Gönderen Konu: yetkili servisten doğru bilgi alma  (Okunma sayısı 1544 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 57500
  • Model Yılı: '17
  • 3 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
yetkili servisten doğru bilgi alma
« : Mayıs 29, 2009, 22:14:27 »
Arabamı yetkili servisten ikinci el olarak aldım.Alırken sadece sağ çamurlukta bir değişme olduğunu onun dışında bir problem olmadığı söylendi.Araç hakkında servisteki bir arkadaştan da olumlu referans alınca aracı satın aldım.Fakat aracı tanıdıkca sanki bir kaç parçada boya varmış gibi geldi bana ve servisteki uygulamaları öğrenmek istedim.Ve arabamın servis kayıtlarını görmek istedim;hatta bir çıktısını almak istedim.Ama bana sadece bakıp söyleyebileceklerini,çıktı veremiyeceklerini söylediler.Gerçekten bütün yetkili servisler böylemi yapıyor?Bu tavırla açıkcası içime bir kurt düştü.Acaba aracımın servis kayıtlarını farklı bir yolla öğrenemem mi?Yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa çok sevinecem.

Toyota Club Türkiye

yetkili servisten doğru bilgi alma
« : Mayıs 29, 2009, 22:14:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Ynt: yetkili servizten doğru bilgi alma
« Yanıtla #1 : Mayıs 29, 2009, 23:28:34 »
Arabamı yetkili servisten ikinci el olarak aldım.Alırken sadece sağ çamurlukta bir değişme olduğunu onun dışında bir problem olmadığı söylendi.Araç hakkında servisteki bir arkadaştan da olumlu referans alınca aracı satın aldım.Fakat aracı tanıdıkca sanki bir kaç parçada boya varmış gibi geldi bana ve servisteki uygulamaları öğrenmek istedim.Ve arabamın servis kayıtlarını görmek istedim;hatta bir çıktısını almak istedim.Ama bana sadece bakıp söyleyebileceklerini,çıktı veremiyeceklerini söylediler.Gerçekten bütün yetkili servisler böylemi yapıyor?Bu tavırla açıkcası içime bir kurt düştü.Acaba aracımın servis kayıtlarını farklı bir yolla öğrenemem mi?Yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa çok sevinecem.

Hiç bi servis çıktısını vermiyor maalesef. Ama yalan söyleme lüksleri yok. O yüzden söylediklerine gönül rahatlığıyla itibar edin.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 30, 2009, 00:28:50 »
aracının kazası olup olmadığını tramerden yada kasko şirketlerinden daha önce kasko yapılıp,kazası olmuşmu diye bakabilirsin...kazası olupda özel servisde de toplanmış olabilir,servisdeki bunu görmediğinden mecburen ekranda yazanı söyler,101 nokta bakımında orjinal yada değişeni varsa söylerler zaten...biraz zahmetli bir iş,içindeki kuşkuyu anca böyle bertaraf edebilirsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #3 : Mayıs 30, 2009, 00:40:02 »
internete gir Traner den kontrol et
ruhsattaki bilgilerden kaza varsa cikar
Tabii sigortadan yapilirsa yada sanayide bir ustaya git
Ayrica servislere neden guveniyorsunuz ki anlamıyorum
Ama bu boya falan varsa kotu bir sey demek te degil
Soyle dusunun aracta sadece boya var cizikten vs den dolayı yapilmis
Bu kotu birsey degil Boyasız olmasından iyidir
Ornegin bir tampon fiyatı en fazla 400 TL boya ne kadar o da o kadar
Yani onemli olan aracta mekanik bir kaza olmamasi yoksa boya olması falan o kadar onemli degil
OZellikle yetkili servislerde yapilan boyalar cok kaliteli hatta bir cok usta anlamaz bile
Benim arabayı anlamamıştılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 30, 2009, 11:22:18 »
ben de sanayi ustalarına güvenmiyorum kardeşim!! her gördükleri araca boyalı diyorlar, benim araçta boya yok, boyalı dediler mesela..ben eminim boya olmadığına ilk sahibiyiz çünkü, 11 yıldır kendi garajında duruyor araç, benden habersiz değil boya, cila değmedi araca :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 57500
  • Model Yılı: '17
  • 3 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
Ynt: yetkili servisten doğru bilgi alma
« Yanıtla #5 : Mayıs 30, 2009, 14:00:25 »
Arabamı alırken ilk sahibiyle tanışma fırsatım olmuştu.Ayarıca yetkil servisin sigortacısıda çocukluk arkadaşımdı.Bu nedenle arabamın bir kazaya bulaşmadığına eminim diyebilirim.tabiri caizse'Sinek küçük ama mide bulandırıyor'.Yanlız bu Traner olayını hiç düşünmemiştim.İyi fikir.