0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Uniroyal Alman markası, Alman Continental grubunun bir üyesi ve genelde ülkemizde satılanlan modelleri Almanyada üretiliyor. Bilgi olarak vereyim dedim. Diyelimki boykot ettik, malların çoğundan bir sürü Türk ekmek yiyor. Marketler mesela, Lacoste - Valeo - Renault gibi ülkemizde yatırım yapan fabrika kuran firmalar, kimi cezalandırmış olacağız kendi emekçimizimi fransızlarımı [/quote]+1
Herkes haklı olarak Fransa'ya karşı tepkisini ortaya koymak istiyor ama bunun yolu bence boykot olmamalı. Çünkü biz böyle yaparsak Türkiye'deki üretici ya da distribütör firma zora girecek. Türkiye'de üretim yapıyorsa işçi çıkarmak zorunda kalacak. Distribütörse elemanının maaşını bile ödeyemeyecek duruma gelecek ve üstelik ödediği franchising parası da yanmış olacak. Ve şuna emin olun ki, bu kadar işsizin olduğu bir ülkede bu tür kampanyalar her zaman ters tepecektir. Daha sonra bu adamlar bizim günahımız ne deyip karşı propagandaya başlarlar. Bu işin ithalat tarafı. Bir de ihracat bacağı var. Fransa'ya 3.5 milyar USD ihracat yapıyoruz. Ya Fransa'daki tekstilciler olası bir siyasi krizden korkup alımlarını K. Afrika ülkelerine yönlendirirlerse ve bizim bu bağlantılarımız tehlikeye girerse ne olacak? Artık öyle bir dünya da yaşıyoruz ki, emek, sermaye ve pazarlama gibi kavramlar ulusal boyutun dışına çıktı. Yani hangi mal, nerden alınan hammeddeyle, kimim tarafından nerde üretiliyor hiç belli değil. Yani bir marka sırf Fransız orijinli (yani vakti zamanında bir Fransız tarafından oluşturuldu) diye onu boykot etmek bence hiç mantıklı değil. Çünkü o ürün için kim ne kadar katma değer yaratmış, markanın ortaklık yapısı ne şekilde, kimin cebine ne giriyor bilemezsin. Mesela benim arabam Yaris. Ama Fransa'da üretilmiş. Yani bizim yerli Renault'lardan çok daha Fransız. Ayrıca bu boykot kampanyaları genelde rakip firmalar tarafından el altından alevlendiriliyor. Özellikle medyada öylesine korkunç ve çapraşık bir çıkar ilişkisi var ki, ben boykot listelerindeki firmaların Fransız olduğuna bile güvenemiyorum. Medyatik ucuz politikacılardan ve bir de şu internet ortamındaki forward mail fırsatçılarından hiç bahsetmek bile istemiyorum, zaten hep pusuda bekliyorlar. Yani kısacası toplumun hassasiyetininden herkes kendine bir çıkar sağlamak için elinden geleni yapıyor. Tıpkı Fransızların yaptığı gibi. En iyi tepki toplumsal tepkidir. Yani lobi. Yani Fransız toplumuna soykırım olayının iç yüzünü anlatabilmek. Ama uluslarası ilişkilerde ben sana küstüm senin malını almayacağım demek rasyonel değildir, antipati doğurur ve sadece günü kurtarırsın. Üstelik kendine de zarar verirsin. Sorun daha da şiddetlenerek yine karşına çıkar. Bizim politikacılar yıllardır bu işi Fransız firmalarına havale ettikleri için bugünlere geldik zaten. Ülke olarak acilen etkili stratejiler geliştirmemiz lazım.[/quote]+1mesela yukarıda adı geçen tüm gıda perakendecileri(carrefoursa),danone,lafarge,finans sektöründe adı geçen firmalar ve renault çok sayıda vatandaşımızı istihdam ediyor.zaten carrefour ve renault türk ortaklı üstelil renaultnun en büyük ortağı oyak grubu
Zamlara, depremlere, vergilere, krizlere, seçimlere, seçimle başa gelenlere, ülkeyi hortumlayanlara hep 1-2 gün tepki veren bir millet bu olayı da 3-5 gün sonra unutur zaten...[/quote]+13-5 gün bile sürmez