Gönderen Konu: GM den Hissedarlarına teklif varmış  (Okunma sayısı 1006 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Fanatik Toyotacı
  • ****
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
GM den Hissedarlarına teklif varmış
« : Mayıs 29, 2009, 00:37:34 »
ABD'li otomotiv şirketi General Motors, borçları karşılığında hisse değişimi için hissedarlarına yeni bir teklif sundu.

General Motors'den (GM) yapılan açıklamada, iflas koruma altındaki şirketin varlıklarının yeni bir şirkete satılmasının desteklenmesi konusunda hissedarların anlaşması durumunda, hissedarlara, yeniden organize edilmiş şirketin yüzde 10'unun yanı sıra bir diğer yüzde 15'in de satın alınması garantisi verildi.

Yeni plan, borçların yüzde 20'sini temsil eden kredi verenler tarafından da desteklendi.

Hissedarlar yeni teklif için Cumartesi gününe kadar başvuruda bulunabilecek.

İflas koruma işleminden çıktıktan sonra ABD Hazinesi, yeni GM'nin yüzde 72,5'ine, Birleşik Otomobilciler Sendikası ise yüzde 17,5'ine sahip olacak.

Şirket bir önceki teklifinde hissedarlara, 27 milyar dolarlık teminatsız borç karşılığı yüzde 10 değişim önermiş, teklif çok az hissedar tarafından kabul edilmişti.

Hükümet, borçların azaltılması, istihdam maliyetlerinin düşürülmesi ve fabrika kapatmalar için şirkete 1 Haziran'a kadar süre verdi.

Öte yandan GM, yeniden yapılanma planının bir parçası olarak 2010 yılının sonuna kadar kapatılacak 14 fabrikayı belirledi ancak, fabrikaların isimleri açıklanmadı.

Kapatılacak fabrikaların 4'ünün montaj fabrikası olduğu belirtiliyor.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Toyota Club Türkiye

GM den Hissedarlarına teklif varmış
« : Mayıs 29, 2009, 00:37:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Eski Toprak Toyotacı
  • *****
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: GM den Hissedarlarına teklif varmış
« Yanıtla #1 : Mayıs 29, 2009, 07:30:25 »
Bu teklifin de kabul göreceğini sanmıyorum.
Folgsamkeit macht frei...