Gönderen Konu: Direksiyondan gelen ses  (Okunma sayısı 3591 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Direksiyondan gelen ses
« : Ekim 16, 2006, 16:33:02 »
Selam,

Havalar soğuduğundan mıdır yoksa öyle mi denk geldi bilmiyorum ama
direksiyonu sağa yada sola tam tur çevirdiğimde ve bu şekilde örneğin
park ederken hareket ettiğimde gıcırtı şeklinde bir ses geliyor.
Tekerin sürtmesi filan gibi bi ses değil. Neden olabilir acaba bi fikri olan
var mı ?

Toyota Club Türkiye

Direksiyondan gelen ses
« : Ekim 16, 2006, 16:33:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: Direksiyondan gelen ses
« Yanıtla #1 : Nisan 24, 2008, 09:30:33 »
Direksiyonun yükseklik ayar ile oyna, ayni sorunu ben de yasiyorum ve yükseklik ayarini degistirince ses kesiliyor. biraz gec bi cevap oldu ama en azindan diger arkadaslara yardimci olabilir. :)

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Nisan 27, 2008, 16:51:42 »
tam sağa ve tam sola cevirdiğimde cayırtı yapıyordu tamirciye götürdüğümde normal deyip saçmalamıştı güya makasları zorluyormusum ve tam sol ve tam sağ yapmamam lazımmış falan die bişey yapmadı ama sonrasında ne zaman rot ayarı yaptırdım ses birden kayboldu en azından 100% emin olmasamda denemenizi tavsiye ederim rot ayarı kaçtığından sürtme yapabilir hatta devir saatinin düştüğünü görürsünüz direksiyon hidroliğinin zorlanmasından dolayı şimdi bir sorunu yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 27, 2008, 17:52:57 »
  Selam.
 Bence ustan doğru demiş. Hidrolik direksiyonlu araçlarda direksiyon sağ ve solda hiçbir zaman sonuna kadar çevirilip o pozisyonda tutulmamalıdır. Direksiyon turu sonuna geldiğinde direksiyonu bir miktar serbest bırakmak direksiyon hidrolik pompasının sağlığı açısından çok önemlidir. Çünkü bu noktada pompaya binen yük maksimum olur. Direksiyonu çevirdiğinizde ön rotlarınızda oluşan boşluktan dolayı oluşan ses ise ayrı birşeydir.
 Birde direksiyonu çevirirseniz devir saati düşmez, yükselir eğer ayrı bir problem yoksa. Çünkü Direksiyon hidrolik pompası gücünü motordan alır ve buda motora yük bindirir. Motor beynide bu yükü algılar ve motor devrini çok küçük bir miktar yükseltir. Ama Elektro Hidrolik direksiyonlarda durum tamamen farklıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 27, 2008, 19:43:38 »
Hakan beyin cevabına katılıyorum
Hidrolik direksiyonlar sona tam dayanmamalıdır :)
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ae101japon
« Yanıtla #5 : Mayıs 02, 2008, 00:13:15 »
soydan bey aracın ney bılmıyorum ama elektrıklı oldugunu farz edersek yanı yarıs veya yenı kasa corolla  2003 ustu v.s tam sag da yada solda tutmanın bır zararı yok ama hıdrolık dıreksıyonsa tam sag da yada sol datutarsanız basınc yukselır chortum patlaMA RISKI olabılır zaten sesın dgstıgını sızde duyarsanız ama  gıcrtı sesıyle hıc bır ılgısı olmaz bırncı ndn lastık olabılır 2. ndn dıreksıyon kutu sunu tutan plastık burclar olabılır sertlestıgı ıcn 3. ndn dıreksıyonu cvrdgınızde onunla beraber hareket eden  amortısor kule takozları veya rotıller olabılır dıreksıyon ara mıl olabılır veya aırbag spıralı olabılır bır cok ndn var o yuzdn sesı duymak lazm :D
mustafa

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 06, 2008, 19:31:06 »
bılıyorum o sesı . asagıda pedalların orda dıreksıyonun mafsal ı olur orayı bırazcık yaglarsan hıc bır ses kalmaz dıreksıyonunda ayarınıda degıstırmeye gerek yok
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 09, 2008, 21:01:14 »
arkadaşlar selam.aynı ses benim aracımdada var.genelde düşük hızlarda park manevralarında geliyor.rahatsız edecek düzeyde değil.direksyon mili plastik sürtünmesi gibi iç mekandan çık çıt geliyor.direksyon ayarını değiştirdiğimde kısa süreli kesiliyor.yağlanarak çözüleceğine inanıyorum.servise götürdüğümde ses çıkarmadı ama bu sefer sorunumu ispatlayıp yaptıracağım.servise güvenim var bakalım aksini yaşatacaklar mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 11, 2008, 01:39:06 »
arkadaşlar selam.aynı ses benim aracımdada var.genelde düşük hızlarda park manevralarında geliyor.rahatsız edecek düzeyde değil.direksyon mili plastik sürtünmesi gibi iç mekandan çık çıt geliyor.direksyon ayarını değiştirdiğimde kısa süreli kesiliyor.yağlanarak çözüleceğine inanıyorum.servise götürdüğümde ses çıkarmadı ama bu sefer sorunumu ispatlayıp yaptıracağım.servise güvenim var bakalım aksini yaşatacaklar mı?
dedıgım gıbı kafanızı bı pedalların montajlı oldugu yere uzatırsanız orda mafsal ı gorursunuz o mafsal sayesınde dıreksıyon ayarı degıstırdıgın zaman dönme saglıyor o mafsalı yagladıgın zaman ses gelmez

not:fazla yaglama ayakkabın berbat olur :D
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 11, 2008, 03:52:01 »
dostum teşekkür ederim bilgi için.yakında ilgili bölgenin bir fotosunu koymaya çalışırım.herkes bahsedilen parçayı görmüş olur;) ne tür bir yağ ile yağlamalıyım?makina yağı yeterli ve uzun süreli çözüm olur mu acaba?servis zamanını beklemeden yaparım.
dostum ayrı konu açıpda kirletmek istemedim birde bu emniyet kemerlerinin sutunla bağlı olduğu yerden tıkırdamalar geliyor ama yağlamayla geçecek bir durum gibi gözükmüyor.fikrin varsa yazarsan sevinirim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 12, 2008, 08:49:04 »
  Selam.
 O emniyet kemeri bağlantılarının içindeki vidalarının sıkılığını kontrol ettinmi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 13, 2008, 22:10:43 »
dostum arabam sıfır olduğu için gevşek olabileceği aklıma gelmemişti.bir göz atarım ozaman sağol.