Gönderen Konu: 2009 Elegant d4d nasıl kullanmalıyım?  (Okunma sayısı 1531 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: AB+
2009 Elegant d4d nasıl kullanmalıyım?
« : Mayıs 28, 2009, 15:24:32 »
Değerli yöneticilerden özür dileyerek konunun yeri burası mı ? değil mi? bilmeden başlık atıyorum.Yanlış yapıyorsak düzeltelim arkadaşlar?
Tanışma faslında da bahsettiğim Corolla d4d Elagant arabama bugün kavuştum. Araç ile ilgili yorumlarımı 1000 km bakımından sonra sizlerle paylaşmak istiyorum. Aracı alıp gelmek  için 200 km yol yaptım. Sitedeki gerekli bilgileri okuduğum halde daha önceden dizel araç kullanmadığım için tecrübeli arkadaşların bana söyleyeceği önemli şeyler muhakkak vardır.Mesala vites değişimlerini genelde 2200 de yaptım yanlız 5.viteste 2000 devirde 85 km/h ortalama ile kullanmaya çaıştım bazen bu devrin altına düştü nasıl bir tarzda kullnmalıyım diyedeğerli arkadaşların fikrini öğrenmek isterim.Şimdiden fikirlerini beyan eden ,etmeyen tüm dostlara teşekkür ediyorum..

Toyota Club Türkiye

2009 Elegant d4d nasıl kullanmalıyım?
« : Mayıs 28, 2009, 15:24:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TOYOTA SEVER,ESKİ TOYOTA SAHİBİ.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '10
  • 19 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
Ynt: 2009 Elegant d4d nasıl kullanmalıyım?
« Yanıtla #1 : Mayıs 29, 2009, 17:19:36 »
hayırlı olsun.
  1600 devirin altına pek düşmemeye çalışırsan iyi olur. vites değişim göstergelerinin işaret ettiği doğrultuda vites değişimi yaparsan en ekonomik ve ideal değişimleri yapmış olursun.

mazot alırken mutlaka motoru istop ettir ki yol bilgisayarın düzgün çalışabilsin. (kontağı tamamen kapalı konuma al )

ilk 1000 km sert kullanılması önerilmiyor. motoru,frenleri vs. çok zorlamayıp 1000 km ve sonrası normal bir biçimde kullanırsanız daha sağlıklı olacaktır.

klimayı motor biraz ısındıktan sonra açmalıymışız, hemen değil. bende yeni öğrendim :)

iyi sürüşler dilerim.
2021 Corolla HYBRID Dream (AKTİF)
2013 Hyundai İ30 1,6 GDİ ELİTE (AKTİF)
1991 Mazda 323 HB AT. (AKTİF)
2010 MERCEDES C180 KOMPRESSOR (satıldı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 29, 2009, 17:58:38 »
ilk 1000 km de ani kalkış yapmamak ta iyidir yüksek devir yüksek sürat yapılmaması gerekir.

1800 devirin altınada cok düşmeyin..

aracı ateşlemeden kızdırma bujisi ışığının sönmesi gerektiğini biliyorsunuzdrur zaten(ilk kez dizel kullanıyorum dediğiniz için dedim).

ve de ateşledikten sonra hemen basmayın biraz rolantıde calıştırın(özellikle kışın soğukta)

mazotu bitirmemeye calışın dizel motor benzinli gibi değildir hava yapma durumunda başımız ağrıyabilirmiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 29, 2009, 18:12:13 »

mazotu bitirmemeye calışın dizel motor benzinli gibi değildir hava yapma durumunda başımız ağrıyabilirmiş.
Hatta mümkünse çeyreğin altına düşürmeyin, bu arada güle güle kazasız belasız günlerde kullanın :)