Konu aslında Kültür Sanat 'ı ilgilendiren bir konu. Aslında böyle maçlara gitmek tamamen sosyal bir olay olmalı, yani fanatiklik olmamalı bence. Sonuçta müsabakada yenmekde, yenilmekde var. Kimi sporcular ringde gerek box ile, gerek Kick box ile, gerek Muay Thai ile birbirlerini yenmeye çalışırken, müsabaka sonunda birbirlerine sarılıp tebrik etmektedir. Bu da ayrıca düşünülmesi gereken bir durumdur konu futbol ya da basketbal gibi nispeten daha az kırıcı sporlar düşünülünce. Sporun centilmen, ahlak ve sosyal boyutunu unutmamak lazım hem sprocu olarak, hemde seyirci olarak.
Ali, bu konuda sana katılamıyorum, çünkü 5. maçta olay çıkaran bir çok şahıs malesef 6. maçtada vardı. Bu bence çok düşündürücü. Ayrıca sahaya kesinlikle pet şişe, bozuk para vs. sokmak yasakken atılanlar da soru işareti. Bu olayları yapanlar sonuçta bir türbünün tüm seyircileri değil, aralarındaki 20-30 kişilik bir grup. Ancak her iki tarafın seyircilerininde aralarında aileler, çocuklar olduğu düşünülünce bu olaylar bence çok daha vahim bir durum alıyor. Bence emniyette güvenliği sağlama konusunda kesinlikle yetersiz kalmıştır ki 6. maçta olay olabileceği 5. maçtan belli idi. Tek teselli olunabilecek nokta kimsenin önemli bir yaralanmaya maruz kalmaması olmuştur bence.
Keyifle seyredilmesi gereken müzabakalar bu şekilde çirkinliğe dönüşmemeli bence, insan yenerken keyif aldığı gibi, yenilincede ileride nasıl daha iyi mücadele edebilirimin hesaplarını yapmalı. Müsabaka sahada verilir (sahaya inenleri kastetmiyorum

) ve orada kalır.
Son olarak Atatürk 'ün şu sözün hatırlamakta hepimiz için yarar var ''Ben Sporcunun Zeki, Çevik ve aynı zamanda Ahlaklı olanını severim'' .