Gönderen Konu: conta yakmasını nerden anlarız?  (Okunma sayısı 58502 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • volvo s40
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A-
conta yakmasını nerden anlarız?
« : Haziran 10, 2009, 02:25:29 »
conta  yakmasını nerden anlayabiliriz?  internetteki  araştırmalarımda  yedek su deposuna yağ karışır yazıo  evet karışmış   araba  tekleyerek çalışır diyo öyle bişey olmuyo çekişten düşer diyo düşme yok beyaz duman atar diyo beyaz duman yok sadece yedek depoya yağ karışmış..   

Toyota Club Türkiye

conta yakmasını nerden anlarız?
« : Haziran 10, 2009, 02:25:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 sol
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '07
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: conta yakmasını nerden anlarız?
« Yanıtla #1 : Haziran 10, 2009, 02:41:49 »
hararet çıkar sürekli normalden daha yukarı
Susarak kazandığın değeri, boş konuşarak harcama...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 10, 2009, 07:42:23 »
  Selam.
 Contanın hangi noktasının deforme olduğu önemlidir. Bunuda işi bilen bir usta basit bir kompresör (silindirlere sıkıştırma, egzoz gibi değişik zamanlarda tek tek basınçlı hava verir ve komşu silindirlerden, egzoz kanalından vs. gelen havaya göre kaçakları tespit eder) testi ile durumu sağlıklı bir şekilde kontrol edebilir bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 10, 2009, 07:49:05 »
conta yakma olayında contanın nereden yandığı önemli.
1. kenar kısımda olup sadece yağ kaçırabilir
2. iç kısmında olup yağ-su kanalı arasındaki kısmı yakabilir
3. iç kısmında olup hava-su kanalı arasındaki kısmı yakabilir
4. iç kısmında olup yağ-hava kanalı arasındaki kısmı yakabilir

1. durumda gözle görürsünüz zaten

2. durumda suya yağ kırışı ya da yağa su karışır. radyatör kapağını açtığınızda kapağın lastik kısmında yağlanma vardır. ya da yağ çubuğunu çektiğinizde yağı elinizle elleyin yağ ile suyu ayırt edebilirsiniz.

3. durumda, kışın kalorifer soğuk üfler, hararet yükselir. radyatör suyu taşma yapar. tahliyesinden su atar.

4. durumda, yağ kapağından üfleme yapar.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • volvo s40
  • Araç: ---
« Yanıtla #4 : Haziran 10, 2009, 12:31:48 »
bu conta yakması  nekadar masraf çıkartır?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 10, 2010, 23:34:28 »
ben bugun yaptırdım üstelik arabam ne hararet yaptı nede yağ yatı su eksiltti.durup dururken.gaz bitti durdum gaz aldım çalıştırdım araba traktör gibi çalıştı gitmedi.bugun ustama götürdüm 2. ve 3. silindirin düzgün çalışmadığını söyledi kompresyonu ölçtü sübap ayarlarına baktı ve conta yanmıs dedi.dediğide oldu açtı conta yanmıstı tam 2. ve 3. silindir orta yesinden.simdi arabam gayet güzel çalışıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 11, 2010, 06:01:54 »
bedri bey, maliyet belirtirseniz seviniriz. bir de benim aklım almıyor, hararet yapmadan nasıl conta yaktığını... belki contayı patatmış olabilir.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #7 : Nisan 19, 2010, 11:10:28 »
merhaba ;
1999 1.6 terra aldım. ön radyatör kısmından saf su konulan yere 2 lt kadar normal su koydum ve hararet hızla yükselip stop ettirdi ve bir kaç kez tekrarladıktan sonra conta yaktı. Sizce nedir sebep ve ne kadara mal olur. Lütfen bilgilendirebilir misiniz? Conta değişimi ile ilgili işlem gören arac ne kadara mal oldu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 19, 2010, 11:17:16 »
konu hort ama yeni gördüm..ustalar boruları mıncıklayarak anlıyor conta yaktığını :blink:
merhaba;
1999 1.6 terra aldım. ön radyatör kısmından saf su konulan yere 2 lt kadar normal su koydum ve hararet hızla yükselip stop ettirdi ve bir kaç kez tekrarladıktan sonra conta yaktı. Sizce nedir sebep ve ne kadara mal olur. Lütfen bilgilendirebilir misiniz? Conta değişimi ile ilgili işlem gören arac ne kadara mal oldu?
muhtemelen normal su kireçliydi, radyatörü tıkadı..ama bu kadar yüksek hızla da olmaz o iş..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #9 : Nisan 19, 2010, 15:42:14 »
Aslında ilk etapta 0.5 lt su koydum ve yola çıktım, 200 km kadar yol yaptıktan sonra(motoru hiç sıkıştırmam genelde 90 km/sa) durdum ve suyunu tekrar kontrol edip 1.5 lt daha su ekledim. Sonra şehir içinde 5 - 10 km yol sonrasında su koyduğum yerden buhar çıktığını ve açar açmaz da basınçlı hava geldi. Bir saat kadar dinlendikten sonra tekrar çıktım tekrar 10 km sonrasında aynı durum oldu. Yağ eksiltmiş olabilir deyip 15-40'lık 2 lt yağ ekledim ve sanayiye doğru dönüp aracı bıraktım. Sabah ustaya durumu anlattım ve conta yakmış, yan sanayi kullanılmış ve montajı berbat olmuş dedi. Tahmini rakam aralığı ne olur ve bundan sonra  bu toyotayla yola devam dermisiniz? Açıkçası soğudum ben bu durum karşısında. Bilgileriniz için teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #10 : Nisan 19, 2010, 16:19:10 »
  Bence aracınızda önceden bir sorun vardı ve o sorunun devamı (iyi bakım ve kontrol yapılmamış)nı yaşıyorsunuz. Araç elbetkide önemli (marka, model) ancak aracın bakımları ve kullanımı da çok önemlidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #11 : Nisan 19, 2010, 16:46:41 »

Haklısınız Hakan Bey, dediğiniz gibi. Az önce aracı aldığım kişiyi aradım ve durumu anlatıp daha önceki bakımında nelerin değiştiğini ve hangi serviste yapıldığını sordum. Aldığım cevap ''hatırlamıyorum'' oldu. Sadece binip gezmesini düşünen bir kullanıcıymış. Sizce bu durum benim aracımla ilgili gelecekte sorun yaşamamı devam ettirir mi? Şuan conta ve diğer ufak tefek bakımlarını iyi bir usta yapıyor. Umuyorumki bu ve benzeri sıkıntıları tekrarlamasın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #12 : Nisan 19, 2010, 17:18:41 »
  Eğer bakımları iyi bir usta yaparsa ve kaliteli malzemeler kullanırsanız aynı sorunları tekrar yapacağınız (kısa sürede) hiç zannetmem. Bence gerekli özen gösterilirse aracınıza keyifle binersiniz. Hep söylediğim birşeyi de hatırlamak isterim, araç almadan onu satana bakmak gerekir. !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 19, 2010, 22:26:38 »
conta yakma olayında contanın nereden yandığı önemli.
1. kenar kısımda olup sadece yağ kaçırabilir
2. iç kısmında olup yağ-su kanalı arasındaki kısmı yakabilir
3. iç kısmında olup hava-su kanalı arasındaki kısmı yakabilir
4. iç kısmında olup yağ-hava kanalı arasındaki kısmı yakabilir

1. durumda gözle görürsünüz zaten

2. durumda suya yağ kırışı ya da yağa su karışır. radyatör kapağını açtığınızda kapağın lastik kısmında yağlanma vardır. ya da yağ çubuğunu çektiğinizde yağı elinizle elleyin yağ ile suyu ayırt edebilirsiniz.

3. durumda, kışın kalorifer soğuk üfler, hararet yükselir. radyatör suyu taşma yapar. tahliyesinden su atar.

4. durumda, yağ kapağından üfleme yapar.

eski aracımda 3.durumu yaşadım

birden hararet yükseldi

arabada su kalmamıştı çünkü yedek kazan kompresör gibi hava çıkartıyordu

havası çıkınca su ekledim ustaya götürdüm

parça çok pahalı değil eğer başka bir sorun yoksa

conta aldım üst kapak alüminyum imiş ve bazı yerleri dağılmış kaynak yapıp taşlattık

işçilikte dahil 300 tl civarı idi

sadece conta yanık ise önemli değil bence

geçmiş olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 20, 2010, 21:50:03 »
Haklısınız Hakan Bey, dediğiniz gibi. Az önce aracı aldığım kişiyi aradım ve durumu anlatıp daha önceki bakımında nelerin değiştiğini ve hangi serviste yapıldığını sordum. Aldığım cevap ''hatırlamıyorum'' oldu. Sadece binip gezmesini düşünen bir kullanıcıymış. Sizce bu durum benim aracımla ilgili gelecekte sorun yaşamamı devam ettirir mi? Şuan conta ve diğer ufak tefek bakımlarını iyi bir usta yapıyor. Umuyorumki bu ve benzeri sıkıntıları tekrarlamasın...

Bilen biri tarafindan tamir edildikten sonra, normal bakimlarini aksatmazsaniz arabaniz en az 10-15 sene daha sorunsuz calisir.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 22, 2010, 10:16:53 »
Duyarlı moderatörlere teşekkürler....