Gönderen Konu: toyota yaris ve diğer modellerinde sol ön alt taraftan gelen ses  (Okunma sayısı 3669 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
2. el 2006 Model Toyota Yaris Terra 1,4 Dizel aracımızı aldıktan sonra, sol ön alt tarafından özellikle vites geçişlerinde bazı sesler gelmekte idi. Ayrıca araç 100 km hıza ulaşınca aşırı derecede bir titreme oluşmakta idi. Servise götürdüğümüz zaman, akslarda boşluk olduğu ve bu sesin bundan kaynaklanabileceğini belirttiler. Garanti kapsamında solve sağ aks ları değiştireceklerini söylediler. 1 aydan uzun bir zamandır serviste duran aracımızın akslarının geldiği, takıldığı ancak sol ön alt taraftan gelen sesin hala devam ettiği belirtildi.
Toyota kullanıcılarının böyle bir sorun ile karşılaşıp karşılaşmadıklarını özellikle merak etmekteyim.
Yada böyle bir sorunun kaynağı ne olabilir.
Yardımlarınızı rica eder, kazasız sürüşler dilerim....

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: toyota yaris ve diğer modellerinde sol ön alt taraftan gelen ses
« Yanıtla #1 : Haziran 17, 2009, 15:08:38 »
arkadsım sesın sol onden gelmesınn sebebı fren merkez pımlerınden olabılır. aynı şıkırtı gıbı bır ses bendede var.. bıde tabıkı davlumbazlar cok ses yapıyor dıger araclara oranla.. bunları goze almalısın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #2 : Ağustos 28, 2009, 03:47:35 »
Merhaba,
2010 Yaris Sol kullanıcısıyım.Aracım dış sesi içeriye çok veriyor.Genel olarak görülen bir durum mu yoksa servise götürmeli miyim?
 Ayrıca aracımın anahtar tesliminden 10 gün sonra marşın basmaması gibi bir problemle karşılaştım,servise götürdüğümde ise debraja paspasın sıkışmasından kaynaklanan bir sorun olduğu cevabını aldım ve pek tatmin olmadım.Sizce başıma gelen olabilesi bir durum mu yoksa ciddi bir sorunun habercisi mi? :-\
Deneyimli kullanıcıların yorumları için şimdiden teşekkür ederim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ağustos 28, 2009, 18:04:01 »
hehehe paspas allama tekniği ile geçer...doğrudur..bizim başımıza 2008 corolla ile geldi hemde bulgaristanda idik..debriyaja sonuna kadar basmak gerekiyormuş..hatta arayanlara paspası çıkarıp temizleyin tekrar yerine koyun diyolarmış..bende de yaris var..her hafta yıkayıp içindeki paspası düzeltiyorum böle bi sorun yaşamadım.:=))
bende yoldaki girinti ve çıkıntıları fazla hissettiğimi düşünüyorum..henüz 1600km de olan aracıma hemen müdahale etmeliyim ki??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 30, 2009, 12:32:09 »
Bende de 2009 Yaris var ve malesef bu araçlar yol sesini biraz alıyor ve süspansiyon sistemi oldukça sert.Kardeşim Eibach yay taktırdı biraz daha sertleşti.Ama çok rahatsız edici bir durum değil.

Yarisin davlumbazlarında hiç yalıtım yok gibi birşey,oraya ziftli kağıt gibi birşey yapıştırsak aslında biraz sonuç elde edilebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "ne alırsan al japondan vazgeçme"
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 31, 2009, 04:14:10 »
arkadaşlar bu seslere fazla kafayı takmayın. benim gibi kafayı yersiniz. oluruna bırakın.  :D
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #6 : Ağustos 31, 2009, 09:19:36 »
2. el 2006 Model Toyota Yaris Terra 1,4 Dizel aracımızı aldıktan sonra, sol ön alt tarafından özellikle vites geçişlerinde bazı sesler gelmekte idi. Ayrıca araç 100 km hıza ulaşınca aşırı derecede bir titreme oluşmakta idi. Servise götürdüğümüz zaman, akslarda boşluk olduğu ve bu sesin bundan kaynaklanabileceğini belirttiler. Garanti kapsamında solve sağ aks ları değiştireceklerini söylediler. 1 aydan uzun bir zamandır serviste duran aracımızın akslarının geldiği, takıldığı ancak sol ön alt taraftan gelen sesin hala devam ettiği belirtildi.
Toyota kullanıcılarının böyle bir sorun ile karşılaşıp karşılaşmadıklarını özellikle merak etmekteyim.
Yada böyle bir sorunun kaynağı ne olabilir.
Yardımlarınızı rica eder, kazasız sürüşler dilerim....
benım aracım corolla vardı benım aracta da direksiyon kutusu denıldı değişti halen ses var benımde sağ ön taraftan ses geliyor