Gönderen Konu: Bir Fren Sorunum Eksikti...  (Okunma sayısı 1555 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
Bir Fren Sorunum Eksikti...
« : Haziran 13, 2009, 22:12:32 »
selamlar...
Aracımla gecen gezmeye gıttıgımde bır sey fark ettım.Frene belırlı bır sevıyede basınca hemen dırek ılk olarak ön sag kılıtlıyor.Kılıtlemeyecek kadar narın bastıgımda bıle kılıtleme yasandı :( ben bır kaza yapmıstım kaldırıma ckmıstım ondanmı kaynaklanan bır problem acaba anlamadım :( Balatalarım yenı 2000 km yaptı daha.Fırsat bulunca servıse gosterıcem artık sanayıde kımse anlamıyor bunun dılınden aracım 93 corolla 1.6 yardımlarınızı beklıyorum.
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Toyota Club Türkiye

Bir Fren Sorunum Eksikti...
« : Haziran 13, 2009, 22:12:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • İŞTE MUTLU SON..
  • Kan Grubu: A+
Ynt: Bir Fren Sorunum Eksikti...
« Yanıtla #1 : Haziran 13, 2009, 22:44:26 »
kardeşim yag seviyeseni bak bence havada olmuş olabilir yani dikkat et başına iş alma kardeşim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 13, 2009, 23:22:17 »
  Selam.
 Geçmiş olsun Mustafa. Bunun bir kaç değişik seebbi olabilir.
 1-lastik havaları.
 2-lastik aşınması.
 3-rot ayarsızlığı (sağ lastik yere yanlış basıyor olabilir)
 4-sol ön fren balatası sağ öne göre daha aşınmıştır (çok küçük bir ihtimal)
 5-fren ana merkez ya da kaliper merkez jontaları deforme olmuştur ve değişmeleri gerekir.
 Aklıma ilk gelenler bunlar ve çözümün kolay olacağını düşünüyorum. Bence sırası ile bunları ilk önce kendin kontrol et.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 14, 2009, 22:09:39 »
cok cok tesekkur ederım ozellıklede Hakan abıme :)
yag sevıyesı tam rot ayarım yapılalı ve lastıklerı takalı daha 1000 km bıle olmadı.
5.maddeyı degerlendırecegım.
bıldıgım kadarı ıle onler dısk oldugu ıcın balata bıtınce kendı ayarlıyor.Acaba sol bır dıs atladıda sagmı atlamadı dıyecegım ama saga cekme falan yapmadı.Yanı kılıtlemeyecek kadar basıyorum klıtlıyor.
2.sorunum bugun fark ettım araca tam onden baktım sol on teker camurlukla aynı sevıyede sag bıraz ıcerde bunuda anlamadım :(
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • İŞTE MUTLU SON..
« Yanıtla #4 : Haziran 14, 2009, 23:43:09 »
kardeşim frenlerine iyi baktır bugün çok sevdigim bi abim öndeki arabaya geçirdi xli arabası 5 saat ugraştık aman !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • İŞTE MUTLU SON..
« Yanıtla #5 : Haziran 14, 2009, 23:49:21 »
pardon biraz bilgi verim arkadaşımın arabasında biraz fren geç tutuyordu yagına falan baktır demiştim işleride yogun ugraşmaktan vakit bulamuyordu ve bugün tam öss çıkışında kalabalık trafikte küçük olan ilçemizde kötü bi kaza yaptı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 15, 2009, 07:50:57 »
  Geçmiş olsun Atilla.

Mustafa, eğer görüntü söylediğin gibi ise rot ayarlarını gözden geçir ve lastik havası gibi şeyleride ihmal etme. Bence bakılması en kolaydan zora doğru git, problem çözümü kolaysa boşuna uğraşmamış olursun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • İŞTE MUTLU SON..
« Yanıtla #7 : Haziran 15, 2009, 21:30:34 »
sağol hakan abi sadece parçaları 800 ytl tuttu türkay kardeşimi aradım sabah bi parçacı numarası verdi antakyadan adamla görüştük falan kardeşim türkay hem hasta hem benle ugraşıyor ya

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 15, 2009, 21:58:43 »
atilla lafı mı olur böyle durumda yardım etcez tabi ;)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • İŞTE MUTLU SON..
« Yanıtla #9 : Haziran 16, 2009, 00:16:50 »
canımsın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 16, 2009, 08:29:28 »
 Eğer sadece sağ ön fren kilitliyorsa; muhtemelen sağ ön fren kaliper civataları eğilmiştir. Sıkışma yapıyordur. Öncelikle olarak fren kaliperlerini kontrol ettirmeni tavsiye ederim...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 16, 2009, 20:33:16 »
Eğer sadece sağ ön fren kilitliyorsa; muhtemelen sağ ön fren kaliper civataları eğilmiştir. Sıkışma yapıyordur. Öncelikle olarak fren kaliperlerini kontrol ettirmeni tavsiye ederim...
ben bır kaldırıma cıkmıstım sebebı bu olabılırmı? :D

Geçmiş olsun Atilla.

Mustafa, eğer görüntü söylediğin gibi ise rot ayarlarını gözden geçir ve lastik havası gibi şeyleride ihmal etme. Bence bakılması en kolaydan zora doğru git, problem çözümü kolaysa boşuna uğraşmamış olursun.
sanırsam ondan kaynaklanan bırsey abı.su kazadan sonra bıde ofsetlı jant taktıksan sonra ınankı sogudum arabadan :( bınmeyı bıle ıstemez oldum artık bıktım dertlerınden..Ve;
bugun sanayıde bır yer buldum 2 katlı kocaman bır dukkan adını falan cok duymustum.pankart vardı amortısor ve fren  testı yapılır yazıyordu levhada on duzen,rot-balans-suspansıon falan yazıordu oraya gotururum buyuk ıhtımal :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #12 : Haziran 17, 2009, 09:37:02 »
mustafa ehliyeti al sen, çok ciddi söylüyorum kalk gel ankaraya otobüsle 5 saat sürüyor, sanırım sen 3.5-4 saatte gelirsin hız sınırlarında gelerek, bu siteden öğrendiğim servise gidelim, orda yaptıralım ne gerekiyorsa...ben anlattıklarından sonra kayserideki ustalara hiç güvenmiyorum...ben de senin gibiydim, herşeyi takmaya başladım ille de satcam bunu 2005 sonrası alcam demeye başladım şimdi almak istediklerinde zor yanaşıyorum, çünkü tamamen sorunsuz hale getirdim..sen bütün sıkıntılarını yaz bir kağıda ankarada halledelim bütün sorunlarını ;)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 17, 2009, 09:41:09 »
mustafa ehliyeti al sen, çok ciddi söylüyorum kalk gel ankaraya otobüsle 5 saat sürüyor, sanırım sen 3.5-4 saatte gelirsin hız sınırlarında gelerek, bu siteden öğrendiğim servise gidelim, orda yaptıralım ne gerekiyorsa...ben anlattıklarından sonra kayserideki ustalara hiç güvenmiyorum...ben de senin gibiydim, herşeyi takmaya başladım ille de satcam bunu 2005 sonrası alcam demeye başladım şimdi almak istediklerinde zor yanaşıyorum, çünkü tamamen sorunsuz hale getirdim..sen bütün sıkıntılarını yaz bir kağıda ankarada halledelim bütün sorunlarını ;)
6 senedır beklıyorum abı zaten ehlıyetı :) temmuzda sınava gırecegım ıns alırım hemende.orayada cok yakar be abı :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #14 : Haziran 17, 2009, 10:27:39 »
oğlum 90la gel yarım depoyla gel :D sorunlarını hallet de 2 depo feda olsun, sorunsuz arabaya binmek için değmez mi? ne idüğü belirsiz yerlerde geziyorsun herkese kurcalatıyorsun aracı masrafın daha büyüyor, sen gel adam gibi bir yere götürelim, adam gibi işinin ehli insanlar baksın bir kerede bütün sıkıntın sorunun hallolsun ;)