Gönderen Konu: LPG & Açık Hava Filtresi  (Okunma sayısı 6225 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
LPG & Açık Hava Filtresi
« : Mayıs 29, 2009, 04:01:02 »
Arkadaşlar malumunuz benzin fiyatları başını almış gitmiş geri gelmeyi düşünmeyen bir devirdeyiz.(Acı ama gerçek)

Araca Sıralı sistem lpg taktırmayı düşünmekteyiz.
Sorum ise şu:
-Aracında Sıralı sistem lpg olupta açık ahva filtresi kullanan varmı?
-Kullanan var ise, açık hava filtresi oldugunda ve olmadıgında arada bir fark var mı? Performans kaybı veya artışı.Varsa bu lpg de mi benzinde mi?

Yakıt farkını ise yakıt konusu içerisinde ayrı bir başlık altında şu linkten cevaplandırmanızı rica ediyorum.
http://www.toyotaclubtr.com/yakit/sirali-sistem-lpg-yakit-sarfiyati-ve-problemleri/new/#new
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Toyota Club Türkiye

LPG & Açık Hava Filtresi
« : Mayıs 29, 2009, 04:01:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG & Açık Hava Filtresi
« Yanıtla #1 : Mayıs 29, 2009, 21:18:29 »
Arkadaşlar malumunuz benzin fiyatları başını almış gitmiş geri gelmeyi düşünmeyen bir devirdeyiz.(Acı ama gerçek)

Araca Sıralı sistem lpg taktırmayı düşünmekteyiz.
Sorum ise şu:
-Aracında Sıralı sistem lpg olupta açık ahva filtresi kullanan varmı?
-Kullanan var ise, açık hava filtresi oldugunda ve olmadıgında arada bir fark var mı? Performans kaybı veya artışı.Varsa bu lpg de mi benzinde mi?

Yakıt farkını ise yakıt konusu içerisinde ayrı bir başlık altında şu linkten cevaplandırmanızı rica ediyorum.
http://www.toyotaclubtr.com/yakit/sirali-sistem-lpg-yakit-sarfiyati-ve-problemleri/new/#new

biz 2001 otomatık vıtes cıvıc e sıralı sıstem taktırmıstık ve acık hava fıltresı vardı fıltre takında benzınde de lpg dede fazla yaktı.kalıtelı bır marka olan K&N aldık aracın yakıtı normale dustu fakat gaza tepkısı ıyılestı.Yanı acık hava fıltresınde kalıtelı bır marka secın derım :)
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
« Yanıtla #2 : Mayıs 29, 2009, 21:30:55 »
aracımda atiker sıralı lpg var, itg sünger hava filtresi kullanıyorum, yakıtta değişme yok, aracın tepkileri arttı ve alt devirleri canlandı, ses de cabası..
aracın gidişinde lpg-benzin arası hiçbir fark yok gibi..belki bunu filtreye bağlayabiliriz..

1.3 yaris ile dilediğimde kısa süre içinde ...km/h hıza ulaşabiliyorum.. cebimden az para çıkıyor,
tavsiye ederim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mayıs 30, 2009, 03:29:28 »
Kutu içi değil de Kit olarak takmayı düşünüyorum.Simota nın vs kitleri var.Sizce nasıl olur?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 30, 2009, 23:29:54 »
Simota dan cok güzel verım alırsın tavsıye ederım ama pıpercross yada green de kalıtelıdır :D
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #5 : Mayıs 31, 2009, 01:08:34 »
simota boru,yed filtre kullanıyorum her gün düzenli olarak test ettiğim yolda sakin kullanımda 2o ytl lik lpg ile eskisine oranla 10 km daha fazla gidiyor,tesadüf olamaz çok kez denedim bunu,kalkışlar alt devirler çok çok güzel oldu,ani gaz tepkileri arttı yine ani gaz pedalı tepkilerinde ve tünellerde anlık dip gaz yapıldıgında duyulan mükemmel bir sese sahip oldum kısacası tavsiye ederim filtreyi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Haziran 01, 2009, 01:31:09 »
Özellikle şimdi yaz mevsimi için düşünüyorum.LPG takılırsa ne gibi farklar olacağını biraz daha araştırayım.Yorum yapan herkese tek tek teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #7 : Haziran 02, 2009, 09:45:36 »
belki konuyla alakası yok ama bi şey sormak istiyorum
99 corolla 1,3 aracım var açık hava filtresi taktım.
aracın hararet göstergesi normalin çok altında yani çoğu zaman böyle
filtre yi takmadan önce böyle bi şey yoktu.
yani açık hava filtresi hararet yapmasını engelliyo gibi bi şey oluyo
acaba bu normal bi şeymi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Haziran 02, 2009, 22:32:06 »
http://www.hepsiburada.com/simota-toyota-corolla-vvti-2001-twincharger-231157/productDetails.aspx?categoryid=265020&productid=otm231157
Bu üründen kullanan var mı?
Aracım 2005 corolla.2001 -  sonrası yazıyor.Demek ki 2002 den başlıyor.
Varsa memnunmusunuz?

simota boru,yed filtre kullanıyorum her gün düzenli olarak test ettiğim yolda sakin kullanımda 2o ytl lik lpg ile eskisine oranla 10 km daha fazla gidiyor,tesadüf olamaz çok kez denedim bunu,kalkışlar alt devirler çok çok güzel oldu,ani gaz tepkileri arttı yine ani gaz pedalı tepkilerinde ve tünellerde anlık dip gaz yapıldıgında duyulan mükemmel bir sese sahip oldum kısacası tavsiye ederim filtreyi

Onur filtrenin sesi veya videosu vs. var mı? Varsa özelden vs fark etmez gönderir misin?