Gönderen Konu: Toyota Corolla 1999 Model 1.3 Eco Kiması Enerjiyi nerden alır?  (Okunma sayısı 4081 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
Arkadaşlar başlıkta da yazdğım gibi "Toyota Corolla 1999 Model 1.3 Eco Kiması Enerjiyi nerden alır?" Araç yakıtı mı kullanıyor yoksa aküden elektirikle mi çalışıyor bilgilendirirseniz sevinirim?

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
Ynt: Toyota Corolla 1999 Model 1.3 Eco Kiması Enerjiyi nerden alır?
« Yanıtla #1 : Haziran 01, 2009, 23:09:06 »
eco da klima var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Haziran 02, 2009, 06:41:58 »
var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 02, 2009, 06:55:42 »
var
Tabiki de motordan güç alıyor. Elektrikli klimalar bizim araçlarda son 2-3 senedir kullanılıyor. Sizin aracınızdaki klima sistemi tamamen mekanik...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #4 : Haziran 05, 2009, 01:41:32 »
cehaletim çıkmasın diye sormiyim sormiyim diyorum ama, bu toyotayı anlayamıorum.  bazı terralar var, kliması var, abssi yok, bazısında klima yok abs yok, bazısında ikisi de yok, ecolar 1.3 karbüratörlü 75 bg diye biliyorum, onlarda da yoktur zannediyordum..

bu nası bi sınıflandırma, donanım paketleri sabit olmaz mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 05, 2009, 01:54:48 »
Ecolardabende yok diye biliyorum yaa (ae101 birde ki gibi special olayı yoksa tabi)yada sonradan taktırılmış olabilir.
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Haziran 06, 2009, 07:27:09 »
Eco arabamda kılima orjinal olalark yer alıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 06, 2009, 10:20:08 »
Buzdolabının arkasına baktınızmı hiç bilmiyorum orada küçük bir motor vardır. işte bu kompresör motoruna bağlı olan kanalların içinde azot gazı bulunur. Bu kanallar motorun bir ucundan çıkıp buzdolabının dışındaki resistansı, dolabın iç yüzeyini ve buzluğunu dolaşıp motorun diğer ucuna geri döner. Motorun basınçla sıkıştırdığı azot gazı sıvılaşır ve bu sırada dolabın dışındaki rezistansa itilen azot sıvılaşırken ısısını dışarıya verek soğur.(sıvı azotun sıcaklığı da 0(sıfırdan) düşüktür) Bu sıvı azot daha sonra motorun basıncıyla buzdolabı içindeki kanallara itilir ve burada dolaşırken buzdolabının içini soğutur ve emdiği ısıyla tekrar buharlaşarak buzdolabının arkasındaki motora geri döner. Bu şekilde sürekli bir devridaimle buzdolabının içinden alınan ısı dış ortama verilerek buzdolabı soğur ve soğuma belli bir değere geldiğinde termostat sistemi devreye girerek motoru durdurur. Sıcaklık belli değere kadar artınca da yine termostat devreye girerek motoru çalıştırır..
Klimadaki sistemde aynıdır. Fakat asıl sorun burada. Klimanın kompressör motoru ne ile çalışıyor?
Tabikide benzinle çalışmıyor :D 2 çeşittir. 1-Motorun direkt olarak v kayışına bağlıdır ve kompressör motorunun görevini görür miller vasıtasıyla, 2- Klimanın içinde mevcut bir elektromotor bulunur ve bu motor Şarj dinamosuna bağlıdır. Araç çalışıp elektrik ürettikçe, klima elektriğin bir kısmını paylaşır. Her iki çeşitte motora fazladan bir yük bindirecek ve yakıtın azda olsa artmasına sebep olacaktır.
Dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım. Selam ve dua ile...