Gönderen Konu: Corolla HB with 3,5 cm FK springs  (Okunma sayısı 5856 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla HB with 3,5 cm FK springs
« Yanıtla #20 : Haziran 02, 2009, 21:45:03 »
Zamanla senide rahatsız etmeye başlar Sinan :) . 2-3 sene sonra konuşalım bunu. Neyse konu dağılmasın. Güle güle kullan... :)

Konfor göreceli bir kavram olduğu için net yargılara varmak imkansız  Kullandığınız güzergahta önemli tabi ben Sürekli şehir içi ana yollarda kullanıyorum aracı o yüzden bu memnuniyetim baya bi uzun süre devam edeceğe benzioyor :) umarım yanılmam

bu dediğiniz fk yayları nerden bulabilirim siz nekadar a aldınız ve tabi taktırması falan

ben 2. el aldım internetten bulabilirsin. Sıfırlar 350 400 civarı takmasınada 70 ile 120 arası fiyat bi çekebilirler pazarlık kabiliyetine bağlı :)
merhabalar
yay taktıran arkadaşa hayırlı olsun. benim 2006 corolla hb de tte 30 mm yay var, araca takalı 6 ay oldu. düşüncelerimi daha önce bildirmiştim kısaca, şöyle üstünden geçeyim; bizim araçların ABS fren sistemi aracım salınımında dolayı çok çabul devreye giriyordu, bu 30 mm yaylardan sonra fren mesafesi ve arabanın tepkileri çok olumlu yönde değişti.Yol tutuşu %30-35 oranında iyileşti.zaten yüksek olan aracın stabil duruşu ve gidişi iyi oldu konfor muhakkak değişti, zıplama olayı yok kasislerde, handikap olarak kaldırıma daha önce yanaştığınız yerlere ön tampon altı sürtüyor. dikkat etmek gerek. demir kasis, yollardaki ışıklı demir hız kesicilerde sert bir vuruntu sesi geliyor,(ki ben bunlara kullanıcı olarak pek dikkat etmem),yaylar zamanla daha aşağıya düşüyor.ilk taktırılan ile arasında bir miktar fark oluyor. Ben tte yayı montaj dahil serviste 480 tl ye taktırdım.öyle hortum falan yok, ses te yok diğer arkadaşların bahsettiği. aracın aerodinamiğide alçaldığı için rüzgaraa karşı uyuguladığı direnç aracın alçalmasından dolayı son süratte 10 km lik bir iyileşme oldu.(şaka gibi). takılan yayların k direnç katsayısı (f=k.x diye lisedee fizik dersinde analtılan formül) diğer orginal yaylara göre daha sert olduğu için  x yay yüksekliğide azaldığı için uyugulanan f kuvvetiaynı oranda azalmıyor.sabit kalıyor buda demek oluyorki normal 4 kişi bimnilen araçtaki f kuuveti her zaman sabit kaldığına göre değer değişmiyor ve sürtme olmuyor.(skıcı olabilirim kusara bakmayın):))

herkese yay taktırmasını bunun güvenlik için önemli olduğunu hatırlatmak isterim.Konfor bir miktar ödün verilebilir...
herkese sağlıklı ve kazasız günler dilerim..

harfi harfine katılıyorum 8-)

bende 2003 kasa hb var ve servise sorduğumda bu modeller için yay olmadığını söylediler

Servisin cahilliği nasıl olmaz :) araştırmaya devam

hayırlı olsun gule gule kullan aynı ıslemı bende yaptım bugun bakalım nası olucak:d

hayırlı olsun kardeşim. aracını biraz daha seveceksin demektir bundan sonra ;)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 02, 2009, 21:45:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • tosun
« Yanıtla #21 : Haziran 05, 2009, 03:58:51 »
şık olmuş gerçekten bende taktırmak istiyorum ama konforu da süper arabanın kararsız kaldım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "ne alırsan al japondan vazgeçme"
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Haziran 05, 2009, 08:57:44 »
hayırlı olsun diyelim bizde. ama ben buyayların ne işe yaradığını bilmiyorum arkadaşlar. avantajı ve dezavantajı nedir acaba bunların?
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Haziran 05, 2009, 12:19:56 »
şık olmuş gerçekten bende taktırmak istiyorum ama konforu da süper arabanın kararsız kaldım.
aracı sadece kendin kullanıyorsan dakka bekleme. hatta en iyisi keseyi açıp koni amortisörlerle beraber kulanmak. Konfor çok bozulmuyo ilk gün biraz garipsemiştim şimdi alıştım ;)

hayırlı olsun diyelim bizde. ama ben buyayların ne işe yaradığını bilmiyorum arkadaşlar. avantajı ve dezavantajı nedir acaba bunların?

avantajları kısaca yol tutuşun bariz şekilde artması, virajlarda esnemenın azalması, yere yakınlaştığı için görünütünün iyileşmesi :)
dezavantajı aracı biraz daha sertleştirdiği için bozuk yollarda dikkatli ve yavaş gitme zorunluluğu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #24 : Haziran 08, 2009, 04:55:26 »
dipnot:tte yayları eibach üretmektedir,her serviste montaj dahil fiyatı değişkendir,servisten değilde yay satan shoplardan eibachın aracınıza uygun yayını alıp dışarda montaj yaptrdıgnızda biraz daha uyguna mal etme şansınız oluyor.yanlız alper arkadaşımız çok güzel bir fiyata taktırmış bana 2 sene önce 600 ytl den bahsetmişlerdi sonuç fk aldım mutluyum:D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #25 : Haziran 11, 2009, 15:15:43 »
ya zaten bizim kasaların konforu berbat bozuk yollarda sanki traktörün üstünde gidiyorum bide yayla bozulursa tam olacak :D en ufak çukurda sanki arabanın tekerine taş atmışsınzda  araba onun üstüne çıkıp inmiş gibitak tak die ardı ardına ses geliyor :D ama allah var  koltuklarımız harbiden rahat ona lafımız olamaz :)
hesap iptal :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Haziran 12, 2009, 21:38:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '05
« Yanıtla #27 : Mart 30, 2011, 11:23:23 »
benim fikrim yay taktırmak ile uğraşmaktansa aracın arka yüksekliğinin boşluğunun alınması yeterlidir. önler zaten çok alcak benim ki orjinal haliyle bi karış yüksekliği ön tarafın... arkası ise oldukça yüksek. eğer bu imkan bu corollalarımızda varsa biraz indirmek daha mantıklı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mart 30, 2011, 22:25:28 »
hayırlı olsun
Hospital administrator :)