Gönderen Konu: şanzıman  (Okunma sayısı 1439 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
şanzıman
« : Haziran 07, 2009, 00:40:39 »
benim 2002 model corolla 1.6 terra nın şanzımanından sesler geliyor ve şanzımanı indirecekler.tam olarak ne olduğu bilinmemekte.şanzımanın açıldığını düşünerek soru mu soracağım.hangi parça değişecekse onu değiştirmek mi daha randıman verir yoksa şanzımanı tamamen değiştirirsem mi daha  çok randıman alırım?tabi ki şanzımanı da çıkma araçtan alacağım.randımanın yanında maddi külfetinide soruyorum.
cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
sevgi emekmiş emek ise vazgeçmeyecek kadar ama özgür bırakacak kadar sevmekmiş.

Toyota Club Türkiye

şanzıman
« : Haziran 07, 2009, 00:40:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
Ynt: şanzıman
« Yanıtla #1 : Haziran 07, 2009, 09:22:22 »
Aracınız kaç km de ve nasıl ses geliyor ki şanzumandan ?
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 07, 2009, 15:02:14 »
  Selam.
 Geçmiş olsun. Bence değişmesi gereken bir kaç dişlidir (tabi hangi viteslerde ve nasıl sesler geliyor, iyice araştırılması lazım ancak şanzıman sökülünce zaten herşey görünür) ve bunları kaliteli olanlarla değiştirirseniz bence sorun kalmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Haziran 08, 2009, 18:28:41 »
arkadaşlarım geç cevap yazdım.kusura bakmayın.şanzımandan şöyle bir ses geliyor.gaza basınca tırrrr debriyaja basınca ve ayağımı gazdan kesince ses kesiliyor.içini açmak gerekiyor.ve şanzıman parçaları pahalı olarak biliyorum.yanlış biliyorsam lütfen düzeltin.bende çıkmacılardan şanzıman alsam ucuza gelir mi? diye merak ettim.arabamın km sine gelince arabamın motorunu mecburen değiştirdim.2002 model bir araç fakat şimdi 2007 model aracın motoru var.Bu motor 10000 km bile yapmamış.Önce ki motor 200000 km yi devirmiş viteslere gelince viteslerin geçişlerinde problem yok.rahat geçiyor.sanırsam baskı balatada değişecek.anlamıorum arkadaşlar arabam sanayi ye girdi masraflar ardı ardına geliyor:(
sevgi emekmiş emek ise vazgeçmeyecek kadar ama özgür bırakacak kadar sevmekmiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #4 : Şubat 20, 2010, 21:37:21 »
arkadaşlarım geç cevap yazdım.kusura bakmayın.şanzımandan şöyle bir ses geliyor.gaza basınca tırrrr debriyaja basınca ve ayağımı gazdan kesince ses kesiliyor.
aynı sorun bende de var 99  corolla,gaza basınca cırttt diye bir ses geliyor,debriyaja basınca kesiliyor.neden olabilir?