Gönderen Konu: Baskı balata yardım  (Okunma sayısı 4983 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
Ynt: Baskı balata yardım
« Yanıtla #20 : Haziran 02, 2009, 13:16:14 »
Baskı balata konusunda Valeo da orjinal bir markadır. Servise verilen 530 TL ye yazık olmuş bence. İşçilik dahil 200 TL ye Valeo ile değiştirdim. Tavsiye ederim.
Corolla 98 GLİ Special

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 02, 2009, 13:16:14 »

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #21 : Haziran 03, 2009, 21:43:48 »
arkadaşlar herkese merhaba..
bende de aynı sorun oldu ve son 1-2 haftadır gittikçe artıyor..bu ayarlanabilir bişey olabilir mi yaf? (bi umut işte :D )
bendeki soru biraz daha farklı..daha doğrusu benim teşhisim biraz faklı.. şöyleki..
bu baskı balata sorunu başlamadan kısa bir süre önce özellikle 1. ve ikinci vites geçmelerinde aşırı olmamasına rağmen küçük bi zorlanma hissetmeye başladım. paspası falan kontrol ettim acaba kayıp debriyajın altına mı giriyo diye..ama ööle bişey yok..
ve bi kaç gün sonra da baskı balatanın kaçırdığını hissettim. yolda yaklaşık 2500-3000 devirde giderken gaza aniden sonuna kadar bastığımda araba hızlanıyo fakat devir normalden daha fazla artıyo ve bi süre sonra devir aniden düşüyo ve olması gereken yere geliyo..tabi bu sırada araba şööle bi titriyo..

araç 2007 corolla hb sol benzinli.40.000 km'de..yani bi bayana versen her halde bu kadar çabuk bitiremez baskı balatayı.
yaklaşık 14 yıldır araba kullanıyorum..ilk defa başıma bööle bişey geliyo..sanırım debriyajın ayırmamasından dolayı balatayı yedim..Aklıma başka bişey gelmedi..Baskı balatadan başka teşhisi olan var mı acaba?? servise gidecem ama yine de ihtimal listesi oluşturmam lazım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #22 : Haziran 05, 2009, 17:53:55 »
arkadaşlar merhabalar
94 gli arabamın balatasını 160 binde değiştirdim, en iyisidir diye asco aldım, dışarda ustaya taktırdım. 10bin km sonra geri vitese zor girmeye, geri vitesten zor çıkmaya başladı, bir süre sonra birinci vitese de zor girmeye başladı, sonra fark ettim ki 1.vitese taktıktan sonra debriyej tam basılı olduğu halde araba gitmeye çalışıyor;ama motor soğukken asla olmuyordu. ustaya sordum debriyaj üstmerkez debriyajı tam ayıramıyor, üstmerkezi değiştirelim dedi, değiştik ama sorun devam etti.
usta motor ısındıktan sonra debriyaj balatası şişme yapıyor olabilir dedi, şu an arabama binmeye devam ediyorum;ama yakında debriyaja bakacağız. benim sizlere sorum şu: böyle bir sorunu daha önce yaşayan var mı? 10 km de balatayı yiyebildiğimi sanmıyorum; sizler ne dersiniz? saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Haziran 05, 2009, 18:27:38 »
  Selam.
 Öncelikle geçmiş olsun.
 Bence aracı başka bir ustaya daha göstermeyi deneyin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyota sahibi olmak ve besyo ayrıcalıktır,,,
« Yanıtla #24 : Haziran 07, 2009, 02:22:54 »
buna benzer bir durum şimdi bende var konu açtım bende debriyaj sorunu diye umarım bende iyi bilgi edinirim bu konuda bencede hersey ustada bitiyor şanzıman indirip aynen eskisi gibi yapmak herkesin işi değil
toyota sahibi olmak ve besyo ayrıcalıktır,,,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Haziran 07, 2009, 11:15:41 »
Baskı balata değişimi basit bir işlem gibi gözükmekle birlikte aslında ustalık gerektiren bir iştir.

Baskı balatada sorunlar genelde değişen balatanın eskmiş olan diğer kavrama elemanlarına pek uyum sağlayamamasından kaynaklanıyor.Yani mesela zamanla karşıda yer alan kısımda ezilme olmuş fakat baskıda ona uymuş.Siz yenisini takıyorsunuz,sizin balatanız düzgün olmasına rağmen titreme vs. yapıyor,kısa zamanda bitiriyor.İşte usta adam sadece aldığı parçayı değiştiren adam değildir,bunları öngörebilmeli.

Baskı balata konusunda Valeo,Luk gibi markaları rahatlıkla tercih edebilrsiniz.İllede orjinal demenin bir mantığı yok ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #26 : Haziran 24, 2009, 00:48:30 »
merhaba arkadaşlar,
yanıtlarınız için teşekkür ederim.
üst merkezde sorun yok, debriyaj balatasını söktük baktık, görünürde hiçbir sorun yoktu. usta balatayı değiştirelim dedi, dedim ki jant kapağı mı değiştiriyorsun ustam; nerden baksan 300 tl'ye malolur. sonuçta volan dişlisini ve karşıdaki parçayı (adını unuttum ama sanıyorum ayna deniyor) tornaya soktuk, eski balatayı yerine taktık, sorun düzeldi. belki de şimdilik düzelmiştir. bekleyip göreceğiz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • gülerek kaybettiklerini ağlayarak kazanamazsın..
« Yanıtla #27 : Haziran 24, 2009, 01:22:03 »
Sami bey keşke yenisiyle değiştirseydiniz.Sorun olursa tekrar işçilik masrafı aynı hesaba gelir İnşallah çıkmaz.
COROLLA 97 GLİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #28 : Haziran 24, 2009, 09:08:28 »
Arkadaşlar sorun olmadan değiştirmek mantıklı mı sizce bende hiç sorun görünmüyor ama aracımda 165 bini geçti bu km nin en az 80 bini ankara çevre yolunda yapıldı belki o yüzden fazla yıpranmamıştır ne dersiniz?
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Nerde oLursan oL , Hep BenimLe oL......
« Yanıtla #29 : Haziran 24, 2009, 16:20:54 »
5-6 derecelik bir meyil bence yeterli fikri verir.

Hakkı abi.

biraz geç oldu ama denedim..

çevre yolundan sağa sapıp pursaklara doğru giden yolda 6 derecelik meyil var yazıodu orda aklıma geldi denedim 60 la giderken 5. vitesde  , araba toparladı ama yani dediğin gibi devir saati fırlayıp hız göstergesi yerinde duruyo değil.. yani sağlam gibiydi..

sonra türkayın önerisini uyguladım..

el frenini çek , arabayı 5e tak yüksek devirlerde debriyajdan çek

devir hızlı düşüyosa kaçırıyo demekmiş..

benimkinden çok yavaş düşüyo

dedim türkaya kaçırıyo dedi...(araba 168.000 de hiç değişmedi baskı balata )
Kırmızı Kafaa...
.
                                GöLgen YeTeR.......
                                    06 JE 605      ( Yakında 06 CHN 53 )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Haziran 25, 2009, 13:32:20 »
arkadaşlar merhabalar
94 gli arabamın balatasını 160 binde değiştirdim, en iyisidir diye asco aldım, dışarda ustaya taktırdım. 10bin km sonra geri vitese zor girmeye, geri vitesten zor çıkmaya başladı, bir süre sonra birinci vitese de zor girmeye başladı, sonra fark ettim ki 1.vitese taktıktan sonra debriyej tam basılı olduğu halde araba gitmeye çalışıyor;ama motor soğukken asla olmuyordu. ustaya sordum debriyaj üstmerkez debriyajı tam ayıramıyor, üstmerkezi değiştirelim dedi, değiştik ama sorun devam etti.
usta motor ısındıktan sonra debriyaj balatası şişme yapıyor olabilir dedi, şu an arabama binmeye devam ediyorum;ama yakında debriyaja bakacağız. benim sizlere sorum şu: böyle bir sorunu daha önce yaşayan var mı? 10 km de balatayı yiyebildiğimi sanmıyorum; sizler ne dersiniz? saygılar

Tıpkısının aynısı :D o sorunun aynısı bendede var. Özellikle ş.içi durkalk yapmaya başladığında artıyor. Uzun yolda böyle bir sorun yok. Babam ustaya götürmüş. Debriajın şemsiyesi varmışta ısınınca şime yapıyormuşta ondan oluyormuş falan. Bende gittiği yere kadar gitsin diyorum artık yapacak birşeyim yok. Fakat şanzumana zarar vermektende korkuyorum. Birde son zamanlarda tatlı sert kaltığımda ııığğğkk diye 2 sn süresince yarım debriajda ses çıkartıyor. Bu neyin belirtisidir? Bilgisi olan varmı? Kaçırma falan yok onuda belirteyim :)