Gönderen Konu: 2001 corolla'nın arka dingildeki kalın yayları....  (Okunma sayısı 990 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • herşey buvatan evlatlarının eğitimi için...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 119000
  • Model Yılı: -
  • 38 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
2001 corolla'nın arka dingildeki kalın yayları....
« : Haziran 02, 2009, 00:14:26 »
bugün aracımla toplam 5 kişi ile yolculuk yaparken kasislerden vs. geçerken arkadan sürtme sesine benzer bir ses duydum ve hemen ustamı aradım.ben aracı aldığımda üzerinde olan185/60/14 olan lastikleri orjinali olan 185/65/14 le yeni değiştirdiğimden lastikler (galiba yayları benden önceki kısaltmış ki diye) sürtüyor diye düşünmüştüm ama ustam bir baktiki arka taraftan araç sola yatık duruyor

incelemesinin sonucunda yayların (sol yayın)özelliğini yitirdiğini ve değişmesi gerektiğini söyledi.
(çift olarak değişeceğini de belirtti)

bilenlerden değişimde nelere dikkat edilmeli,fiyatları ne aralardadır,hangi markaları tercih etmeliyim,istanbulda uygun fiyata nereden bulabilirim ? vs konularda yardımlarınızı bekliyorum.

bu arada araç 120.000 km de 2001 corolla vvti
Ataşehir Final Anadolu Lisesi ; Kurucu & Müdür _ Fizik  & Fen Bilimleri öğretmeni Eğitim Yönetimi Uzmanı
2001 corolla vvti-Milano sıralı lpg
2011 avensis 1.8 multidrıve s - brc comfort lpg

Toyota Club Türkiye

2001 corolla'nın arka dingildeki kalın yayları....
« : Haziran 02, 2009, 00:14:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: 2001 corolla'nın arka dingildeki kalın yayları....
« Yanıtla #1 : Haziran 02, 2009, 08:07:16 »
  Selam.
 Öncelikle geçmiş olsun. Bu sırada amortisörleride kontrol ettirmekte fayda var. Yayların karşılıklı (çift) olarak değiştirilmesi gerektiği doğrudur, aynı amortisörler gibi. Bunun için Aksaraya bakmanızı öneririm. Kaliteli ürünleri tercih etmelisiniz bence.