Gönderen Konu: ..sağ ön tekerden gelen ses...  (Okunma sayısı 12847 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
..sağ ön tekerden gelen ses...
« : Haziran 08, 2009, 00:36:39 »
..öncelikle herkese merhaba.bu gün canımı sıkan bir durumu sizinle paylaşmak istiyorum.öğlen saatlerinde iki arkadaş şileye gitmeye karar verdik ve yola çıktık.yollar asfalt olmasına rağmen köy yolu olduğundan pekte iyi sayılmazdı.yolu yarıladığımızda ön tekerden çok belirgin ve rahatsız edici bir ses gelmeye başladı.durup tekrar kalktığımda ses kesilsede bir müddet sonra yine devam etti.sanki lastik hava kaçırıyormuş benzerinde ilginç bir sesti bu :).ilk fırsatta servise götüreceğim ama yinede mekanik bilgisi iyi olan ve daha önce buna benzer bir sorun yaşamış olan arkadaşlardan bu sese neden olabilecek sorunlarla ilgili yorum ve önerilerini bekliyorum.
..bu arada aracım 2004 corolla sol/hb 55.000 km'de.TEŞEKKÜRLER...

Toyota Club Türkiye

..sağ ön tekerden gelen ses...
« : Haziran 08, 2009, 00:36:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: ..sağ ön tekerden gelen ses...
« Yanıtla #1 : Haziran 08, 2009, 03:02:15 »
hızla artan bir ses mi? direksiyonda titremeye sebep olan bir ses mi? Sağa sola çekme yapıyormu aracınız? kaymak asfaltta denediniz mi ?

Birde genel olarak bi duruma değinmek istiyorum. Araçlarımızla ilgili bir sorun olduğunda konu açarken olabildiğince çok veri yazmanızı önemle rica ediyorum tüm arkadaşlardan. Aksi halde bilinmeyen bir problem hakkında burdan ne yazarsak yazalım bir sonuca ulaşmamız imkansıza yakın.

Saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 08, 2009, 04:13:15 »
Kopuklu bir sungerle silin ses gelen yeri, hava kaciriyorsa bulursunuz. Gecen sene benim arabanin arka tekerlerinden biri patlamis, yikarken farkina vardim hava kacirdigini. 'FISS' diye bir ses...
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 08, 2009, 07:42:56 »
  Selam.
 Öncelikle geçmiş olsun.
 Sinan'ın da söylediği gibi bu gibi durumlar için daha çok veri gerekir bencede. Bu ses bir lastik sızdırma (patlak ya da lastik sibopu) olabileceği gibi amortisör seside olabilir. Birkez benimde başıma gelmişti ve sonunda alaşım jantların kapağının çok az gevşediğini ve onun ses yaptığını farketmiştim, ama insan huylanıyor ne de olsa. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sağlıklı Yaşayalım
« Yanıtla #4 : Haziran 08, 2009, 10:12:07 »
bazen lastik yivlerinin arasına küçük taşlar giriyor ve aynen o sesi çıkarıyor..hele lastikleriniz yeniyse bu sık sık olur..inşallah basit birseydir..
2001 corolla vvt-i 1.4

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 08, 2009, 11:28:43 »
hızla artan bir ses mi? direksiyonda titremeye sebep olan bir ses mi? Sağa sola çekme yapıyormu aracınız? kaymak asfaltta denediniz mi ?

Birde genel olarak bi duruma değinmek istiyorum. Araçlarımızla ilgili bir sorun olduğunda konu açarken olabildiğince çok veri yazmanızı önemle rica ediyorum tüm arkadaşlardan. Aksi halde bilinmeyen bir problem hakkında burdan ne yazarsak yazalım bir sonuca ulaşmamız imkansıza yakın.

Saygılar
..göstermiş olduğunuz ilgi ve alakadan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum.
sizinde belirttiğiniz gibi,hızla artan bir ses bu.fakat ne direksiyonda bir titreme,nede sağa-sola kayma var.sadece çok belirgin bir şekilde rahatsız edici bir ses...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Haziran 08, 2009, 19:31:48 »
Arkadaşım ben senin anlattıklarından firen balatasından ıslık gibi ses geldiğini düşündüm açıkçası. Çünkü aynısı benim de başıma geldi. Büyük ihtimalle ıslık sesi gibiyse odur.

Gelişmelerden haberdar edersen problemi daha iyi anlamamıza yardımcı olmuş olursun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 09, 2009, 00:20:45 »
..göstermiş olduğunuz ilgi ve alakadan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum.
sizinde belirttiğiniz gibi,hızla artan bir ses bu.fakat ne direksiyonda bir titreme,nede sağa-sola kayma var.sadece çok belirgin bir şekilde rahatsız edici bir ses...

hızla artan bir ses ise muhtemelen jant, lastik veya rulman gibi bir elemandan kaynaklanan bi durum söz konusu ki muhtemelen rulmanla alakalı bi sestir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 09, 2009, 01:23:52 »
Arkadaşım ben senin anlattıklarından firen balatasından ıslık gibi ses geldiğini düşündüm açıkçası. Çünkü aynısı benim de başıma geldi. Büyük ihtimalle ıslık sesi gibiyse odur.

Gelişmelerden haberdar edersen problemi daha iyi anlamamıza yardımcı olmuş olursun.
..benim korkumda frenlerle alakalı bir sorun olabileceği.gerçi frenlerden gayet memnunum fakat aracım 55.000 km de ve benden önceki sahibini bilmem ama,ben hiç bir işlem yaptırtmadım bu güne kadar fren aksamına(aracı 40.000 km'de satın almıştım).arkadaşlar fren balatalarının ömrü ne kadardır,bittiğini nasıl anlarız ve sakıncaları nelerdir?..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 09, 2009, 09:21:43 »
..benim korkumda frenlerle alakalı bir sorun olabileceği.gerçi frenlerden gayet memnunum fakat aracım 55.000 km de ve benden önceki sahibini bilmem ama,ben hiç bir işlem yaptırtmadım bu güne kadar fren aksamına(aracı 40.000 km'de satın almıştım).arkadaşlar fren balatalarının ömrü ne kadardır,bittiğini nasıl anlarız ve sakıncaları nelerdir?..

Kullanıma bağlı olmakla birlikte ön fren balataları 30.000-40.000 km, arkalar ise 40.000-50.000 km gidebiliyor diye biliyorum.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 09, 2009, 14:37:11 »
..gerçi sorunun ne olduğunu tam olarak bilmesemde,hazır söz frenlere gelmişken servisi bi arayayım dedim ve fren balatalarının değişimi için 300-320 civarında bir fiyat çektiler.sizce bu fiyat iyimi.yetkili servis dışında yaptırmak istemiyorum ama sizinde önerilerinizi öğrenmek istedim.teşekkürler....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 09, 2009, 16:16:57 »
arka balata fiyatı 91 TL on balata fiyatıda o civar olsa toplamda 200 TL civarı bi fiyat olması lazım Yerinde olsam balataları servisten alır dısarda taktırırdım. Bundan sonra ben tüm bakımları bu şekilde yapacağım...

Ayrıca söyledinizde aklıma geldi Fren balatalı bitmeye yakın balatanın bittiğini anlamamız için metal bir parça balataya sürtmeye başlar.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : Haziran 10, 2009, 00:57:02 »
sesi de bi anlatsaydın?? :))
hızla artan ses tamam daaa ıslık gibi mi,tıkırtı mııııı nedir yani?? :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 10, 2009, 01:28:03 »
sesi de bi anlatsaydın?? :))
hızla artan ses tamam daaa ıslık gibi mi,tıkırtı mııııı nedir yani?? :)
..aslında pek alışıldık bir ses olmadığından tarif etmekte zorlandım.ama daha çok ıslık benzeri diyebilirim(fısssşşşşşş :)).iki metalin birbirine sürtmesiyle oluşabilecek mekanik bir sese banzemiyor gibi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "ne alırsan al japondan vazgeçme"
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Haziran 10, 2009, 13:03:54 »

evet bende de benzer bir ses var ıslık sesine benziyor sanki. ama benimki sağ arka tekerlekten geliyor. ve benimki bu sesi çok nadir yapıyor. yavaşken ve viraj gibi veya dönüşlerden dönerken. hız 20-30 gibiyken
şuanki aracım "tabanvay"

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #15 : Haziran 10, 2009, 13:25:55 »
sanırım anladım ne olduğunu ama bi test etmende fayda var..
bi lastikçiye gidip ses gelen lastiği cantıyla birlikte tam karşısındaki lastikle yer değiştir ve test et..hala aynı lastikten mi geliyo ses buna bi bak..atıyorum sağ ön lastikten geliyosa onu sol öne taktırdığında ses sol önden mi geliyo,yoksa hala sağ önden mi  buna bi bak..
yakın zamanlarda lastiğe hava bastıysan bundan olabilir..bazı istasyonlarda hava kurutucu yok.bu sebeple hava basarken havanın içinde su buharı da giriyo lastiğe.hatta bazen filitreleri kirli oluyo ve lastiğe pislik de giriyo..bi süre sonra bu su buharı yoğuşuyo lastiğin içinde.düşük hızlarda bişey hissetmiyosun ama hız arttıkça ses yapıyo.hatta lastikteki bu yabancı madde miktarı arttıkça titreme sorunları da ortaya çıkıyo.
bu durumda yapılacak iş,lastiği canttan ayırmak,lastiğin içini çok az nemli bi bezle silip kuru bi bezle iyice kurulamak.
sonra lastiği serin bi artamda kurumaya bırakıp (yaklaşık 2 saat falan),sonra kuru bezle tekrar silip yerine takmak..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Haziran 10, 2009, 14:56:00 »
..az önce test etmek için aracı garajdan çıkarttığımda.sesin kaybolduğunu zannedip keyfini sürmeyi beklerken,yaklaşık 7-8 km sonra sesin tekrar kabus gibi belirdiğini farkettim  >:(.sesi daha iyi duyabilmek için bir duvar kenarında yavaş bir hızda dinledim ve anladığım kadarıyla bu ses daha çok iki metalin hafifçe birbirine sürtmesiyle oluşan bir sese benziyordu.sanırım genleşmeden dolayı balatalar yahut kampanamıdır nedir işte diskin dış kısmına  sürtmekte.işin özü balatalarımın değişme süresi gelmiş gibi.tabi bu benim düşüncem ama ilk fırsatta servise gidip bu durumu çözmeliyim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Haziran 13, 2009, 12:25:52 »
..bu hafta içi servise gidip kontrol ettirmeyi ve özellikle fren balatalarını değiştirtmeyi düşünüyorum.sizce balatalar için 300-320 tl civarı fiyat nasıl?servise yaptırmaya değer mi???...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Haziran 13, 2009, 13:21:49 »
Kardes benımkıde 2004  sol 52,000 de ben balataları serviste 35,000 degişmiştim 240 tl tutmustu fiyat olarak ama:dısardada degiştirsen 120 yı bulmaz.serviste ön balata 110 arkalar 100 tl.dısarda daha uygun.ama sonucta bu balata orjinal parca kullan ses falan yapmasın eger sorun  balatadaysa.Disklerde birsey yoktur muhtemelen..Ama balatalar bıtse bıle fren yaptıgında hissedersin:Araya kucuk cakıl sıkısmıstır belki
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Haziran 13, 2009, 22:10:56 »
Turkiye'de servis Bosch marka balata kullaniyormus. Bence en iyisi Japon Aisin ya da Akebono bulup serviste ya da disarida taktirmak Suray.
Fe... :-)