benim için tam bir yıkım oldu. puan olarak değil.puanım 79.288 önlisans mezunu olarak ziraat teknikeri ünvanı ile giriş yaptım. sonuçlar açıklandı ve sevindim doğal olarak.ama sevincim kısa sürdü, tarım bakanlığının personel alımı ilanını okuyunca dünya başıma yıkıldı. koskoca türkiye de 3 tane evet yanlış okumadınız 3 tane tekniker alımı olacakmış. artık o 3 yere hagi millet vekilinin torpillisi girerse. . anladım ki türkiyede okumak para etmiyo.lise menuzu olanlar istedikleri yere girerken ben uzman olduğum yere giremiyorum. keşke okulu enayi gibi 2 senede bitirmeseydim.hoca ile anlaşım uzatsaydım kpss ye de lise mezunu olarak girseydim sonrada memur olunca o tek dersi verirdim. allah belasını versin bu sistemin. çok sinirliyim patlayacak yer arıyorum. hükümet dışardan tekniker almayıp kendi bünyesindeki tekniker ünvanı almış düz memurları tekniker yapıyo ve kpss ile lise mezunu memur alıyo.bu nebiçim mantık.kaldırın ozaman 2 yıllık ziraat bölümlerini...herkes lise mezunu girsin sonra açık öğretim den tarım önlisans okusun yap onu tekniker.
dikey geçiş yapıp ziraat mühedisi olalım dedim onuda almamak için acayip acayip sorular sormuşlar binbir zorluk çektiriyorlar.mantığa bakarmısınız:
seracılık ve süs bit. yet. :öğrenci alımını Eşit ağırlıktan yapıyor.
ziraat müh.: öğrenci alımını sayısal bölümden yapıyor.
bu durumda 2 yıllık mezun zaten kafadan 1-0 yenik başlıyor.dgs sınavında çok uçuk yapması gerekiyor keza alan dışı.....
neresinden tutsan elinde kalıyor bu sistem. allah bize yardım etsin. askere gidip askerde kalmakdan başka çare kalmıyor...