Gönderen Konu: Yaris, Silecek suyu deposu  (Okunma sayısı 9435 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür edildi
Yaris, Silecek suyu deposu
« : Haziran 04, 2009, 14:15:14 »
İstanbul'dakiler görmüştür, bu sabah yağmur vardı.
Radyoda MFÖ'nün "Bu sabah yağmur var İstanbul'da..." şarkısını aradım ama bulamadım.  ::)

Sabah işe gelirken silecek suyunu bitirdim. En son ki hafta önce doldurmuş ve çok kullanmamıştım. Yolda camlar çamur olunca ön camı ve arka camı yıkarken azıcık bir kullanımda bitti. Bu arabanın silecek suyu deposunu ne kadar küçük yapmışlar diyerek yola devam ettim. Benzin istasyonunda banzin aldıktan sonra hava-su yazan yere çektim, kaputu açtım, depoyu doldurdum. Depoyu taşana kadar doldurdum, biraz bekleyince su yavaş yavaş azaldı, ben de yine üzerine doldurdum, yine azaldı. Acaba depoda bir delik falan mı var diye baktım ama hava zaten yağmurlu olduğundan her yer ıslaktı, arabanın altında yağmur suyundan birşey farkedemedim. Arabaya bindim, ön camlara su geliyordu, arka cama su gelsin diye uğraştım ama yok, arka cama su gelmedi, sonra ön cama su fışkırtmayı denedim, biraz su geldi ve su tekrar bitti. Ben de arabadan inip kaputu açıp depoyu yeniden doldurdum. Sonra sabah sabah işe yetişmek için daha fazla uğraşamayıp yola devam ettim. Ama keyfim kaçtı, acaba su deposunun biyerlerinde ya da hortumlardafalan mı bir patlak oluştu? su pompası bozulmuş olabilir mi? Su deposunu kaputun altında başka parçaların arasına çok güzel gizlemişler, yalnızca su soldurma ağzı görünüyor bu yüzden delik var mı diye bakamadım.

Yaris kullanıp benzer bir sorun başına gelen var mı diye buraya yazayım dedim. Olmazsa artık kuru bir günde su nereye gidiyor diye kontrol edip ona göre tamirciye gideceğim.
All I ask is a tall ship and a star to steer her by...

Toyota Club Türkiye

Yaris, Silecek suyu deposu
« : Haziran 04, 2009, 14:15:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: Yaris, Silecek suyu deposu
« Yanıtla #1 : Haziran 04, 2009, 20:55:49 »
Timuçin Bey, silecek deposunun hacmini bilmiyorum ama bayağı bir su aldığı kesin. Ben ayda bir ekleme yaparak kullanıyorum.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 04, 2009, 22:04:16 »
Yaklaşık iki hafta önce doldurmuştum, çok çabuk dolmuştu, demek ki su bitmemiş daha demiştim.
O zaman doldurduğumda bir sorun yoktu. Bu sabah çabucak boşalınca tekrar doldururken farkettim, su seviyesi hızla azalıyordu. Sanki depo delik de su biyerlerden kaçıyor gibiydi. Arka cama su gitmiyordu, motoru çalışıyor, motor sesi geliyor ama su gitmiyordu. Ben de motor kuru kuru çalışıp zarar görmesin diye fazla zorlamadım. Ön cama su da normalden az geliyordu, bir iki defadan sonra da su yine bitti, yani deponun dibinde çok az su kalmış gibiydi.
Akşam iş çıkışı yerler kuruydu, ben de hemen yoldaki bir benzin istasyonunda durup su deposunu doldurdum, o sırada baktım, ben depoyu doldururken alttan su akıyordu. Su tam neresinden akıyor göremedim, deponun üzerinde sağ ön far be bir sürü kablo vs. var depo görünmüyor ama neredeyse doldurduğum bütün su yere döküldü. Arka tarafa su gitmediğini de düşünürsek sanki deponun altından bir hortum çıkmış diye düşünüyorum. Tamirci yolu göründü bana. Bu aracımla ilk arızam olacak, umarım bütün arızalar silecek suyu gibi az önemli arızalar olur.

Servis olarak özel servis düşünüyorum, garantisi bitmiş olduğu için Toyota servisleri şimdi çok para alırlar. Daha önce servis tavsiyesi başlığı altında sormuştum, orada tavsiye edilen servislerden Güngören'deki Toyotronic servisi yolumun üzeri sayılır, hafta için bir gün uğramayı düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 05, 2009, 08:01:18 »
  Selam.
 Geçmiş olsun. Silecek pompası etrafındaki contadan ya da montajından bir sorun olmuş olabilir bence. Tabi bir ihtimallede depoda delik oluşmuştur, gerçi bunlar oluşması kolay şeyler değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Kan Grubu: 0+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 05, 2009, 08:03:28 »
Arkaya su gelmiyorsa arkanın hortumu çıkmıştır, su kaçıyordur oradan...
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • cibili cibili şak şak şak...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 102110
  • Model Yılı: '00
  • 41 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 05, 2009, 08:16:41 »
Geçenlerde kaputu açtım, sağa sola bakınıyorum, çamurluğa hafif  şekilde abanmaya kalktım ki dalgınlıkla su deposunun üzerine koymuşum elimi. Birden çatırdamaya başladı, güneşte kalmış plastik misali kırıldı deponun kenarı. Kısaca olabilir Hakan abi (taş vs..).

Birde eğer çatlak veya değişmesi gereken bir parça yoksa, toyota servisinin konrolden ve hortum çıkması gibi ufak şeylerden para alacağını sanmam.

(Yaris'lerde arka cama önden mi su gidiyor :blink:... Maşallah nasıl bir pompa varsa artık :D )
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 05, 2009, 10:09:23 »
Evet önden su gidiyor diye biliyorum. Ben ayrı bir silecek suyu kutusu görmedim ben Ferdi bey :)
Burak Tolga Erdoğan Kardeşimizi Saygıyla Anıyoruz.
Bir zamanlar Yaris i vardı :S

Artık Corolla sı var :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 05, 2009, 10:47:47 »
Hortum çıkmış olma olasılığı büyük çünkü deponun görünen kısmından anladığım kadarıyla gayet sağlam bir plastik malzemeden yapılmış. Sıcaktan kuruma ve çatlama gibi belirtiler de yok, normal plastik esnekliğinde bir depo. Tabi tamamını görmeden kesin bilme şansım yok.
Arka tarafa su hiç gitmiyor, öne de su gidiyor ama su çabucak boşaldığı için ancak doldurduktan 5-10 dakika sonrasına kadar su gidiyor sonra su bitiyor.
Deponun alt tarafları ön sağ far ve bir ton kablo vs. parçanın altında kaldığı için hortum bağlantısını göremedim bile. Eğer açıkta olsaydı çıkan hortumu takmak zor olamzdı ama bu haliyle bana servis yolu görünüyor. Sanırım ön far dahil bir sürü şeyi de sökmek gerekecekler, halyle yüksek bir işçilik çıkarsa diye de korkuyorum, özellkle bu ekonomik durumda benzin parasını zor bulurken bir de bu çıktı, keyfim kaçtı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 05, 2009, 11:32:53 »
Hortum çıkmış olma olasılığı büyük çünkü deponun görünen kısmından anladığım kadarıyla gayet sağlam bir plastik malzemeden yapılmış. Sıcaktan kuruma ve çatlama gibi belirtiler de yok, normal plastik esnekliğinde bir depo. Tabi tamamını görmeden kesin bilme şansım yok.
Arka tarafa su hiç gitmiyor, öne de su gidiyor ama su çabucak boşaldığı için ancak doldurduktan 5-10 dakika sonrasına kadar su gidiyor sonra su bitiyor.
Deponun alt tarafları ön sağ far ve bir ton kablo vs. parçanın altında kaldığı için hortum bağlantısını göremedim bile. Eğer açıkta olsaydı çıkan hortumu takmak zor olamzdı ama bu haliyle bana servis yolu görünüyor. Sanırım ön far dahil bir sürü şeyi de sökmek gerekecekler, halyle yüksek bir işçilik çıkarsa diye de korkuyorum, özellkle bu ekonomik durumda benzin parasını zor bulurken bir de bu çıktı, keyfim kaçtı.

Abicim dünyanın en kolay işi o, merak etmeyin. Kol bacak giriyorsa tampon altından siz bile yaparsınız...
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 05, 2009, 12:33:03 »
Abicim dünyanın en kolay işi o, merak etmeyin. Kol bacak giriyorsa tampon altından siz bile yaparsınız...

Arabanın altından bakmak aklıma gelmemişti. Hep kaputu açıp üstten bakmış ve deponun tamamını ve bağlantılarını göremeyince bunları takmak zor iş demiştim. Deponun su doldurulan ağzı üstte ya, hep o taraftan uğraşmıştım. Akşam iş çıkışı yola çıkmadan önce eğilip alttan bakayım, belki kolay ulaşılır yerdedir, hatırlattığın iyi oldu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 05, 2009, 13:08:41 »
Kisin antifrizli silecek suyu kullanmamislardir.
Su donunca baglantilardan biryerden cikmistir. Hortumlar soketli gibi, tak cikar.
Baglantilardan kaciriyordur. Hortumlarda birsey oldugunu sanmiyorum.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 05, 2009, 13:33:31 »
Aracı alalı henüz bir buçuk ay oldu. Benden önce kullanan silecek suyuna katkı eklemiş, silecek suyu fışkırdıkça köpürerek çıkıyordu. Katkı sıvısının yarım kalmış şişesi de bagajda duruyor. Üzerinde yazanlara baktım, temizleme ve antifiriz özelliği vardır diyor.
Hem donma yüzünden bağlantı çıksaydı aracı aldığımda da sorun olacaktı ama sorun ilk defa dün çıktı, daha öncesinde gayet güzel çalışıyordu, hatta bir iki sefer üzerine su eklememe rağmen sudaki köpürme devam ediyordu. Dün nasıl olduysa yoldayken su bitti, bu sorun da bittikten sonra başladı. Acaba so yokken motor bir şekilde hava üfledi gibi bişey oldu da hortum soketinden mi çıktı anlayamadım. Ama büyük ihtimalle hortum çıkmıştır. Arabanın altından ulaşabilirsem bakacağım. Depoyu öyle bir yere yerleştirmişler ki hortum bağlantılarına ulaşmak kaputu üzerinden imkansız. Büyük ihtimalle hortum bağlantısı çıkmıştır, malum, istanbul'un yolları çok çukurlu ve kasisli, ne kadar dikkat etsem de sarsıntıdan çıkmış olabilir.