Gönderen Konu: Türkiye'deki Fransız Pazarı...  (Okunma sayısı 3224 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 52 kere teşekkür edildi
Türkiye'deki Fransız Pazarı...
« : Ekim 12, 2006, 21:45:27 »
Fransa'nın ürünleri :

Benzin: Total, Elf

Süpermarket: Carrefour, Gima, Dia Endi, ChampionSA

İnşaat: Ondulin Avrasya (Onduline -Bituline-Isoline), Lafarge, Chryso, Weber Markem

Seyahat: Air France, Club Med, Fransa'da tatil, Fransız Kültür Merkezi

Tıraş Bıçağı: BIC

Çakmak: BIC, Cartier

Kırtasiye: BIC, Sheaffer

Yoğurt: Danone, Yoplait

Şişe Suyu: Perrier, Danone, Evian

Mutfak ve diğer ev eşyalar: Tefal

Oto Lastiği: Michelin, Uniroyal, Recamic

Oto Yedek Parça: Valeo

Otomobil: Renault, Peugeot, Citroen

Spor Ekipmani: Le coq sportif

Motosiklet, Bisiklet: Peugeot

Giyim: Lacoste , Givenchy, Pierre Cardin, Yves Saint Laurent, Etam, René Derby, Sonia Rykiel, Cacharel, Daniel Hechter

Çanta: Longchamps, Lancel, Louis Vuitton

Şampuan: L'Oreal, Studio Line, Lancome

Saç ürünleri: L'Oreal, Studio Line, Garnier, Kerastase

Cilt Bakım ürünleri: Clarins, Guerlain, Avon, Avene

Bebek giyim, mama, oyuncak: Bledina, Mellin, Majorette, DPAM, Petit Bateau

Kozmetik: L'Oreal, La Roche Posay, Biotherm, Christian Dior, Clarins, Vichy

Parfüm: Chanel, Christian Dior, Clarins, Drakkar Noir, Fahrenheit, Lancome,Lavendar Harvest

Dergi: Marie Claire, Elle

Telekom: Alcatel

Sigorta: AXA, Günes Sigorta, Basak Sigorta, Basak Emeklilik (Groupama International)

Finans: Societe General Bankasi, TEB (Türk Ekonomi Bankasi)

İlaç firmaları Sanofi (Aventis&Synthelabo&Pasteur ortakligi): Servier, Fournier, Guerbet, Pierre

Fransız şarap ve şampanyaları

Alıntıdır...

Fakat bana göre bazı saçmalıkları var bu olayın.
Mesela Sigorta olayında AXA başlı başına değil pazarda.Oyak adı altında ordunun payı da var.Axa Oyak Sigorta yani.
Gima'sıydı Carrefour'uydu bunlarda da Türk malları da satılıyor...
Zaten ben yapım gereği yabancı mallara karşıyım Türk olanı varkene...Her ne kadar Türk olanından iyi olsada.Türk olanını alır ve onu yabancının seviyesine çıkartmak için uğraşırım...

Seçim sizin.Paylaşayım dedim...

Toyota Club Türkiye

« : Ekim 12, 2006, 21:45:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1 : Ekim 12, 2006, 22:56:20 »
Uniroyal Alman markası, Alman Continental grubunun bir üyesi ve genelde ülkemizde satılanlan modelleri Almanyada üretiliyor. Bilgi olarak vereyim dedim.

Diyelimki boykot ettik, malların çoğundan bir sürü Türk ekmek yiyor. Marketler mesela, Lacoste - Valeo - Renault gibi ülkemizde yatırım yapan fabrika kuran firmalar, kimi cezalandırmış olacağız kendi emekçimizimi fransızlarımı ???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #2 : Ekim 12, 2006, 23:10:43 »
Alıntı yapılan: Murat Çelebi
Uniroyal Alman markası, Alman Continental grubunun bir üyesi ve genelde ülkemizde satılanlan modelleri Almanyada üretiliyor. Bilgi olarak vereyim dedim.

Diyelimki boykot ettik, malların çoğundan bir sürü Türk ekmek yiyor. Marketler mesela, Lacoste - Valeo - Renault gibi ülkemizde yatırım yapan fabrika kuran firmalar, kimi cezalandırmış olacağız kendi emekçimizimi fransızlarımı ???
[/quote]

+1
--dünya dönüyor--

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 12, 2006, 23:57:43 »
En azından ithalat yolu ile gelenleri boykot edebiliriz bence ...

Gerçi onlar da sivrisinek ısırığı gibi gelecektir onlara ama büyük ihalelerde (inşaat,savunma sanayi gibi) onlar dışlanırsa daha etkili olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 13, 2006, 09:00:15 »
"Spor Ekipmani: Le coq sportif"

yau Denizlisporlu da mı olamıyacaz

birde benim Michelin'leri Brig'lerle mi değiştirsem...
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 13, 2006, 15:20:15 »
Herkes haklı olarak Fransa'ya karşı tepkisini ortaya koymak istiyor ama bunun yolu bence boykot olmamalı. Çünkü biz böyle yaparsak Türkiye'deki üretici ya da distribütör firma zora girecek. Türkiye'de üretim yapıyorsa işçi çıkarmak zorunda kalacak. Distribütörse elemanının maaşını bile ödeyemeyecek duruma gelecek ve üstelik ödediği franchising parası da yanmış olacak. Ve şuna emin olun ki, bu kadar işsizin olduğu bir ülkede bu tür kampanyalar her zaman ters tepecektir. Daha sonra bu adamlar bizim günahımız ne deyip karşı propagandaya başlarlar. Bu işin ithalat tarafı. Bir de ihracat bacağı var. Fransa'ya 3.5 milyar USD ihracat yapıyoruz. Ya Fransa'daki tekstilciler olası bir siyasi krizden korkup alımlarını K. Afrika ülkelerine yönlendirirlerse ve bizim bu bağlantılarımız tehlikeye girerse ne olacak?

Artık öyle bir dünya da yaşıyoruz ki, emek, sermaye ve pazarlama gibi kavramlar ulusal boyutun dışına çıktı. Yani hangi mal, nerden alınan hammeddeyle, kimim tarafından nerde üretiliyor hiç belli değil. Yani bir marka sırf Fransız orijinli (yani vakti zamanında bir Fransız tarafından oluşturuldu) diye onu boykot etmek bence hiç mantıklı değil. Çünkü o ürün için kim ne kadar katma değer yaratmış, markanın ortaklık yapısı ne şekilde, kimin cebine ne giriyor bilemezsin. Mesela benim arabam Yaris. Ama Fransa'da üretilmiş. Yani bizim yerli Renault'lardan çok daha Fransız. Ayrıca bu boykot kampanyaları genelde rakip firmalar tarafından el altından alevlendiriliyor. Özellikle medyada öylesine korkunç ve çapraşık bir çıkar ilişkisi var ki, ben boykot listelerindeki firmaların Fransız olduğuna bile güvenemiyorum. Medyatik ucuz politikacılardan ve bir de şu internet ortamındaki forward mail fırsatçılarından hiç bahsetmek bile istemiyorum, zaten hep pusuda bekliyorlar. Yani kısacası toplumun hassasiyetininden herkes kendine bir çıkar sağlamak için elinden geleni yapıyor. Tıpkı Fransızların yaptığı gibi.

En iyi tepki toplumsal tepkidir. Yani lobi. Yani Fransız toplumuna soykırım olayının iç yüzünü anlatabilmek. Ama uluslarası ilişkilerde ben sana küstüm senin malını almayacağım demek rasyonel değildir, antipati doğurur ve sadece günü kurtarırsın. Üstelik kendine de zarar verirsin. Sorun daha da şiddetlenerek yine karşına çıkar. Bizim politikacılar yıllardır bu işi Fransız firmalarına havale ettikleri için bugünlere geldik zaten. Ülke olarak acilen etkili stratejiler geliştirmemiz lazım.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #6 : Ekim 13, 2006, 16:53:29 »
Bence Sultanahmette fransız turistleri tersleyelim... Ne Dersiniz..

Mesela Sultanahmet Camii'sinin yerini soranlara ....... ........ nasıl fikir (iğrenç demeyin ehehe)

Mesajın gereksiz yerleri yönetimce silinmiştir.
TCTR Yönetimi
Always TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • carfreaksblog.blogspot.com
« Yanıtla #7 : Ekim 13, 2006, 18:42:42 »
Alıntı yapılan: Hakki Saygili
Herkes haklı olarak Fransa'ya karşı tepkisini ortaya koymak istiyor ama bunun yolu bence boykot olmamalı. Çünkü biz böyle yaparsak Türkiye'deki üretici ya da distribütör firma zora girecek. Türkiye'de üretim yapıyorsa işçi çıkarmak zorunda kalacak. Distribütörse elemanının maaşını bile ödeyemeyecek duruma gelecek ve üstelik ödediği franchising parası da yanmış olacak. Ve şuna emin olun ki, bu kadar işsizin olduğu bir ülkede bu tür kampanyalar her zaman ters tepecektir. Daha sonra bu adamlar bizim günahımız ne deyip karşı propagandaya başlarlar. Bu işin ithalat tarafı. Bir de ihracat bacağı var. Fransa'ya 3.5 milyar USD ihracat yapıyoruz. Ya Fransa'daki tekstilciler olası bir siyasi krizden korkup alımlarını K. Afrika ülkelerine yönlendirirlerse ve bizim bu bağlantılarımız tehlikeye girerse ne olacak?

Artık öyle bir dünya da yaşıyoruz ki, emek, sermaye ve pazarlama gibi kavramlar ulusal boyutun dışına çıktı. Yani hangi mal, nerden alınan hammeddeyle, kimim tarafından nerde üretiliyor hiç belli değil. Yani bir marka sırf Fransız orijinli (yani vakti zamanında bir Fransız tarafından oluşturuldu) diye onu boykot etmek bence hiç mantıklı değil. Çünkü o ürün için kim ne kadar katma değer yaratmış, markanın ortaklık yapısı ne şekilde, kimin cebine ne giriyor bilemezsin. Mesela benim arabam Yaris. Ama Fransa'da üretilmiş. Yani bizim yerli Renault'lardan çok daha Fransız. Ayrıca bu boykot kampanyaları genelde rakip firmalar tarafından el altından alevlendiriliyor. Özellikle medyada öylesine korkunç ve çapraşık bir çıkar ilişkisi var ki, ben boykot listelerindeki firmaların Fransız olduğuna bile güvenemiyorum. Medyatik ucuz politikacılardan ve bir de şu internet ortamındaki forward mail fırsatçılarından hiç bahsetmek bile istemiyorum, zaten hep pusuda bekliyorlar. Yani kısacası toplumun hassasiyetininden herkes kendine bir çıkar sağlamak için elinden geleni yapıyor. Tıpkı Fransızların yaptığı gibi.

En iyi tepki toplumsal tepkidir. Yani lobi. Yani Fransız toplumuna soykırım olayının iç yüzünü anlatabilmek. Ama uluslarası ilişkilerde ben sana küstüm senin malını almayacağım demek rasyonel değildir, antipati doğurur ve sadece günü kurtarırsın. Üstelik kendine de zarar verirsin. Sorun daha da şiddetlenerek yine karşına çıkar. Bizim politikacılar yıllardır bu işi Fransız firmalarına havale ettikleri için bugünlere geldik zaten. Ülke olarak acilen etkili stratejiler geliştirmemiz lazım.
[/quote]

+1

mesela yukarıda adı geçen tüm gıda perakendecileri(carrefoursa),danone,lafarge,finans sektöründe adı geçen firmalar ve renault çok sayıda vatandaşımızı istihdam ediyor.zaten carrefour ve renault türk ortaklı üstelil renaultnun en büyük ortağı oyak grubu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #8 : Ekim 14, 2006, 02:00:46 »
Zaten olayın politika yönünü beceremediğimiz için boykot yoluna başvuruyoruz yoksa bu ilk tercihimiz değil. Ayrıca tarih boyunca politikayı hiç becerememişiz. Bir tek Atatürk zamanında politikayı becermişiz, o da topu topuna yaklaşık 20 yıl. Oysa tarih boyunca İngiltere ve Fransa, bu yüzyıldan itibaren de ABD politikanın kurtları olmuşlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 14, 2006, 09:41:20 »
doğru diyorsun Görkem, özellikle dış politikayı kimlerin yaptığını yakından bildiğim için bende aynısını söyleyebilirim. Bize gereken 3 dil bilen, ve bu dilleri ana dili gibi konuşan insanlar, ancak kadroya alınan hiç dil bilmeyen ve hükümet taraftarı... neyse açtırmayın ağzımı şimdi...

Bugün de LC Waikiki tam sayfa ilan vermiş, biz Fransız firması değiliz diye, yazıktır yahu.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 14, 2006, 10:39:32 »
Zamlara, depremlere, vergilere, krizlere, seçimlere, seçimle başa gelenlere, ülkeyi hortumlayanlara hep 1-2 gün tepki veren bir millet bu olayı da 3-5 gün sonra unutur zaten...
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: '11
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 14, 2006, 10:53:18 »
Alıntı yapılan: Hakki Saygili
Zamlara, depremlere, vergilere, krizlere, seçimlere, seçimle başa gelenlere, ülkeyi hortumlayanlara hep 1-2 gün tepki veren bir millet bu olayı da 3-5 gün sonra unutur zaten...
[/quote]

+1

3-5 gün bile sürmez
Auris'11 A/T
Passat B8'15 TSI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #12 : Ekim 14, 2006, 13:16:19 »
Umarım unutmayız. Çünkü unutunca yenileri başımıza gelecek. Bu ülkeye yazık oluyor haklarımızı iyi koruyamıyoruz... Tek Dileğim bu ülkenin başına dirayetli ve işinin bilincinde kişiler gelmesi...
Always TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • Model Yılı: -
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 14, 2006, 20:05:52 »
Unutulacağını sanmıyorum.Eğer boykotsa boykot.Sadece millet hala ne yapacağını bilemiyor.Baştaki öyle oynak ki.Belli bir politikamız bile yok.Bir gün bir şey diyor, ertesi gün tam tersini yapıyor.

Bir karar alınsa kimse unutmadan uygular.Milli meselelerde hassasız.Bu kadar kolay unutmayız boykotu.İtalya'ya zamanında yaptığımızı hatırlayın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Ekim 14, 2006, 22:11:41 »
kim ne yaparsa yapsın bizim birliğimizi ve bütünlüğümüzü bozamaz bügüne kadar ayakda durmamızın teksebebi de bu onlar türklüğün ne olduğunu bugüne kadar bilemediler bundan son rada bilemezler bizim yüreğimiz onların hepsine yeterde artar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ekim 16, 2006, 02:54:12 »
Fransa zengin ülke, ekonomisi güçlü, bizim boykotumuz onları pek etkilemez, diplomatik mücadele gerekir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • carfreaksblog.blogspot.com
« Yanıtla #16 : Ekim 16, 2006, 20:12:39 »
bu arada tüketiciler derneği boykotu totalle başlatmış sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.gencts.com
« Yanıtla #17 : Ekim 18, 2006, 13:38:01 »
adamlar oyle bi yerlesmislerki memlekete vallakusura bakmayın ama ne yapsak nafile bana ole geliyo toplum olarak degil devletin bu konuda buyuk atılımları olur
Parola 61
Türk'lüğünden şeref duyan Sevdamın özü Özgürce dolaştığım sokaklarda aldığım her soluğun verdiği rahatlıktan iba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #18 : Ekim 18, 2006, 17:16:12 »
yok arkadaş itidalli olalım çağrıları benim fransaya olan fikirlerimi ve boykot durumumu etkilemez.fransaya 3,5 miyar dolar hracatımız olabilir fakat 20 milyar usd de ithalatımız var(devlet ve askeri ihaleler dahil).fransa sömürgelerinin egemenliğinden sonra ekenomisini çok iyi yerlere taşıyamadı işsizliğin had safhada olduğu bir dönemde.(zenci yani kuzey afracalıların isyanlarını hatırlayalım)ülkemizde ki insanların çalışma ve diğer durumları boykottan dolayı etkilenebilirmi tabiiki etkilenecektir.ama aman fransada çalışan türk işçisi etkilenmesin aman bizim insanımız işsiz kalmasın duyarlılığı ile yıllardır sömürge gibi yaşadık.bu boykot bize öncü olsun reno Türkiyede satılan araçların nekadarını ithal ediyor ne kadarını burada üretiyor bakalım pejonun citroenin Türkiye de ne kadar üretimleri varki.ve dolayısı ile diğer firmaları da araştırmak gerekir.İthal et sat bu çok güzel ticarettir ve genelde Türkiyede belli bir kesimin elindeki güçtür.üretim yap deyince niye üretim yapmazlar acaba çünki lojistik ve yansanayii demektir üretim.fransanın amblemi niye horozdur çünki ayakları pisliğin içinde olup şarkı söyleyen(ötüp duran)tek canlı horoz dur.oyuna gelmeyelim boykota devam edelim.(ediyorum)