Gönderen Konu: Corollamdan gelen ses ?  (Okunma sayısı 2978 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Corollamdan gelen ses ?
« : Haziran 09, 2009, 00:01:08 »
Arkadaşlar; arabanın arkasında 2 , 3 kişi olduğunda kaynağını bir türlü bulmadığım garip bir ses geliyor, sadece ben olduğumda ses yok, arka yüklü olunca emniyet kemerlerinin geldiği direklerin ordan gevşemiş bir vida, yada boşta olan bir metalın çıkardığı sese benzer  sesler artık iyiden iyiye rahatsız etmeye başladı, arabayı götürmediğim usta ön düzeneci kalmadı, adamlar sorun bulamıyor. Amortisörler değişeli 4 ay ancak oldu...Denge kol lastikleri iyi boşluk yok, Z rotlarıda sağlam... Yardımlarınızı bekliyorum. Daha önceden benzer sorun yaşamış olanlar varsa eğer çözüm yolunu söylerse çok sevinirim...(Ses kasislerde ve mıcırlı yolda geliyor)
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Toyota Club Türkiye

Corollamdan gelen ses ?
« : Haziran 09, 2009, 00:01:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Corollamdan gelen ses ?
« Yanıtla #1 : Haziran 09, 2009, 07:50:44 »
  Hangi emniyet kemerlerinin oradan geliyor Eyüp? Araçta koltuk altlarında birşey var mı? Arka koltuk vidaları sıkı mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 09, 2009, 22:50:18 »
Hakan abi, arka emniyet kemerlerinin halatlarının geldiği arka direkler varya ordan bi ses geliyor, koltuk vidaları sıkı, koltuk bölgesinde gevşek birşey yok gibi görünüyor. Artı sesi sadece arabanın arkası yüklü iken yapması çok ilginç...
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #3 : Haziran 09, 2009, 23:15:57 »
Ses sürekli mi var yoksa kasis çukur vs. yani araç sarsıldığında mı oluyor?
keser döner sap döner gün gelir hesap döner!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 09, 2009, 23:26:10 »
arka dolu iken en çok kasislerde ve çukurlarda yapıyor, ama mucurlu yada stabilize yoldada yapıyor, sanki gevşek bir parça var gibi. :S yardım edin arkadaşlar. Bir senedir araba kullanmaktan zevk almaz oldum ya :(
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #5 : Haziran 09, 2009, 23:36:00 »
eğer arka koltuklarda oturanlar kemer takıyorsa kemerlerin bağlandığı vidalar olabilir..benimde ön yolcu emniyet kemeri takılı olduğunda araç sallanınca benzer bir ses kemerden geliyor..Aklıma gelen bu ama koltuk vidalarıda olabilir..
keser döner sap döner gün gelir hesap döner!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 09, 2009, 23:36:09 »
helezon yaylarından olma ihtimali varmı acaba???
97 COROLLA GLİ :carwash: 1.6115 HP 2014 ASTRA HB1.6 CDTI 136 hp ASTRA SEDAN :carwash:

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : Haziran 10, 2009, 00:26:41 »
benim bi broadway vardı..aynı şey onda da olmuştu..
bana olanı anlatayım ,ondan mıdır bilmem ama..
arkadaki hoperlörlerin bağlı olduğu incecik bi plaka var ya..arka kotuğa birileri oturduğunda nasıl oluyosa oluyo ve orası esnemeye başlıyo..o esneme neticesinde de hoperlörler bööle tıkırtıya benzer sesler çıkarıyodu..
yaklaşık 6 ay aradım sesi ve sonunda bulmuştum..:))
hoperlörleri söküp bi denemeni tavsiye ederim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 10, 2009, 07:48:58 »
  Evet, Ender'in de söylediği gibi farklı noktalarıda dinlemek lazım. Kemerin ise dış plastik kaplamanın içinde demir bir tokası olması lazım. O toka hareketlidir ve vidalıdır. O da bir yere sürtüyor olabilir. Ama özellikle sadece arka koltuklar dolu iken ve belli yollarda ses yapması, arkada oturan yolcuların etki ettiği bir noktayı akla getiriyor Ender'in söylediği arka pandizot gibi. En kötü ihtimallede amortisör kulesidir. Bence aracı bir yakının kullanırken sen arkada sesin geldiği yeri tam keşfetmeye çalış Eyüp.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 10, 2009, 10:27:18 »
eğer arka koltuklarda oturanlar kemer takıyorsa kemerlerin bağlandığı vidalar olabilir..benimde ön yolcu emniyet kemeri takılı olduğunda araç sallanınca benzer bir ses kemerden geliyor..Aklıma gelen bu ama koltuk vidalarıda olabilir..
Kemer kullanılmıyor, ses kemer tokalrından gelmiyor bence.
benim bi broadway vardı..aynı şey onda da olmuştu..
bana olanı anlatayım ,ondan mıdır bilmem ama..
arkadaki hoperlörlerin bağlı olduğu incecik bi plaka var ya..arka kotuğa birileri oturduğunda nasıl oluyosa oluyo ve orası esnemeye başlıyo..o esneme neticesinde de hoperlörler bööle tıkırtıya benzer sesler çıkarıyodu..
yaklaşık 6 ay aradım sesi ve sonunda bulmuştum..:))
hoperlörleri söküp bi denemeni tavsiye ederim..
Araba boşken arka koltuğa geçip arka hoparlörlerin olduğu pandizota vuruyorum o sese benzer ses yok, ama yinede dediğinize bakayım, çünkü orjinal pandizotu söküp kendim mdf yapmıştım, sağı solu süngerli ama yinede belli olmaz.

Amortisörler kulelerinde lastik takozlar aşınmış yada deforme olmuş olabilir mi acaba ? İyi yetişmiş usta da yok burda malesef , direk amortisörleri değiştirin diyor adamlar :) . Hele geçen gün birine gittim usta kendi sürecek sesi duymak için, biner binmez debriyaj bitmiş diyor, Allahım yarabbim ne kadar hazıra rahata alışmışlar. Arıza tespiti kabiliyeti yok :(. İlginize teşekkürler arkadaşlar çözümü bulana kadar rahat yok :)
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 10, 2009, 10:38:15 »
geçmiş olsun abi ya en gıcık şeyde bu direksiyona her dokunuşunda o ses aklına gelip insanı deli ediyor :@  başima benzeri bi kaç olay geldi, ama rotbaşiydi Zsiydi derken çözdüler kısa sürede darısı başına abi..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 10, 2009, 10:42:58 »
Sağol kardeşim, ses aynen gıcık ediyor. Yine şükür sadece arkada 2 / 3 kişi varken yapıyor yoksa çıldırtır. Ailecek bindiğimizde setide açtırmıyorlar o sesi dinleye dinleye yol gitmek iğrenç oluyor valla... Ben tek olduğumda bakıyorum sesler rahatsız etmeye başladı hemen vol. 35 ;)...
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 10, 2009, 10:44:36 »

Sağol kardeşim, ses aynen gıcık ediyor. Yine şükür sadece arkada 2 / 3 kişi varken yapıyor yoksa çıldırtır. Ailecek bindiğimizde setide açtırmıyorlar o sesi dinleye dinleye yol gitmek iğrenç oluyor valla... Ben tek olduğumda bakıyorum sesler rahatsız etmeye başladı hemen vol. 35 ;)...

Aynen abi yaaa :D birde bizim araçlarda arka koltuklar geriye iyice meyilli ya annem başliyor al şunu kulağımın dibinden diye :rofl: :rofl:  mecbur öne aktarıyorum :D ön kolonlarda pek güçlü değil :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sağlıklı Yaşayalım
« Yanıtla #13 : Haziran 10, 2009, 11:00:20 »
ayni sorun bendede oldu 1 ay deliye dödüm sesi bulamadım..en son arabayı rot balansa götürdügünde usta buldu..aracı hava kaldırdık görünüşte hiç bir sorun yokmuş gibiydi..lakin viraj askı kollarını (arka) eliyle sarstı ve artık özellilklerini yitirdiğini anladık..tıkırtı şeklinde ses yapıyordu..şükür değiştirdik şu an saat gibi maşallah..
2001 corolla vvt-i 1.4

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Haziran 10, 2009, 11:04:35 »
Sizin adınıza sevindim, rot balansa girdik kanalda defalarca baktılar , viraj denge kol lastikleri, z rotlarında hiç boşluk yok... Bulunur bulunmasınada bakalım kaç zaman geçecek böyle gıcık sesle...
[paul auster]