Gönderen Konu: Avensis  (Okunma sayısı 1948 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • !!! YERDEN GİDEN TOYOTACI !!!
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 163000
  • Model Yılı: '98
  • 31 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
Avensis
« : Haziran 11, 2009, 12:25:16 »
Arkadaşlar bu resimden ne anlarsınız :D

Toyota Club Türkiye

Avensis
« : Haziran 11, 2009, 12:25:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: Avensis
« Yanıtla #1 : Haziran 11, 2009, 12:27:03 »
öndeki araç bir kayaya çarpmış yazık:)
yeşil SİS avenSİS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 31 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Haziran 11, 2009, 12:28:18 »
öndeki araç bir kayaya çarpmış yazık:)
:D :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Haziran 11, 2009, 12:28:40 »
pardon arkadaki araç :)
yeşil SİS avenSİS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 31 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Haziran 11, 2009, 12:29:30 »
pardon arkadaki araç :)
Ne demek istediğini anladım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 11, 2009, 12:59:02 »
Bence o avensis oraya sonradan gelmiş ;) tampon uçlarında bile esneme yok, o kadar da sağlamsa bu araç satıp avensise geçelim hemen vallahi....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 11, 2009, 13:03:20 »
tampon esnek, birşey olmamıştır. ama tamponu söküp iç kısmına bakmak lazım.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 31 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Haziran 11, 2009, 13:06:17 »
Bence o avensis oraya sonradan gelmiş ;) tampon uçlarında bile esneme yok, o kadar da sağlamsa bu araç satıp avensise geçelim hemen vallahi....
Bu doğrudur, bizim akrabanın corolla'ya arkadan şahin çarptı. Şahinin radyatör yerde corollada ise sadece tamponda 1 yada 2 çizik vardı. Tam tampon direklerine vurmuş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Haziran 11, 2009, 13:11:17 »

tampon esnek, birşey olmamıştır. ama tamponu söküp iç kısmına bakmak lazım.

Bu doğrudur, bizim akrabanın corolla'ya arkadan şahin çarptı. Şahinin radyatör yerde corollada ise sadece tamponda 1 yada 2 çizik vardı. Tam tampon direklerine vurmuş.

Görmeden inanamıciim :D

Bende bi şahine vurdum arkadan adamda çizik yok biz kaputu aldık ele :rofl: :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 11, 2009, 13:18:27 »
Farkederseniz eğer kaput kırılma noktasından kırılmış tamponda az birşey düşmüş. O çarpmada çok şiddetli bir çarpa değildir öyle 50-70 km/h ile olan bir çarpma değil. Aynısı banada olmuştu ben çarpan taraftım :D Normaldir diyebilirim. Aynı şekilde aynı noktadan avensiste çarpsa aynısı olur. Hatta dahada fazlası olabilir çünkü avensisin kasası biraz ağır kalıyor. Düşük hızda çarpsa ve esneme noktasına gelse daha beter yamulabilir ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Haziran 11, 2009, 13:25:12 »
Aynen bi üstte bahsettiğim gibi bende çarptim kırılma noktası... Bide tampn iç çıta değiştim o kadar ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #11 : Haziran 11, 2009, 16:16:24 »
Ahmet bey efsane kasaların saçları peynir tenekesi gibi mekanik motor tamam sorunsuz ama saç ince.Sen şahin diyosun ama saç olarak efsaneden daha iyidir bence.Toyota bu sorunu aştı gördüğün avensiste ve yeni nesil toyotalarda coralla,auris gibi 0.8 milim saç var elbette sağlam kaya gibi.Diğer çoğu araçta o.6 milim saç var.merco,saab,volvo gibi araçları ayırıyorum bilmediklerimde vardır belki..
Bana göre şahin,doğan saç olarak fotodaki mareamı neyse fıat arabadan da sağlamdır..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 11, 2009, 16:26:14 »
Bu konuda size katılmıyorum bugün ncap'tan 5 yıldız alan ve 2002 öncesi BMW, 2000 öncesi AUDİ'lere göre kat kat sağlam olan MEGANE II'nin çamurlukları plastikten üretilmektedir. Diğer araçların sacı kalın olabilir fakat önemli olan aracın çarpışma anındaki dayanıklılığıdır. Şasisi sağlam olsun koruma barları olsun yeterli... Hatta bugün çoğu üretici fabrikalar araçlarının sacını inceltip kafesini güçlendirmektedir... Efsane kaamızdada durum aynen bu şekildedir..... ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • auris d-4d elegant....
  • Araç: Auris
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 11, 2009, 16:27:21 »
bunlarda darbe emici tampon heralde?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #14 : Haziran 11, 2009, 17:18:30 »
ncup herkese yıldız dağıtıyordu.Ama 2009 dan itibaren değişti kriterler yaya güvenliği falan ön planda herkese bol keseden yıldız verilmeyecek.Evet plastik esnemesi için ama bana göre araba ne kadar saçı kalınsa ne kadar ağırsa ben kendimi güvende hissederim.O zaman yeni toyotalar teknoloji gerisine gidiyor kalınlaştırmakla.Her yer plastik olsun içinde bar olsun tamam o zaman.Anadol yıllar önce bulmuş yöntemi fiber ne kadar dayanıklı demi çürümüyor:)Bide bar koysaymış en sağlam araba o olurmuş:)bana göre eski kasa hondalarda efsanelerde klasik eski japon üretimleri dışı ince tenekedir diğer aksamları,boyası sağlamdır o ayrı.bar mar demiyorum saç ince işte bunu herkes biliyor..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #15 : Haziran 11, 2009, 17:23:29 »
Mercedes çok yanlış yapıyo böyle düşünürsek 90 model aşağısı mercolar kaya gibi duruyor.Avensiste buna benzetebilirim bi nebzede olsa.Düşünün ihtişamlı mercoda ya da Avensıste plastik çamurluk olduğunu.Tamponlara sözüm yok o öğle olmalı esneklik hafiflik konusunda doğru ama arabanın çamurluğunu kaputunuda plastik olmaz bana göre.İyi tarafları tabiki var sök at kolay acıma falan esner mesner onada tamam ama ellediğim zaman tok olucak araba aynen avensıs gibi.Dışı esnemiş içi sağlammış anlamam ben :)ne bu elmamı içi sağlam abi kaç kg verim:))))))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Haziran 11, 2009, 17:55:48 »

ncup herkese yıldız dağıtıyordu.Ama 2009 dan itibaren değişti kriterler yaya güvenliği falan ön planda herkese bol keseden yıldız verilmeyecek.Evet plastik esnemesi için ama bana göre araba ne kadar saçı kalınsa ne kadar ağırsa ben kendimi güvende hissederim.O zaman yeni toyotalar teknoloji gerisine gidiyor kalınlaştırmakla.Her yer plastik olsun içinde bar olsun tamam o zaman.Anadol yıllar önce bulmuş yöntemi fiber ne kadar dayanıklı demi çürümüyor:)Bide bar koysaymış en sağlam araba o olurmuş:)bana göre eski kasa hondalarda efsanelerde klasik eski japon üretimleri dışı ince tenekedir diğer aksamları,boyası sağlamdır o ayrı.bar mar demiyorum saç ince işte bunu herkes biliyor..
Dediğiniz maalesef doğru.. Ama "teneke" terimi biraz abartılı ve bu arabaları sevenler için incitici ..

Resimdeki olaya gelince.. Bu tipik ön tarafın çarpmayı yumuşatmak için katlanabilir olarak tasarlanması durumu ki çok normal. Nette bir Lada 'ya arkadan vurmuş bir Volvo resmi vardı Volvo'ya olan bundan beterdi.

Ayrıca bu gibi ufak çarpmalarda plastik, fiber, cam parçalarının dayanıklılığı ve bunun yanında montaj kalitesi ve evet boya kalitesinin de çok önemli olduğunu düşünüyorum. Ve bunların hepsinde Japonlar çok iyidir.

Kalın derili araba kullanma konusundaki zevkinizi ise paylaşıyorum ve sizi çok iyi anlıyorum. 78 model Peugeot 504'ümüzün kapısını kapatırken hissedilen ağırlıkla birlikte duyduğum o güven verici kroffft sesini çok severdim .. :) Fakat mantıklı düşününce, hızlıysa, ekonomikse ve canınızı koruyan çelik barları da varsa.. yeterince iyi diye düşünüyorum..
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #17 : Haziran 11, 2009, 19:42:29 »
Tamam ahmet bey yeni toyotalar bu hissi veriyor kapısından belli:)eskilerde de var.
incilcek bişey yok benim ailemde de vardı tek zayıf yönü oydu o dönem japon arabalarının klasik özellikleriydi..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Haziran 11, 2009, 19:56:18 »

Ahmet bey efsane kasaların saçları peynir tenekesi gibi

!!!

Orada işin esprisi zaten gülmüşüm, kazanın oluş şekline göre şahinin arka yüksek, efsanenin burunda düşük oldugu için zaten alta dogru girdi bizim arac ve o esnada KIRILMA noktasından kırıldı kaput ve yukarı kalktı panjura dahi birşey olmadı...

Dediğiniz maalesef doğru.. Ama "teneke" terimi biraz abartılı ve bu arabaları sevenler için incitici ..

:alkis:  Teşekkürler Ahmet abi katılıyorum :alkis: