0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Motul kullanan var mı? Olumlu ve olumsuz tecrübeleriniz nedir?
LM 5W 40 4100 RN710 uyumlu serisine bakıyorum, sanki buharlaşma biraz yüksek gibi, Mobil ile karşılaştırmak gerek. Bilgisi olan varsa paylaşabilir.
Merhabalar hakan hocam,Form takibi içşn pek vaktim olmuyor,msj lardan uzak kalıyorum motül 5w50 8100 serisini egea 1.4 fire de 2 dönem kullandım performans yada eksiltme açısından sorun yaşamadım.
Hakan Bey, "Buharlaşma yüksek" konusu için acilen PCV valfinizi kontrol edip, temizleyin veya değiştirin.Yağ olarak ben son araçlarımda toplamda 190 bin+ kilometredir Shell Helix Ultra serisi kullanmaktayım hem fiyat, hem bulunurluk, hemde kalite/sonuç olarak memnunum.Sizin için Shell Helix Ultra 5W-40 Tam sentetik motor yağı ve buharlaşmaya karşı üstün koruma. Spesifikasyonları: API SN/CF, ACEA A3/B3, A3/B4, Renault RN0700/RN0710, gereksinimlerini karşılıyor.
Ümit hocam, teşekkürler. Genel bir durgunluk var insanlarda.Motul ile Türkiye, Fransa ve Almanya ile iletişime geçmeye çalıştım, henüz hiç bir dönüş yok, bu soru işareti oldu. Yoksa C-cess serisi 5W40 değerleri oldukça iyi görünüyordu.Teşekkürler Tekin hocam, buharlaşması LM'nin ilgili yağının özellikleri için yazmıştım. Ayrıca Tbn'de düşük görünüyor ve ilginç şekilde belirleme yöntemi ASTM degil, Din.Shell Ultra ile Mobil 1 FS arasında kaldım. İki firmanın yetkilileri de dönüş gerçekleştirdi, Mobil 1 FS sistemde görünmüyor, onun da dönüşünü bekliyorum. Shell Ultra özellikleri de iyi görünüyor ve sitemizden Anil'da Shell'e çok geçiş olduğunu belirtti. Bulunurluk ve istasyonlarda değişim kolaylığı açısından ağırlık bu olacak gibi. Sonuçta sürekli değişmemesi gereken bir ürün ve bulunurluk da önemli. Servis Castrol Gtx kullanıyor ve bana alt seviye olarak görünüyor diğerlerine göre.
.... üretim maalesef 2,5 yıl öncesinin....
selamlar LUBEX PRIMUS SJA 0W-20 kullanan var mıdır?
Sanayideki yağcılara da bakabilirsin,Sentetik yağlarda raf ömürleri 5 Yıl,Güvenle kullanabilirsin.
Bölge bayisinin yonlendirmesiyle bir yerde Shell Helix Ultra 5W40 buldum. Gitmeden iletişime geçtim, üretim maalesef 2,5 yıl öncesinin.Güvenilir olarak nereden temin edilebilir acaba? Yakınımın araç için de Shell Helix Ultra Professional Ar-L 5W30 bakıyorum.Shell'inbkendi doğrudan satışı yok sanırım nette.
Hakan'cım Merhaba, Ben 2 bakımdır, benim araca TEM Serviste Shell Helix Ultra AR-L 5/30 kullandıklarını gördüm. Memnunum sıkıntı yok,İmkanım olduğu sürece özelde de bakım yaptırsam bildiğim yeri tercih ederim, motor yağını da alacaksam bildiğim yerden marka ürün alırım. Çok sahte ürün var ortalıkta, dikkatli olmak lazım.
Bülen abi selamlar.Kaç gündür sana soracağım Suat ustalar Shell e mi geçti diye bu açıklaman iyi oldu teşekkürler. hayırlı işler
Herkese merhaba,daha önceden motor yaptırma ve sonrasında yağ konusunda farklı başlıkta yazmıştım lakin bulamadım.2001 model 1.6 terra aracıma (LPG li) geçen yıl temmuz ayında komple motor yaptırdım lakin sağolsun usta nasıl yaptırdıysa motoru eskisi kadar olmasada eksiltmeye devam ediyor.araca 10-40 yağ koyuyorum. Bu eksiltmeyi bir nebze olsun azaltmak için 10-60 koymamın sakıncası olur mu.Aracım 288,000 km de.Saygılarımla