Gönderen Konu: benzin filtresi...  (Okunma sayısı 18131 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sağlıklı Yaşayalım
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
benzin filtresi...
« : Haziran 15, 2009, 14:03:10 »
selam toyotacılar
arabam 2001 corolla vvt-i 1.4..
arabayı ilk  aldıgımda 90.000km idi..şu anda 103.000 km de..ve ben hiç benzin filtresini değiştirmedim..ve sorun yok..
acaba bunun değişmesi lazım mı..?yoksa bu şekilde kalsın mı?
2001 corolla vvt-i 1.4

Toyota Club Türkiye

benzin filtresi...
« : Haziran 15, 2009, 14:03:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: benzin filtresi...
« Yanıtla #1 : Haziran 15, 2009, 15:09:16 »
Evet bunu bende bilmiyorum Kaç Bin Km'de değişmesi gerekiyor? Bilenler yardımcı olursa seviniriz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 15, 2009, 19:20:00 »
aracım 103.000de ben ilk kez gittim özel servise 100.000 bakımı yaptırdım, herşeyi yaptık, yakıt filtresini değiştiremediğini söyledi, nedenini de anlattı ben değiştiremiyorum kaç tane değiştirdiysem sorun yaşadım gibi birşeyler söylemişti..ben de yetkili serviste değiştirmeyi planlıyorum, yakıtı çok etkileyen bir unsur..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #3 : Haziran 15, 2009, 19:33:54 »
arkadaşlar benım bildigim kadarıyla benzin filtresinin degişmesine gerek yok cünkü hava filtresi degıl ki veya polen filtresi degil ki degişsin benzin deponn temiz oldugundan emin iseniz sorun yok ama benım kafam rahat olsun diyosan o başka konu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #4 : Haziran 15, 2009, 21:33:56 »
ae101 kitapçığına göre 100.000kmde değişim gözüküyor, ben araç alındığı günden beri hep shellden aldım benzini ama bir kez turquoise petrolden aldım benzin, o günden beri içim hiç rahat değil araç öksürdü falan birkaç kez, sesi çok değişmişti o benzini kullanırken falan ya da tamamen psikolojikti bilemiyorum :D
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 15, 2009, 21:38:51 »
Ben de degistirmeyi dusunuyorum.Hatta filtresini aldim bile, ama kolay ulasilacak bir yerde degil filtre. Bir de yakitla oynamaktan korkuyorum.O yuzden bir turlu degistiremedim :)
Fe... :-)

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : Haziran 30, 2009, 21:43:37 »
2001 modeller nasıl bilmiyorum..
eğer harici bi filitreyse (eskiden yakıt hortumunun üzerine takılırdı) bence her bakımda değiştir.o tipler ucuz..
hee yok yenilerindeki gibiyse (yakıt deposunun içinde,yakıt pompasıyla birlikteymiş) tıkanırsa değiştirmen gerekiyo zira pompayla takım onlar ve 1,5 milyardan bahsetmişti servis..benim araçtaki de bu ikincisinden ve değiştiremediğim için çok huzursuzum..:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 01, 2009, 00:44:46 »
Ben de degistirmeyi dusunuyorum.Hatta filtresini aldim bile, ama kolay ulasilacak bir yerde degil filtre. Bir de yakitla oynamaktan korkuyorum.O yuzden bir turlu degistiremedim :)
Ahmet abi sendeki araç AE 101 miydi hatırlamıyorum ama eğer öyle ise direksiyonu tam sağ yap abi ve ön sol tekerleğin arasından yakıt filitresinin giriş kısmındaki rekoru sökebilirsin yanlış hatırlamıyorsam 14 rekor anahtarı ile sökmüştüm abi çelik çekme bir boru üst tarfta ise 17 lokma ile motora giden hattı sökebilirsin daha sonrada yakıt filitresini 10 anahtar ile yerinden alabilirsin.Aldığın yakıt filitresinin yanında 2 tane bakır pul gibi conta vermiş olmaları lazım onlar olmadan sakın başlama bu işe abi.çünki o bakır pullar 1 kullanımlık ezildiği yere göre şekil alıyo ve öyle kalıyo aksi taktirde yakıt sızdırabilirsin.Bu işem bittikten sonra kontağı çevir abi on konuma getir 30 sn bekle kapat tekrar aynı işlemi yap kapat ve ondan sonraki denemede marşa bass. Çünki sizlerde biliyorsunuz ki  yakıt hortumları ve filitrenin içinin yakıt ile dolması gerekiyor ve araç çalıştıktan sonra kaçak olup olmadığını gözlemlersin abi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 01, 2009, 02:01:20 »
Ahmet abi sendeki araç AE 101 miydi hatırlamıyorum ama eğer öyle ise direksiyonu tam sağ yap abi ve ön sol tekerleğin arasından yakıt filitresinin giriş kısmındaki rekoru sökebilirsin yanlış hatırlamıyorsam 14 rekor anahtarı ile sökmüştüm abi çelik çekme bir boru üst tarfta ise 17 lokma ile motora giden hattı sökebilirsin daha sonrada yakıt filitresini 10 anahtar ile yerinden alabilirsin.Aldığın yakıt filitresinin yanında 2 tane bakır pul gibi conta vermiş olmaları lazım onlar olmadan sakın başlama bu işe abi.çünki o bakır pullar 1 kullanımlık ezildiği yere göre şekil alıyo ve öyle kalıyo aksi taktirde yakıt sızdırabilirsin.Bu işem bittikten sonra kontağı çevir abi on konuma getir 30 sn bekle kapat tekrar aynı işlemi yap kapat ve ondan sonraki denemede marşa bass. Çünki sizlerde biliyorsunuz ki  yakıt hortumları ve filitrenin içinin yakıt ile dolması gerekiyor ve araç çalıştıktan sonra kaçak olup olmadığını gözlemlersin abi.

ae102, ayni araba, Tolga. Cok sagol ayrintili aciklaman icin.
Simdi yeni filtreye baktim, kutunun icinde 2 bakir pulun oldugu minik plastik poset var aynen dedigin gibi. :)
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 01, 2009, 08:03:56 »
  Hava filtresinin altından da ulaşılabiliyor yakıt filtresine. Sadece hava filtre kapağını sökmen yeterli olabilir sanırım. Bütün detayları Tolga anlatmış zaten. :) Yakıt filtresinide, bir enjektör, yakıt sistemi temizleyici vb. temizleyici katkı kullandıktan ve depoda bittikten sonra (tabi depodaki yakıtı tam bitirmeden :) ) değiştirmek daha iyi olur bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 01, 2009, 09:03:10 »
arkadaşlar benım bildigim kadarıyla benzin filtresinin degişmesine gerek yok cünkü hava filtresi degıl ki veya polen filtresi degil ki degişsin benzin deponn temiz oldugundan emin iseniz sorun yok ama benım kafam rahat olsun diyosan o başka konu

Hocam Türkiye'de yaşıyoruz, unuttunuz galiba!!!

Toyota katalogları 80.000 km'de bir değiştirin diyor ama ben olsam o kadar beklemem söyleyeyim. Hee bir de Toyota'nın İngiliz üretimi araçlarında(Avensis, Corolla HB) modellerinde değişime gerek olmadığı söyleniyor. Fransız üretini olan Yaris'lerde böyle.  Zaten depodaki yakıt pompası ile tümleşik bir şekilde konulmuş bu araçlardaki yakıt filtresi. Değiştirmek istense bile pompa ile değişeceğinden 1500 TL maliyeti rahatlıkla buluyor.
 Bu arada neden İngiliz ve Fransız araçları böyle derseniz; adamların açıklaması bir tek kelime; Biz yakıtımıza güveniyoruz...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #11 : Temmuz 01, 2009, 14:51:17 »
  :) Doğru söze ne denir.
 Bizde suyumuza güveniyoruz. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 01, 2009, 17:05:29 »

:alkis:
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 56000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Temmuz 01, 2009, 23:41:17 »
:alkis:

Hakan bey işbilen esnafımızı unutmuşsunuz onlara da güvenimiz tam :D
istasyonların kâr marjlarını kıstılar. Asıl bundan sonra halimiz harap   !!! :-[
Benim kurbağ'nın allahtan benzin filtresi ayrı bir sorun halinde sadece filtre ile yırtıcam.

Deli sormuş deliye aşk nedir diye? deli gülmüş deliye ben niye delirdim diye!  ***TOYOTA  Auris 1,33 Comfort  ( 2011 ) ***

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #14 : Temmuz 02, 2009, 08:24:19 »
  Zaten bir gösteri vardı Akaryakıt bayilerinin EPDK 'ya karşı yaptığı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 18 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Eylül 09, 2013, 20:39:31 »
bende aracımın olduğundan fazla yakıt tukettığını sanmıyorum..aracım 76000 binde.benzin filtresine dokunmak istemiyorum..nekadar km bır değısmesı lazımkı bu fıltrenin bılgısı olan varmı ? yada değişmeye gerek yok diyormusunuz ? aracım 2006 hb 1.6 benzinli
E12

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #16 : Eylül 10, 2013, 09:05:45 »
bende aracımın olduğundan fazla yakıt tukettığını sanmıyorum..aracım 76000 binde.benzin filtresine dokunmak istemiyorum..nekadar km bır değısmesı lazımkı bu fıltrenin bılgısı olan varmı ? yada değişmeye gerek yok diyormusunuz ? aracım 2006 hb 1.6 benzinli
Yakıt kalitesi bunda önemli bir etmen. Bazı bölgelerde yakıt pompası kadar yakıt filtre ömrü verilebiliyor. Keza aracınız için de orjinalde böyle bir durum olabilir(İngiltere üretimi olması lazım). Ancak aynı zannedilen ancak küçük üretim farklılıkları bulunan bazı araçlarda yakıt filtresi, yakıt pompası ile kombine değil ve o bölgelerde satılan yakıt kalitesine paralel olarak belli dönemlerde filtrenin değişmesi gerekebilir.

Ben eski aracımda, bagajda yedek yakıt filtresi taşırdı. Bir gün gerçekten de yakıttan kaynaklı bir problem yaşadım ve o sıra aracın üzerindeki filtre eski olmamasına rağmen gittiğim şehirde hemen yenisi ile değiştirtmiştim.
 Yakıtı belli yerlerden almakta fayda var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Eylül 10, 2013, 18:15:58 »
Aracın çalışması ve çekişi ile ilgili bir sıkıntı olmadığı sürece bence gerek yok niye derseniz .Bizim araçlarımızın depolarının içinde zaten bir filitre var ayrıca birde motor kısmında bir filitre var her ikisinin birden kirlenmesi zor ihtimal ama depo çi filitreyi değiştirmek mantıklı olabilir oda ae101 inki
15-20 liralık bir parça diye hatırlıyorum
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 5 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Eylül 10, 2013, 23:37:14 »
80.000 'de bir değişiyor ve varsa depo içindeki filtrenin de aynı periyotla değişmesi gerekiyor..
2012 Auris 1.33 Comfort Beyaz