0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
merhaba;1999 1.6 terra aldım. ön radyatör kısmından saf su konulan yere 2 lt kadar normal su koydum ve hararet hızla yükselip stop ettirdi ve bir kaç kez tekrarladıktan sonra conta yaktı. Sizce nedir sebep ve ne kadara mal olur. Lütfen bilgilendirebilir misiniz? Conta değişimi ile ilgili işlem gören arac ne kadara mal oldu?
conta yakma olayında contanın nereden yandığı önemli.1. kenar kısımda olup sadece yağ kaçırabilir2. iç kısmında olup yağ-su kanalı arasındaki kısmı yakabilir3. iç kısmında olup hava-su kanalı arasındaki kısmı yakabilir4. iç kısmında olup yağ-hava kanalı arasındaki kısmı yakabilir1. durumda gözle görürsünüz zaten2. durumda suya yağ kırışı ya da yağa su karışır. radyatör kapağını açtığınızda kapağın lastik kısmında yağlanma vardır. ya da yağ çubuğunu çektiğinizde yağı elinizle elleyin yağ ile suyu ayırt edebilirsiniz.3. durumda, kışın kalorifer soğuk üfler, hararet yükselir. radyatör suyu taşma yapar. tahliyesinden su atar.4. durumda, yağ kapağından üfleme yapar.
Haklısınız Hakan Bey, dediğiniz gibi. Az önce aracı aldığım kişiyi aradım ve durumu anlatıp daha önceki bakımında nelerin değiştiğini ve hangi serviste yapıldığını sordum. Aldığım cevap ''hatırlamıyorum'' oldu. Sadece binip gezmesini düşünen bir kullanıcıymış. Sizce bu durum benim aracımla ilgili gelecekte sorun yaşamamı devam ettirir mi? Şuan conta ve diğer ufak tefek bakımlarını iyi bir usta yapıyor. Umuyorumki bu ve benzeri sıkıntıları tekrarlamasın...