Gönderen Konu: Arabamı alıp gidiyodu...  (Okunma sayısı 2014 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Arabamı alıp gidiyodu...
« : Haziran 05, 2009, 15:53:24 »
    Sahibinden.com a öylesine bi ilan verdim. Bu gün Artvin'den bi esnaf aradı. "Gelip görebilirmiyiz" filan dedi. Dedim buyrun "ama pazarlık etceksen" diyemeden kapattı. Öğleden sonra adam pat geldi. "İsmail bey?." "Evet buyrun benim." "Ben sabah aramıştım Artvin'den" filan. "Buyrun inelim aşağı." Arabayı aldı sanayiye kadar da sürdü. Ama girip baktırma ihtiyacı duymadı. İş yerime geri döndük. Yolda da sürekli tekrar etti. "En son fiyat ne? Pazarlık sünnettir. Bi şeyler kırpacaz". "Dedim ben telde de dicektim 33 ü veren gelir alır, hatta ilanada yazdım." "Olsun ama dedi, bi şey de da sende. Direk o fiyat olmaz." "Paranı peşin verecem hemen. 32.500 ediyoruz bunu, haydi bankaya parayı hemen hesabına havale edeyim. Gidelim temiz kağıdını da alalım. Dedim ben bi düşüneyim ararım sizi. "Beni düşünemezsin ben arabayı almaya geldim." "E bende arabasız kalamam kusura bakma, öyle pat diye gelene araba verilmez. Sen bana bakmaya geliyorum dedin almaya değil" dedim :) Neyse "sonra görüşürüz ararım siz"i filan öyle gönderdim. "Ama pazartesi haber ver adam yollayıp arabayı aldırtayım. Yada sen gel gezersin bi Artvin'i görürsün" filan dedi. "Tamam, görüşürüz" dedim. Öyle çektim arabayı garaja. Eşimde iş yerimdeydi. "Sen bana sormadan nasıl araba satarsııın" dedi. Dedim "e karucuğum ev alacağız yaa." :) Neyse onuda yatışdırdık ama bi yandan dedim arkadaşlara bi sorayım. Sizce vereyimmi. 32.500 bu zamanda iyi gibi. Ben 33 de ısrarcıyım ama her arayan o fiyat fazla dedi. Bende dedim zamanında 42 milyarlık arabayı da, bedava verecek halimiz yok. O kadar da değer kaybetmez bi araç dimi? 

Evet siz ne dersiniz arkadaşlar. Bu arada sol hb siyah içi bej araçlar çok hoşuma gidiyor. Onlardan bi tane temiz az kullanılmış bulsam verir alırım valla. Forumda 2 tane 2006, bi tane 2005 model ve az km almış arkadaşlar var. Ama Honda civic lerdede gözüm var.  Biraz değişiklik iyidir hee. Ne dersiniz? :D

Toyota Club Türkiye

Arabamı alıp gidiyodu...
« : Haziran 05, 2009, 15:53:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "ne alırsan al japondan vazgeçme"
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Arabamı alıp gidiyodu...
« Yanıtla #1 : Haziran 05, 2009, 16:04:23 »
vay be ismail abi demek adam arabayı az daha alıp gidecekti. çok ilginç oldu bu iş. ama senin araba internet ilanlarında satılık görünüyor kaldır ozaman onu ordan. nazar da ederler valla...  :lol:
benim araba da sol hb ama 2003. istrsen kafa kafaya takas edelim.
 :D :D :D :D :lol: :lol: :lol: :lol:
şuanki aracım "tabanvay"

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Haziran 05, 2009, 16:12:22 »
Çok komiksin şekerum. :D  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 05, 2009, 16:36:55 »
İsmail Hocam, eğer satmak gibi bir düşünceniz varsa (ilan verdiğinize göre var :) ) ve aldığınıza yakın bir değerse 32500 bence hiç düşünmeyin. Hele ki ev almak gibi bir amaç varsa, hemen arayın adamı gelsin pazartesi :D
Sizin araç gerçekten çok güzel, bakımlı, albenili bir araba ama bir mal en güzel "hazır müşterisi varken" satılır, tabi bu benim şahsi düşüncem ;) Benzer durumu benim eski corollayı satarken yaşamıştım, Temmuzda (2007) 1998 Xe'ye 12250 peşin verdiler, 250 tl daha istedim anlaşamadık.Sene sonunda gerçekten satmak ihtiyacı duydum, 11500e zor verdim hem de 1 ay vadeli.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Haziran 05, 2009, 16:47:27 »
   :D Onu bende eski arabamda yaşadım. Doğan SLX vardı. 8 bin istemiştik. 7.500 verdiler, vermedim. İhtiyaç oldu 7 ye çektik fiyatı, adam 1 haftalık çek verdi 6500 e aldı arabayı.

Ya aslında pek niyetim yok, zaten baştada yazdım "öylesine" diye. Bi ev işi vardı. Millet kooperatifi kurdu paraları yatırdı daireler başlandı bile. O işde yattı ama ilanıda kaldırmadım. Elime 33 sayana veririm demekde bi nebze "satmaya niyeti yok bu adamın" dedirtir yani :D Bu kadar benimki gibi temiz, servis bakımlı, dizel siyah, mmt bulamam almaya kalksam diyede düşünüyorum. Ama ne biliyim galeri bile ötv indirimi başladığında 31 vermişti. Millet o zaman 29-30 veriyodu arabaya. Şimdi adam da peşin 32.500 verince tartışmaya açayım dedim. Teşekkürler yorumlarını için... Tabi ev halkı hala karşı :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • cibili cibili şak şak şak...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 102110
  • Model Yılı: '00
  • 41 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 05, 2009, 16:50:43 »
Geçmiş olsun İsmail abi :D
Bende bir gece kızıp ilan verdim. Yarım saat geçmedi ilan daha çıkmadan iptal ettim :D :D :D
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 05, 2009, 17:07:33 »
İsmail hocam, eğer aracından memnunsan boşver derim.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 05, 2009, 17:54:38 »
  Sıfır araç fiyatları yükseldi bir nebzede olsa bence. Ama araç sonuçta ihtiyaç ve keyif, bence de ihtiyacın yoksa satma senin istediğin rakamı verselerde, ancak başka planın varsa düşünme ver aracı bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Kan Grubu: 0+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 05, 2009, 18:38:54 »
Ben de adam dolandırıcı çıktı falan gibi bir hikaye bekliyorum:))))))) Böyle müşteri buldun da bunuyorsun İsmail uşağum:)))))))) Bu arada ben hala Ankara'dayım, gelince kendime Kalkanoğlu Pilavcısından etli pilav ve hoşaf suyu ısmarlatacam sana:)))))
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 05, 2009, 20:40:48 »
ismail hocam fiyat olarak ne yazarsan yaz pazarlık isteyecektir alıcı. o yüzden benim gibi yap ben 93 şahini 6500 e verecektim pazarlıksız yazdım fiyatı baktım herkes pazarlık yapıyor 6750 yazdım pazarlıkla 6500 e verdim :D
97 COROLLA GLİ :carwash: 1.6115 HP 2014 ASTRA HB1.6 CDTI 136 hp ASTRA SEDAN :carwash:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 05, 2009, 21:46:52 »
Abi ihtiyacın yoksa hiç satmanın alemi yok bence hele birde aracından memnunsan. Öyle daha iyisini alayım gibi bir niyetinde yok heralde, sıfırda almışsın bir kaç sene daha en azında hevesini tamamen alasıya kadar kullan. Sonuçta en keskin değer kaybı dönemi bitmiş durumda. İki üç yıl içinde kaybedeceği çok fazla bir değer filanda söz konusu değil... Allah kaza bela vermesin...
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : Haziran 06, 2009, 21:28:24 »
     Saolun yorumlarınız için. Aslında 2009 un 2. el az km olan bi aracında cezbedecek yönler olsa ne biliim hız sabitleyici gibi. Düşünmez verirdim. O yüzden Utku'nun da tavsiyesi üzerine bi değişiklikle Honda civic full alayım diyorum. Ama ev halkı da  istemiyor satmayı. Satıp ne yapacaksın diyolar :D Artık bi kararverecez.  Teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 06, 2009, 21:42:54 »
Satma abi sen, boşver ne cıvıkı ya :D Hem siyah, hem dizel, hem çok yakışıklı. İlla satacaksan bir-iki sene sonra bana sat :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 06, 2009, 23:16:13 »
İsmail Bey daha yeni almadınız mı yahu :)
Canınız sıkılıyor galiba :)
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #14 : Haziran 12, 2009, 16:26:03 »
    Kemal sunalı gülerken hayal et: Evet ıh hı hı hı

Tamam Emre satlığa çıkardım mı kesin kararlı oldum mu senindir :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Haziran 12, 2009, 18:39:38 »
Bence de sat derim. Yahu bu sıfır araç aldığınız anda aradan bir yıl geçsin 50 ye aldığınızı 40 a satıyorsunuz. Sıfır araç almak(eğer ki fazla kullanmayı düşünmüyorsanız) mantıklı değil. Şimdi İsmail uşağum sıfır yerine temiz ikinci el alsaydın 35'e filan alacaktın misal. Şimdi satarken da 32 olacaktı o misal. Yanlış mıyım arkadaşlar?

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #16 : Haziran 15, 2009, 11:55:40 »
    İyide Dağhan ben bunu sıfıra lmadım ki :D  Satsam 2 milyar karım olacaktı. Ama arabasız kalacak durumda değildim. Sadece nabız yoklamak için ilan verdim. Demekki satılabiliyormuş. Bi Süper B bulsam bide vergisini ödeyebilecek durumda olsaydım satardım valla :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Haziran 15, 2009, 12:17:20 »
Senin satmaya gönlün yokmus.
Adamin zamanini yeme bari, rüyasina girmistir siyah inci diye.

Ev alacaksan sat. Araba tekrar alinir.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #18 : Haziran 15, 2009, 12:55:13 »
bence şu ötv indiriminin sonucu ne olcak bir görmek lazım biliyorsunuz bugün süre doluyor..belkide fiyatlar artacak...satmak zor değilde almak zor inanın temiz araba bulmak kolay değil...
yeşil SİS avenSİS

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #19 : Haziran 16, 2009, 11:05:14 »
     Eve ihtiyacım yok Murat. Aslında Rize'de bi tane olsa fena olmazdı ama, babam saolsun kiraları koklatmaz. 3 daire var. Birinde kendi oturur diğer ikisinin kirası alır yer. Birinin kirasını versede bi yere yazılsak arabayı satar bi ev alırdım. 2'de emekli maaşı giriyo eve bize bi kira düşmüyo. Vardır bi planları ne biliyim bende bi şey demiyorum. Kendi yağımızda ancak 10 senede bi 33 milyarlık bi arabamız var çok şükür. Bi evde minumum 100 milyar. 33 milyar nakitin var. 70 milyarı nasıl ödeyecen. Öyle faiz maiz işine bi daha girmem.

Ayrıca Murat Gedik'in dediğini bi çok kişi dedi. Ötv işi bi kesinleşsin fiyatlar değişir artık. ama zaten satamam şu durumda. Dediğim gibi öylesine.... :)