Gönderen Konu: Ölümden Kaçış  (Okunma sayısı 1711 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Ölümden Kaçış
« : Haziran 14, 2009, 22:42:04 »
Hayvanlarla konuşabilen ve rüzgara, maddeye hakim olabilme yeteneği ile donanmış Peygamber, Hazret-i Süleyman, bir gün Kudüs'te, çadırında arkadaşları ile oturup sohbet ederken, içeriye bir adam girer. O mecliste oturan bir kişiye dikkat ve hayretle bakarak çıkıp gider.
Şaşıran adam, Hazret-i Süleyman'a sorar:
- Bu adam kimdi?
Peygamber cevap verir:
- Azrail'di.
Bu cevabı alan adam müthiş bir paniğe kapılır ve Hazret-i Süleyman'a yalvarır:
- Ya Süleyman, Azrail bana çok tuhaf baktı. Ne olur beni buradan kaçır. Uzaklara gönder.
Arkadaşının ricasını kırmaz gül yüzlü Peygamber. Rüzgar emrindedir ya bindirir rüzgara ve gönderir Hindistan'a. Adam ertesi gün Hindistan'da birden karşısında, bir gece evvelinden gördüğü ve artık tanıdığı Azrail'e rastlar. Başına geleceği anlar ve konuşur:
- Anladım, benim canımı almaya geldin. Yalnız bir sorum var, ona cevap ver öyle al canımı, der. Dün beni Süleyman'ın çadırında görünce neden yüzüme hayretle baktın?
Azrail cevap verir:
- Ben dün senin canını, ertesi gün Hindistan'da almak emir almıştım. Seni Kudüs'te Süleyman'ın çadırında oturur görünce, 'Bu adam bir günde Hindistan'a nasıl gidecek?' diye hayret ettim der.
Kıssadan hisse, size tayin edilen vakitten kurtulup daha fazla yaşamanız mümkün değildir. Dolayısıyla tek katlı eve de taşınsanız, değil Marmaris'e Ağrı Dağı'na da çıksanız, ecelinizden kaçamazsınız. O yüzden, elbette gerekli tedbirleri alın ama fazla da bir paniğe kapılmadan rahat rahat evinizde yaşayın.
17 Ağustos depreminden iki saat önce arabasına atlayıp Ankara'ya gidenler olduğu gibi, bir saat önce Ankara'dan dönüp ölüme koşanlar da var.
Ecelden kaçılmaz. Ve ecel, bir gün mutlaka başımıza geleceğine göre ha bugün ha yarın, ne fark eder?
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Toyota Club Türkiye

Ölümden Kaçış
« : Haziran 14, 2009, 22:42:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
Ynt: Ölümden Kaçış
« Yanıtla #1 : Haziran 14, 2009, 22:46:27 »
:alkis: Sevdiğim bir hikayedir abi teşekkürler paylaşım için...

Deprem ve ecel konusuna gelince :D Bu konuda tecrübelerimle bir kitap yazabilirim sanırım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 14, 2009, 22:50:29 »
Ahmet amcam da o depremde oradaymış bana anlatmıştı neler hissettiğini ve ondan önce neler yaşadığını. Unutturma sana anlatayım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Haziran 14, 2009, 22:53:46 »

Ahmet amcam da o depremde oradaymış bana anlatmıştı neler hissettiğini ve ondan önce neler yaşadığını. Unutturma sana anlatayım.

Peki abi hatırlatırım... Ben ikisindede Düzcedeydim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 15, 2009, 02:00:45 »
17 Agustos depreminde Izmit'teydik. Ikinci depremde de Istanbul'da...
Fe... :-)

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Haziran 15, 2009, 10:51:59 »
    Ama bir şey var ki oda ecel değil sanırım. Çıkıp yüksek bi yerden atlamak yada eline tabanca alıp kafana sıkmak ecel değil. O kendi iradenle ölümün. Yanılıyormuyum.   Diğer taraftan ne yaparsan yap ölümden kaçamazsın.

Yüce yaradan Azrail'e bu görevi verdiğinde Azrail aleyküm selam  çok üzülmüş. Yüce mevlam ona şöyle cevap vermiş. " Korkma, üzülme.  Senin adın hiç anılmayak. İnsanlar hep bir bahane arayacaklar. Senin onun canını aldığını düşünmeyecekler bile." O yüzden dikkat ederseniz hep bir bahane aranır. Hastamıydı, trafik kazası, doğal afet vs. Ölüm için hep bir bahane vardır...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Haziran 15, 2009, 10:55:53 »

Ama bir şey var ki oda ecel değil sanırım. Çıkıp yüksek bi yerden atlamak yada eline tabanca alıp kafana sıkmak ecel değil. O kendi iradenle ölümün. Yanılıyormuyum.   Diğer taraftan ne yaparsan yap ölümden kaçamazsın.

Yüce yaradan Azrail'e bu görevi verdiğinde Azrail aleyküm selam  çok üzülmüş. Yüce mevlam ona şöyle cevap vermiş. " Korkma, üzülme.  Senin adın hiç anılmayak. İnsanlar hep bir bahane arayacaklar. Senin onun canını aldığını düşünmeyecekler bile." O yüzden dikkat ederseniz hep bir bahane aranır. Hastamıydı, trafik kazası, doğal afet vs. Ölüm için hep bir bahane vardır...

Abi ölümde kaçamazsın ama ölüme koşarsın, intiharda böyle... Ve bildiğim kadarıyla intiharın Allah katında affı yoktur...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 15, 2009, 14:25:31 »
İsmail abi ikinci söylediğini de okumuştum ve çok etkilenmiştim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #8 : Haziran 16, 2009, 17:25:43 »
Bende düzce depreminde Bolu da öğrenciydim kaldığım bina az kalsın yerle bir oluyordu ve biz arkadaşlarla 5. kattaydık atladığım gibi otobüse üzerimde battaniye ile birlikte aştideydim herkes bana bakıyordu ve geri döndüğümde bina yıkılmıştı neyse asıl konuya geleyim bi gazete de okumuştum okyanusa çakılan fransa uçağını kaçıran bi yolcu daha sonra gittiği ülkesinde trafik kazasında hayatını kaybetmiş dediğiniz gibi alnınıza yazıldığı gibi ölümden kaçış yok demekki depremde ölmek kaderimde yokmuş yazı için teşekkür ederim
96 corolla xei