak önemli tabi bide ürünün kalitesi de önemli olan. Yeni boyalı derkende sanırım boya kuruduktan sonra yapılmasının bi mahsuru yoktur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 17, 2009, 19:06:28 »
benim kaputta da çok fazla taş ve kum izi vardı. eski sahibi uzun yolda kullanmıştı. sağ ön çamurluğu bir yere sürtmüştüm. orayı boyatırken boyacıya sordum bu kaput nasıl olur diye, abi boyamadan başka çare yok buna dedi. araç lacivert olduğu için çok belli oluyordu. ben de foto çekip keyfiyetten boyattım. şuan süper gözüküyor. pasaklı pasaklı dolaşacağıma varsın boyalı desinler.

En iyisi Murat, kirmak lazim bu boyayla ilgili tabulari da. :) Daha once de dedim, ayakkabimizi boya(t)miyor muyuz? Evimizi boyamiyor muyuz? Arabanin da boyaya ihtiyaci varsa yapilir.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Haziran 17, 2009, 19:08:04 »
Abi güzel bişeye benziyor bunlar yahu amma ve lakin işte isim bozdu bizi giymez bizim oğlan öle şeyleri :lol: :lol: :lol:

Mustafa, burada arabalar 'kiz' olarak goruluyor, 'oglan' degil. :) Belki ondandir, hic gocunulmuyor. :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Haziran 17, 2009, 22:37:30 »
Abi Türk erkeklerini bilirsin işte birazcık takıntılı sanırım bende onlardan biriyim. Hep oğlan oğlan diye  :D :D
Şaka biyana abi merak ettğiğm bu tür ürünlerin boyaya yada verniğe zararı olurmu? Çünkü ister istemez bi sürtünme olacak rüzgardan vs. ve araya toz yada herhangi cisim girerse. Genelde aracın üzerine branda örtülmesi tavsiye edilmez ya hani o hesap?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Haziran 17, 2009, 23:01:34 »
Mustafa, resimdeki olan manyetik/miknatis ozellikliymis, zarari olmuyor diye ozellikle belirtmisler resimdeki gibiler icin, digerlerini bilmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "ne alırsan al japondan vazgeçme"
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Haziran 18, 2009, 00:16:17 »
Hasan Bey geçmiş  olsun öncelikle.Son zamanlarda yapılan yollar genelde sadece iri mıcır ve zivtten yaptıkları için bu sorunla karşılaşma olasılığı çok yüksek. sorununuza gelirsek basit olarak rötuş yapılabilir yada auto king gibi profesyonel firmalar taş vs. izlerini boyayarak yok ediyorlar. Bidahada olmasın diyorsanız (aslında ben aracı sıfır alındığından itibaren yapılması gereken bir uygulama olarak düşünüyorum) kaput filmi ile bu sorunada çare bulabilirsiniz.
aynen katılıyorum...
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Haziran 18, 2009, 00:49:33 »
Mustafa, resimdeki olan manyetik/miknatis ozellikliymis, zarari olmuyor diye ozellikle belirtmisler resimdeki gibiler icin, digerlerini bilmiyorum.

Teşekkür ettim abi ben detaylara bakmamıştım sadece fotoya bakıp yorum yaptım. Bu aralar bende niyetliyim ya butür bişey yada tekrar kaput filmi yaptıracağım. Şu haftayı bi atlatsam zamanım bollaşcak ozaman bişeyler yapçam bende inşallah  :)