0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Zamanla senide rahatsız etmeye başlar Sinan . 2-3 sene sonra konuşalım bunu. Neyse konu dağılmasın. Güle güle kullan...
bu dediğiniz fk yayları nerden bulabilirim siz nekadar a aldınız ve tabi taktırması falan
merhabalaryay taktıran arkadaşa hayırlı olsun. benim 2006 corolla hb de tte 30 mm yay var, araca takalı 6 ay oldu. düşüncelerimi daha önce bildirmiştim kısaca, şöyle üstünden geçeyim; bizim araçların ABS fren sistemi aracım salınımında dolayı çok çabul devreye giriyordu, bu 30 mm yaylardan sonra fren mesafesi ve arabanın tepkileri çok olumlu yönde değişti.Yol tutuşu %30-35 oranında iyileşti.zaten yüksek olan aracın stabil duruşu ve gidişi iyi oldu konfor muhakkak değişti, zıplama olayı yok kasislerde, handikap olarak kaldırıma daha önce yanaştığınız yerlere ön tampon altı sürtüyor. dikkat etmek gerek. demir kasis, yollardaki ışıklı demir hız kesicilerde sert bir vuruntu sesi geliyor,(ki ben bunlara kullanıcı olarak pek dikkat etmem),yaylar zamanla daha aşağıya düşüyor.ilk taktırılan ile arasında bir miktar fark oluyor. Ben tte yayı montaj dahil serviste 480 tl ye taktırdım.öyle hortum falan yok, ses te yok diğer arkadaşların bahsettiği. aracın aerodinamiğide alçaldığı için rüzgaraa karşı uyuguladığı direnç aracın alçalmasından dolayı son süratte 10 km lik bir iyileşme oldu.(şaka gibi). takılan yayların k direnç katsayısı (f=k.x diye lisedee fizik dersinde analtılan formül) diğer orginal yaylara göre daha sert olduğu için x yay yüksekliğide azaldığı için uyugulanan f kuvvetiaynı oranda azalmıyor.sabit kalıyor buda demek oluyorki normal 4 kişi bimnilen araçtaki f kuuveti her zaman sabit kaldığına göre değer değişmiyor ve sürtme olmuyor.(skıcı olabilirim kusara bakmayın))herkese yay taktırmasını bunun güvenlik için önemli olduğunu hatırlatmak isterim.Konfor bir miktar ödün verilebilir...herkese sağlıklı ve kazasız günler dilerim..
bende 2003 kasa hb var ve servise sorduğumda bu modeller için yay olmadığını söylediler
hayırlı olsun gule gule kullan aynı ıslemı bende yaptım bugun bakalım nası olucak:d
şık olmuş gerçekten bende taktırmak istiyorum ama konforu da süper arabanın kararsız kaldım.
hayırlı olsun diyelim bizde. ama ben buyayların ne işe yaradığını bilmiyorum arkadaşlar. avantajı ve dezavantajı nedir acaba bunların?