Gönderen Konu: Corolla Dizel 10.000 bakımı.  (Okunma sayısı 8604 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Corolla Dizel 10.000 bakımı.
« : Ekim 16, 2006, 15:19:44 »
Abi bu ne ya. Bir yağ değişimi ve yağ filtresi değişimi ve hesapta falan filan fişmekan yerler kontrol edildi. 150ytl Bu ne parası ya. Fatırada 4.3lt yağ (o da mobil 1 10w-40 ki ben 0w-40 koyun dedim kabul etmediler) 65 ytl + kdv bu nasıl bi fiyat ya. ya 4 litre yağ piyasada 30 ytl. iftara yarım saat kalmıştı aracı alırken fazla kavga edemedim. ayıptır ya adam soyuyolar. Allahtan hava filtresi ile mazot filtresi filan değişmediler. herhalde o zaman 250 -300 isteyeceklerdi. 75 ytl işçilik. ne yaptın ya sen arabayı bozdunda yeniden mi birleştirdin kardeşim. çok yazık. hava parası verdim ona yanıyorum. arkadaşım pejo partnerinin yağını, yağ filtresini, mazot filtresini, hava filtresini değiştirdi özel serviste dışarda. hepsi 80 ytl. malzemeler 70 lira adam 10 lirada işçilik aldı. bi daha tövbe araba çıksın garantiden servise gidip kendimi soyduramam.

Toyota Club Türkiye

« : Ekim 16, 2006, 15:19:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #1 : Ekim 16, 2006, 15:46:28 »
evet yetkili servislerde çok pahalıya mal oluyor bu işler. ama yapacak birşey yok. garanti bitene kadar en azından. iyi bir ustayla bu işler çok daha ucuza mal oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 17, 2006, 14:04:20 »
4lt 10-40 yağ marketlerde 60tl civarında. 30tl'ye kim satıyor? Hemen gidip alayım.
Kaliteli marka aslında müşteriyle ebedi aşk ister. Ve aslında her sadık müşteri, şöyle ilk karşılaşmada fosfor fosfor sırıtıp laubali olmayan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • hkup@mynet.com
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #3 : Ekim 17, 2006, 21:52:45 »
Alıntı yapılan: Selim Tokgöz
4lt 10-40 yağ marketlerde 60tl civarında. 30tl'ye kim satıyor? Hemen gidip alayım.
[/quote]
mobil 10 40 yağ yağ filtresi vede karter tapa contası kdv dahil hepsini 81 ytl ye yaptırdım.serviste.
98 euro civic 1,4is

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #4 : Ekim 17, 2006, 21:55:13 »
İsmail bey hemen 10000 yaptı yahu
--dünya dönüyor--

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • hkup@mynet.com
« Yanıtla #5 : Ekim 17, 2006, 21:57:45 »
Alıntı yapılan: alper kutluer
İsmail bey hemen 10000 yaptı yahu
[/quote]
eeee adamda dizel var yapsın yani
98 euro civic 1,4is

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : Ekim 18, 2006, 10:01:58 »
ALINTI
İsmail bey hemen 10000 yaptı yahu[/quote]

Düzeltiyorum 10.900   Aracı bakıma verdiğimde 10.790 dı. E yapalım yani. Zaten yazın Rize'den Kuşadası, Bodrum, Marmaris gezip döndük 4000 km ye yakın yol katettik. Ayrıca her hafta sonu Rize'den memleketim olan Trabzon'a gider dönerim. Gidiş geliş 150 km (18-20 ytl arası mazot yakıyoki göze gelmiyo anlayacağınız. Fakat sabit 90-100 arası. )  E buda 1 ayda 600km demek. Hergünde evden işe vs. oldu abicim bu kadar. Allah cümlemize kazasız belasız km yapmak nasip etsin. Önemli olan bu. Dünya malı dünyada kalır.

ALINTI
mobil 10 40 yağ yağ filtresi vede karter tapa contası kdv dahil hepsini 81 ytl ye yaptırdım.serviste.[/quote]

Abicim hangi servis bu. En azından bizimkilere örnek gösterelim. Ve senin araçda dizelmi? Gerçi değişen bir şey yok. Hepsine aynı yağ koyuyolar sanırım. ve diğerlerini. contayla yağ filtresi. Ben mobil1 0-40 istedim ama koymadılar. tavsiye eden teknik liselerede  motor öğretmeni arkadaşlar vardı. o ince bir yağmış. bu 10-40 kalın bir yağmış. artık öğrenecez zamanla. motoru açıp bazen siliyorum ama ne nedir bilmiyorum. bi radyatör suyunun yerini ve nasıl ekleneceğini, bir de cam suyunun yerinin ve nasıl ekleneceğini, bir de aha bu da aküdür diyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 18, 2006, 13:57:49 »
Alıntı yapılan: İsmail H. Timurcioğlu
motoru açıp bazen siliyorum ama ne nedir bilmiyorum. bi radyatör suyunun yerini ve nasıl ekleneceğini, bir de cam suyunun yerinin ve nasıl ekleneceğini, bir de aha bu da aküdür diyorum.
[/quote]

Merak etmeyin zamanla öğreniyorsunuz.İlk kaputu açtığım zamanlar ben de aynı sizin gibiydim.Bu denli gülmem onun için.Şimdi de pek bir şey bildiğim söylenemez ama benim aracın ve arkadaşların araçlarının çıkarttığı sorunlar sayesinde az buçuk bir şeyler öğrendik ucundan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 18, 2006, 17:10:36 »
orjinal konu hakkında,

Opel Ankara'nın en büyük servis ve satıcılarından olan Opan, 20,000km bakımı, yıl 1999: 600 milyon lira

Bence sen Toyota'nın yine de ellerinden öp
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • hkup@mynet.com
« Yanıtla #9 : Ekim 18, 2006, 21:08:30 »

Abicim hangi servis bu. En azından bizimkilere örnek gösterelim. Ve senin araçda dizelmi? Gerçi değişen bir şey yok. Hepsine aynı yağ koyuyolar sanırım. ve diğerlerini. contayla yağ filtresi. Ben mobil1 0-40 istedim ama koymadılar. tavsiye eden teknik liselerede  motor öğretmeni arkadaşlar vardı. o ince bir yağmış. bu 10-40 kalın bir yağmış. artık öğrenecez zamanla. motoru açıp bazen siliyorum ama ne nedir bilmiyorum. bi radyatör suyunun yerini ve nasıl ekleneceğini, bir de cam suyunun yerinin ve nasıl ekleneceğini, bir de aha bu da aküdür diyorum.
[/quote]
toyota çavdarlı plaza bursa.ama ben sadece yağ deiştirdim.6200 kmde.10000 bakımına gidicem daha.oda rutin kontrol yani.aracım 1.6 benzinli hb.ama tam kapsamlı 10 bin bakımını 130 ytl ye yapıyorlarmış.
98 euro civic 1,4is

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 19, 2006, 13:35:22 »
Alıntı yapılan: Hüseyin Köp
mobil 10 40 yağ yağ filtresi vede karter tapa contası kdv dahil hepsini 81 ytl ye yaptırdım.serviste.
[/quote]
Tamam. Ben de daha düşük fiyat bulamadım zaten...
Kaliteli marka aslında müşteriyle ebedi aşk ister. Ve aslında her sadık müşteri, şöyle ilk karşılaşmada fosfor fosfor sırıtıp laubali olmayan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 21, 2006, 13:35:22 »
10bin bakımı 150ytl, bence bedava. yetkili serviste garantili iş yaptırıyorsunuz.  km başına 0.015 , yani 1,5kuruş ediyor. bundan ucuzu sanırım TR de yoktur yetkili serviste yapılan.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 21, 2006, 13:53:31 »
İyi kalite bir 10w-40 yağ 4 lt.si  30-35 YTL.den alınır, 5w-40 full sentetik Texaco yağı 35 den satıyoruz, 4 lt.sini yüksek adette 30 YTL.ye kadar iniyor fiyatı.

Yarı sentetik 10w-40.a 35 den fazla verilmez normal şartlarda. Texaco, Toyota'nın uluslararası yağ sağlayıcılarından, çoğu fabrikada dolum yağı ve Toyota yetkili servisleri bizim dışardan verdiğimiz yağı kabul edip arabamıza koyuyorlar doğal olarak yağ parası almıyorlar bakımlarda.  

Dizellerin bakımına gelince malesef böyle fiyatlar ve Toyota en ucuzlarından biri bu konuda, Seat, VW, Opel falan çok daha feciiler bildiğim kadarıyla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 21, 2006, 15:25:00 »
Arkadaşımda Skoda Fabia  1.4 dizel var. Onların bakımları 7.500 km de bir yapılıyor. Bakıma 130 ytl vermiş.

Bu fiyatta %20 işçilik + %10 parça indirimi varmış. Yani aslında rakam daha da yüksek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #14 : Kasım 22, 2006, 23:52:41 »
ismail ciğim bence dizel 10 000 bakımı 150 ytl bedava benim  kango aracım var onunda bakımı o civarlarda hatta araba serviste şimdi tutacahı 150-160 75 000 araç eğer başka bir şeyler değiştrmezlerse ufak bir yeride hasar vardı onuda yaptırıyorum kaskodan aracı cuma teslim alacakmışız biterse tabiiiki söylerim tam fiyatı sana ....
          150 den aşaya hiçbir yetkili servis periyodik bakımı yapmaz bukadar iddalıyım
abimde fort connet var 90 hp 250 normal bakım idı hep 2 gün önce araç servisten geldi abim delirdiş satacam arabayı ford un ana...................................................  diye diye dedim abi hayırdır 45 000 araç arabanın freen balatalarını 4 disk i bikaç parçada garantiden değiştirmişler çok güzel kavga etmişler servisle değiştirmezseniz araba garanti dışı kalır hadi balataları değiştirdin diski ne değiştiriyon diskin değiştiriyonuz demiş arabadan anlamasak yapın bunu demiş disk cizik çarpık olsa araba beli eder demiş insanı enayi yerine koyoyonuz demiş ama yok bi kaç parçayı garanti kapsamına aldırmış bide 70 ytl indirim yaptırabilmiş 545 ytl almışlar
ismailciğim toyota bir tane bitane hiç duyan varmı toyotada illa su parçayı değiştireceksiniz yoksa garanti dışı kalır diye servise gittirğinizde soruyorlar sorun lu bir yeri varmı özellile bakmak istediğiniz yeri söylüyorsun oradaysanız yetkli biri geliyo parcayı cıkarıp yanına bunun deyiştirmenizi tavsiye ediyoruz diyorlar yeni parça ile kıyaslatıyorlar birie bir bilmiyorum bana öyle yapıyorlar toyota cavdarlıda bütün toyota servisleri aynı her halde hep aynı yere gidiyorum çok memnunum .
garanti bitane kadar sabret 150 yi baylmaya sabret artıkismail  o kadar olsun zaten toyota servislerinin amacı garanti si bitmiş araçları çağırmak bunun içinde elinden geleni yapıyor bence hem fiyat hem hizmet garantili araçlardada piyasanın yetkili servislerin en hesaplıları arasında
benim duyduğun en hesaplı yetkili servis 130 ytl idi reneuld un bursadaki bir yetkili servisi
başka firmanın da hesaplı yetkili servis varsa yazın tartışalım arkadaşlar.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #15 : Kasım 24, 2006, 09:26:47 »
Valla arkadaşlar arabanın sağına soluna bakıldı parası aldılar 75 ytl ona kızdım ben. zaten 60 ytl yağ, 24 ytl yağ filtresi, 1.4 ytl conta gerisi hava parası işte. Ama bir şey varki bakımdan sonra nedense araç daha fazla yakıt tüketiyo. yada yol bilgisayarı 0.4 artış la artık tüketimi gösteriyo. Bakımdan önce sabit 100 ile giderken 4.0 tüketim gösteriyodu şimdi ise 4.4 gösteriyo aynı yolda aynı yerde aynı hızla. Bi anlam veremedim. Fikri olan varmı?

Zaten sorun çıkartacak olsa toyota alırmıydım. Siz hiç bi toyotanın yolda kaldığını gördünüzmü?  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Kasım 24, 2006, 10:37:25 »
ALINTI
Valla arkadaşlar arabanın sağına soluna bakıldı parası aldılar 75 ytl ona kızdım ben[/quote]
Adamlar orda babasının hayrına çalışmıyor  Servis danışmanı, teknisyenler, o binanın kirası işletim giderleri vsvs. E tabi servis de para kazanıcak. Sonuçta en ucuzu toyota sanırım bu konuda.
Daha önce sanayi sitesi servislerine alışmış olanlar için fazla gelebilir 75ytl, ama inanın bir yetkili servis için sudan ucuz.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #17 : Kasım 25, 2006, 23:44:15 »
ismail kango yu cumartesi servisten çıkardık 157 ytl

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #18 : Ağustos 12, 2007, 00:03:01 »
Benim düldül bügun 10000 servisine girdi. Servis Sonkar. Tahmini tutar 194.YTL.yazıyor bilgi fişinde. işçilik 79, mobil yağ 100, tapa ve yağ filtresi 16.YTL. Hadi hayırlısı.
--dünya dönüyor--

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #19 : Ağustos 13, 2007, 11:54:17 »
Ne diyosun sen yahu . o kadar arttımı? Valla yaman bey geçenlerde 20.000 bakımı yaptırdıki onda yakıt filtreside vardı, 208 ytl ye yaptırdı.