0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Coşkun bildiğim kadarıyla, yaslarımıza göre kişinin bilgisi ve rızası dışında alınmış olan ses ve görüntü kayıtları mahkemede delil olarak kullanılamaz. Ayrıca mevcut teknolojik olanakların oldukça gelişmiş olması nedeniyle bu tür kayıtların üzerinde rahatlıkla oynama yapılabileceği varsayılarak çok da fazla itibar edilmez. Ayrıca bu kamerayı aracına hangi amaçlarla monte ettiğin de mahkeme tarafından sorgulanabilir Fakat benim şahsi düşüncem, eğer kamera kayıtları üzerinde oynanma yapılmadığı teknik olarak ispatlanabilirse belki bir nebze faydalı olabilir.Bu arada geçmiş olsun dileklerimi de ileteyim.
Geçmiş olsun CoCo verilmiş sadakanız varmış... Aslında güzel olurdu fazla bir tertibata gerek yok, yol kazasız geçtikçe hafızayı silersin olur biter
Coşkun bildiğim kadarıyla, yaslarımıza göre kişinin bilgisi ve rızası dışında alınmış olan ses ve görüntü kayıtları mahkemede delil olarak kullanılamaz. Ayrıca bu kamerayı aracına hangi amaçlarla monte ettiğin de mahkeme tarafından sorgulanabilir Bu arada geçmiş olsun dileklerimi de ileteyim.
TR nin uydurmuş olduğu dit dit diye öten takograf cihazları TR dışında hiçbir yerde geçerli değil. yapıyor ve son tarih vermiş. yüzbinlerce cihaz patlayacak yani.
rantı siemens alacak ahmet. siemens standardı belirlemiş. dolayısı ile cihaz yapacak olan firmalar siemensten uyumluluk sertifikası alacak ki bu da çok yüksek bir maliyet. siemensin fiyatına yakın bir fiyat çıkacaktır. bu sebeple siemens kalitesinden dolayısı tercih edilecektir diye düşünüyorum.
Valla Coşkuncuğum, ben de aynı şeyleri düşünmüştüm. Hatta ben yetkili olsam, bütün araçlara takograf cihazı gibi çeşitli açılardan kayıt yapan bir kamera sitemi kurulmasını zorunlu kılardım. Tabi bu kameranın görüntülerini paylaşma insiyatifi sadece sürücüde olmak kaydıyla
Evet, benzeri bir sistem zaten mevcut. Ama bunlar çok yönlü olarak tartışılması gereken konular bence. Hayatların bu kadar gözetim altında olmasıda tartışılabilir, insanları yanlışını önleme etkiside.