0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ben de degistirmeyi dusunuyorum.Hatta filtresini aldim bile, ama kolay ulasilacak bir yerde degil filtre. Bir de yakitla oynamaktan korkuyorum.O yuzden bir turlu degistiremedim
Ahmet abi sendeki araç AE 101 miydi hatırlamıyorum ama eğer öyle ise direksiyonu tam sağ yap abi ve ön sol tekerleğin arasından yakıt filitresinin giriş kısmındaki rekoru sökebilirsin yanlış hatırlamıyorsam 14 rekor anahtarı ile sökmüştüm abi çelik çekme bir boru üst tarfta ise 17 lokma ile motora giden hattı sökebilirsin daha sonrada yakıt filitresini 10 anahtar ile yerinden alabilirsin.Aldığın yakıt filitresinin yanında 2 tane bakır pul gibi conta vermiş olmaları lazım onlar olmadan sakın başlama bu işe abi.çünki o bakır pullar 1 kullanımlık ezildiği yere göre şekil alıyo ve öyle kalıyo aksi taktirde yakıt sızdırabilirsin.Bu işem bittikten sonra kontağı çevir abi on konuma getir 30 sn bekle kapat tekrar aynı işlemi yap kapat ve ondan sonraki denemede marşa bass. Çünki sizlerde biliyorsunuz ki yakıt hortumları ve filitrenin içinin yakıt ile dolması gerekiyor ve araç çalıştıktan sonra kaçak olup olmadığını gözlemlersin abi.
arkadaşlar benım bildigim kadarıyla benzin filtresinin degişmesine gerek yok cünkü hava filtresi degıl ki veya polen filtresi degil ki degişsin benzin deponn temiz oldugundan emin iseniz sorun yok ama benım kafam rahat olsun diyosan o başka konu
Doğru söze ne denir. Bizde suyumuza güveniyoruz.
bende aracımın olduğundan fazla yakıt tukettığını sanmıyorum..aracım 76000 binde.benzin filtresine dokunmak istemiyorum..nekadar km bır değısmesı lazımkı bu fıltrenin bılgısı olan varmı ? yada değişmeye gerek yok diyormusunuz ? aracım 2006 hb 1.6 benzinli