Gönderen Konu: AE 101 sinyal kolu  (Okunma sayısı 1229 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 125000
  • Model Yılı: '14
  • 3 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
AE 101 sinyal kolu
« : Haziran 04, 2009, 16:16:30 »
Sinyal kolu viraja girip  çıktığım  halde yerine zor geliyor.Çok sert virajlardan dönünce kendiliğinden yerine geliyor.Sinyal vermek isterken zor hareket ediyor.Söktüm yağda sürdüm. Bir ara silikon sprey sürmüştüm.Geçici 1- 2 günlük çözüm oldu sonra tekrar aynı hale geldi. Bu bölgede yeşil renkli grese benzeyen bir yağ var.  bunun bir çözümü varmı:şimdiden teşekkürler

Toyota Club Türkiye

AE 101 sinyal kolu
« : Haziran 04, 2009, 16:16:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: AE 101 sinyal kolu
« Yanıtla #1 : Haziran 04, 2009, 18:06:16 »
Aynı sorun 97 model aracımda benimde var, hatte bazen sinyal verirken öyle zorlanıyorki bastırırken kol uzun far konumuna geliyor,  tırnakta heralde sorun açtırıp baktırmak lazım ama sırf bu sorun yüzünden elektrikçiye gitmek istemiyorum ama bu gidişle temelli bozulacak heralde;
Aldanma insanların samimiyetine Menfaatleri uğruna gelirler vecde, Cenneti vaad etmeseydi eğer Allah'a bile etmezlerdi secde. .
''Mehmet Akif ERSOY''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 04, 2009, 18:25:30 »
Aynı sorun son bir aydır bendede var. Öncesinde sinyal koluna dokunduğumda çalışıyordu ama şimdi takılıyor sanki sinyali devreye sokmak için extra güç harcamak lazım. Söküp ince pas giderici spray yağ ile yağlamayı bende düşündüm ama dağıtırım toparlayamam diye idare ediyorum Napıcam bende bilmiyorum ???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 05, 2009, 08:08:25 »
  Benzer sorunu yaşayan çok arkadaş duydum. Sanırım zamanla sinyal kolunun tırnakları deforme oluyor. Sistemin komple değişmesi dışında (bu da sanırım pahalıdır) çok sağlıklı bir çözüm olmaz sanırım. Ancak yinede daha detaylı araştırmak lazım.