Herkese selamlar 2 hafta önce kaza yaptım burda gerci burda hiç belirtmedim kaza hakında ama şimdi kaza sonrası yapılması gerekenleri vede süreci anlatmak paylaşmak istiyorum bir yararı olur diye
Şöyle başlyim 2 hafta önce cumartesi günü aracımın çamurluklarını degiştirmeye gitmiştim degiştiremedim vede eve dönüşe geçtim ben ana caddede normal süratle giderken sol taraftaki ara sokktan birden önüme bir servis racı cıktı bende haliyle duramayıp carptım ALLAHTAN kurtarmaya çalıştımda hasar az oldu
Benim araz 97xl neyse ben araca vurdum arac devam etti vde girmek istedigi soka girdi orda durdu araclardan indik ben 25 yaşındayım aractan inen kişide nerdeyse babam yaşındaydı zaten onu görünce ben biraz duruldum ve sadece ne yapdın dayı dedim eger benle aynı yaşta olsaydı daha kötü olurdu bundan eminim

Sonra başladık konuşmaya dayı bana ne desin burası konturolü kavşak diyinçe ben koptum zaten dayıya dayı senle konuşmayacagım patronun gelsin onla konuşucagım dedim neyse patronu geldi biz aracları yoldan cekmiştik zaten patron geldi olayı anlatınca şöförünün hatalı oldugunu alnadı vede daha sonra kaza tespit tutanagını doldurmaya başladık işte krakiyi çizdik sonra şöförler olarak şürücü görüşleri kısmındaki yerleri doldurduk ifadelirimizi yazarak ifadlerde söyleydi benim ifadem ben ana caddede seyirhalindeyken sağ taraftan şu plakalı arac birden önüme cıktı vede kaza oldu dayının iafdesi ise .... soktan .... çadyei keserk karşıya gecerken sağdan gelen aracı farkedemedim vede kaza meydan geldi yani bunu herkeste bilirki yol hakı benimdir
Daha sonra araclarımızın ruhsat sigorta poliçesini ehliyetlerimizin fotokopilerni çektirdik kaza tespit tutanagının brini ben birini o aldı fotokopilerin ban ait olanlarını dayıya verdim dayınınkilerini ben aldım vede ordan ayrıldık bu kaza sonrası yaptıklarımızdı
Pazartesi aracı anlaşmalı bir servise götürdüm oraya aldıgımız fotokopileri kazatespit tutanagını vede benim ruhsat ehliyet vede sigorta poliçesinin fotkopilerin birde bir banka hesap numarası cektigimiz fotoları teslim ettik ordaki yetkili kişiye kazanı nasıl oldugunu anlatık çünkü oda ekspere anlatıyormuş bize eksperin nezman geleçegi beli olmaz ben size haber veririm gelir gelmez aracı getirisiniz dedi biz ayrıldık 1 saat sonra tefon geldi eksperin geldigini söyledi eksper geldi aracı kaza tespit tutanagını inceledi evrakları aldı vede gitti
4 -5 gün sonra hatanın kimde oldugu tespit edildi vede benim aracın yapımına başlandı aracı tam 1 hafta sonra teslim aldım tüm masraflarda karşı tarafın sigortasından karşılandı anlıycanız benden para cıkmadı
Şimdide bu süre zarfında nelere dikkat edilmesi gerektigini anlatmaya çalışıyim 1-fotoraf cok önemli bol bol foto cekin geniş acılı kaza yerini aracları birde aracların plakaları gözükeçek şekilde cekin bu cok önemli 2-aracınızda kesinlikle kaza tespit tutanagı bulunsun 3-birde yol güzergahlarını iyi yazın krokide gitigiz yolun ana yolmu sokakmı caddemi oldugunu aban eksper burda senin gittigin yolun cadde oldugunu belirtmesen suclu sen gözüke bilirdin dedi o yüzden oda cok önemli siz ana caddedemi gidyorsunuz size carpan arac sokaktanmı cıktı olayı anlata bildimi 4- sürüçü ifadesini yazarken acık anlaşıla bilir şekilde yazınki sucun kimde opldugu rahat anlaşılsın 5- sakin olun

6-kaza tespit tutanagına imza atarken iki nushadada ıslak imza atın yani iki tarafda imza atın kopya olmasın buda önemli 7 - benmi kazada oldugu gibi bir kural hasası varsa oda karşı tafataysa rahat olun ama o kural hatası mutlaka kaza tespit tutanagında belirtilmesi gerkiyor 8 - karşı tarafın mutlaka telefon numarsı alın cünkü kaza tespit tutanagda yanlışlık oldugunda yeniden doldurulması gereke biliyor
Benim yaşadıklarım bunlar umarım birkişiye yarım dokunur gerci hiç kaza olmasın benimd eyarırm olmasın ama oluyor işte bunlar önemli hususlar haklıyken hakısız durumua düşmemek için