Gönderen Konu: İlgi Görmeyen F1 Türkiye Hakkında Bir Yazı  (Okunma sayısı 2133 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
İlgi Görmeyen F1 Türkiye Hakkında Bir Yazı
« : Haziran 10, 2009, 18:07:24 »
Topbaş el koysun

İstanbul'da düzenlenen Formula 1'e ilgi oldukça düşüktü. Yatırımların karşılığı alınamıyor. Formula 1'i Türkiye'ye getirmek yanlış bir karar mıydı yoksa biz mi doğru değerlendiremiyoruz!
Formula 1 pisti yapar, senede 3 gün açarsan oraya kimse gitmez. O yarış pistine, Formula 1'i koyduğun zaman onu bayrak yapacaksın. Başka yarışlar koyacaksın, insanları oraya gitmeye alıştıracaksın. Böyle bir şey yok. Türkiye'de geçen sene doğru dürüst yayınlamadı bile Formula 1. Türkiye'deki seyirci Formula 1'e hiçbir bakımdan hazır değil. Bir de biletlere zam yapmışlar, bir de duyurmamışlar. Ben Budapeşte'deki Formula 1'i seyretmeye gittim. Budapeşte'de otel olmadığı için millet Polonya'da kalıyordu ve her gün gidip geliyordu, Polonya-Macaristan arasında. Polonya'da sınıra yakın ne kadar otel varsa doluydu. Formula 1 izleyicisi böyle. Ama biz yüzümüze gözümüze bulaştırmayı başardık. Dışarıdan gelen adam için de İstanbul'un cazip olması lazım. Gündüz yarışa geliyor adam gece nereye gidecek? O programı adamlara vereceksin. İstanbul'daki gece yaşamının nasıl cazip olduğunu anlatacaksın, pazarlayacaksın. İşbirliği yapılması gerekiyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği, Otelciler bilmem nesi, İstanbul Resturantlar ve Gece Kulüpleri bilmem nesi hepsi bir araya gelecekler, bu Formula 1 günlerini İstanbul'da bir şölen haline getirecekler. Şu sırada İstanbul'da Kültür Sanat Festivali var mesela. Bir geceliğine, Şakir Eczacıbaşı ile anlaşılacak, o cuma, cumartesi, pazar gecelerine konser konulacak. Mesela cumartesi gecesi boş tribünlerin olduğu yerde Placido Domingo söyleyecek. Placido Domingo için turistik turlar düzenleniyor. Formula 1 pistinde de hazır tribünler de orada konser yapacaksın. Mesela Veliefendi Hipodrumu şehrin ortasında. Otobüsle, dolmuşla gidiyorsun, yayan gidiyorsun. Bu kadar merkezi. Orada Gazi Koşusu'nda yapılan şölenleri düşün. Panayır gününe çeviriyorlar Gazi Koşusu'nu Türkiye Jokey Kulübü. Niye? Gazi Koşusu'nun zaten müşterisi var ama bunun dışında başkaları da gelmesi için zemin hazırlıyorlar. Defileler koyuyorlar, müzik grupları koyuyorlar, şölen oluyor, sabahtan akşama kadar. Sen İstanbul Park'ta ne yaptın? Bana davetiye geldi bir ay evvel. Pit alanında en güzel yer ayrılmış. 'İzlemek ister misiniz?' diye sordular. 'Hayır, teşekkür ederim' diyerek iade ettim davetiyeyi. Ben gazeteci Hıncal Uluç, en iyi yer ayrılmasına karşın bunu geri çevirdim ki şoförlü arabam var. Vatandaş niye o kadar kahrı çeksin, hiçbir cazibesi yokken!.. Bunun için de İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'un sahibi olarak el koyacak. Herkesi toplayacak, Formula 1 için dünyanın 50 yerinden televizyon gelecek. Dünyanın 300 yerinden gazeteci gelecek, bu şehri ne kadar iyi gösterebilirsek, o kadar iyi pazarlarız. Kadir Topbaş'ın aklından geçmiş mi acaba böyle bir şey! Ya da Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı'nın ya da Türkiye Otelciler Birliği Başkanı'nın ya da İstanbul Restaurantlar ve Gece Kulüpleri Başkanı'nın!.. Hayır, kimsenin umurunda değil.

Alıntı : http://www.fotomac.com.tr/yaz1290-50160-107.html

İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Toyota Club Türkiye

İlgi Görmeyen F1 Türkiye Hakkında Bir Yazı
« : Haziran 10, 2009, 18:07:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: İlgi Görmeyen F1 Türkiye Hakkında Bir Yazı
« Yanıtla #1 : Haziran 10, 2009, 21:39:39 »
Doğru söze ne denir?
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 10, 2009, 22:28:21 »
Bu senekinden ben bile yeni haberdar oldum. Elimden geldiğince de takip etmeye çalışırım. O da TRT nin bilboardlarından.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 10, 2009, 22:45:13 »
Selamlar, yazınıza sonuna kadar katılıyorum , ben her hafta İstanbul Parkta F1 pistinin hemen yanındaki otoparktayım modelci arkadaşlarımız ve dostlarımızla model araçlarımızı uçaklarımızı kullanmaya gidiyoruz peki neden :) pist ve çevresi sessiz ve sedasız :D oh bizim için kebap :D :D şaka bi yana gerçekten bizim için kebap aslında keşke dolu olsada bizde başka bi yerlere gitsek , F1 1 yıldır hiç bir aktiviteyle görmedim, başka konudada anlatmıştım bunu bir ara sadece kırmızı bir ferrari ve birtane siyah Corvette görmüştüm piste beraber  takılıp arabalarını deniyorlardı 2 3 tur atıp gittiler, bunlarda kimbilir kimlerin oğullarıydı,

ya sen pisti motor yarışlarına , time trail'lara draglara , uno cup lara palio cuplara vs vs açsana millet kullansın , ölü yatırıp her yıl iyiden iyiden çürüyor, buda yetmezmiş gibi yazınızdada belirtilen Dünyanın en kazançlı ve en çok sevilen yarışı F1 ayağına kadar geliyor yapsana tanıtımını Türkiyeyi sallasana ,

Ha arkadaşlar birde şunu öğrendim , kapıda görevli bir abimiz vardı o beni aradı gel bilet ayarladım sana diye, fiyatı nedir diye sordum en ucuzu 90 TL dedi , o hafta yurtdışından kuzenimde gelmişti F1 için ve biletini yurtdışından almıştı , bilin bakalım orda en düşük bilet fiyatı nekadar ?  70 TL ,

bize 90 ama yurtdışından gelene 70 ne bu adaletsizlik ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 11, 2009, 00:32:04 »
Ugur, bir an icin yaziyi senin yazdigini dusundum, alinti demis olmana ragmen. Aynen katiliyorum. Yap, sonra unut. Oyle olmaz. Reklam bile yoktu. Youtube'da yabanci birinin simulasyon videosunu izledim, Turkiye F1 yarislariyla ilgili, oradan haberim oldu. Organizasyon isinde millet olarak pek basarili sayilmayiz, ne yazik ki...
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 11, 2009, 11:05:58 »
Hemen hemen aynı cümleleri Atatürk Olimpiyat Stadı için de kurabiliriz bence.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #6 : Haziran 14, 2009, 01:47:43 »
arkadaşlar 32 bin seyirci izlemiş tabi bunların ne kadarı davetiyeli orası belli değil.
ben 2 yıldır gözetmen olarak görev yapıyorum İstanbul Parkta. bizi bu yıl takvimden cıkartırlar diye bekliyorduk açıkcası.
yayın hakkı trt 1 e geçiyo, kimse bunun farkında bile değil, ne tanıtım ve reklam yapıldı.
hiç bişey yapılmadı tanıtım için. belediye sadece ana caddelerdeki sokak lambalarına afiş astı  >:(
Webber in F1 den sonraki röpartajına bakın bir '' keşke açık alanları bedava yapsalardı da İstanbul halkı ayağına kadar gelen böyle muhteşem fırsatları kaçırmasalardı ''
'' Yunus Emre Bektaş '' - '' 2004 Toyota Corolla Sol Hb '' - '' İstanbul-Kocaeli ''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 14, 2009, 09:39:50 »
f1'in 7 yıllık mecburi sözleşmesi var :) bu sene 5 oldu sanırım 2 daha garanti ama sonrası yalan bence :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #8 : Haziran 15, 2009, 12:53:16 »
f1'in 7 yıllık mecburi sözleşmesi var :) bu sene 5 oldu sanırım 2 daha garanti ama sonrası yalan bence :)

sözleşme 2011' e kadar
'' Yunus Emre Bektaş '' - '' 2004 Toyota Corolla Sol Hb '' - '' İstanbul-Kocaeli ''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 15, 2009, 17:01:58 »
Ayni kapiya cikmiyor mu?
Fe... :-)