Gönderen Konu: D4D 2. el alırken nelere dikkat edilmeli ?  (Okunma sayısı 1901 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
D4D 2. el alırken nelere dikkat edilmeli ?
« : Mayıs 28, 2009, 03:16:00 »
       2. el yaris d4d almayı planlıyorum, fakat daha once hiç dizel 2. el araba almadıgım için açıkçası benzinli araçlardan farklı olarak nelere dikkat etmeliyim bilmiyorum. Aklınıza gelen her şeyi yazarak aydınlatırsanız çok sevinirim.
      Bu arada bu konuda bir başlık bulamadım ve yazabilecek uygun bir konu başlıgı da bulamadım. Boyle bi konu varsa veya yanlış yere yazdıysam kusura bakmayın.

Toyota Club Türkiye

D4D 2. el alırken nelere dikkat edilmeli ?
« : Mayıs 28, 2009, 03:16:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: D4D 2. el alırken nelere dikkat edilmeli ?
« Yanıtla #1 : Mayıs 28, 2009, 07:56:41 »
  Selam.
 Bence ikinci el araç alırken ilk önce aracın sahibine bakmak lazım, titizmi, otomobilleri nasıl görüyor diye. Dizel araçta kullanılan yakıt kalitesi benzinlilere göre daha önemlidir ayrıca turbo dizlelerde aracı çalıştırır çalıştırmaz harekete geçmemek, hemen yüksek devirlere çıkmamak, yoldan gelincede kullanılan süre ve performansa göre bir süre aracı rölantide dinlendirip sonra kontağı kapatmak bazı aksamların sağlığı açısından gerçekten çok önemlidir. Bunların dikkat edilip edilmediğine mümkün olduğunca bakmak lazım. Ayrıca dizel aracı sürekli düşük ya da sürekli yüksek devirde kullanmakda sakınca doğurabilir zaman içinde. Gerçi bu söylediklerim atmosferik benzinli motora sahip araçlar içinde nispeten önemlidir ancak turbo dizelde biraz daha dikkatli olmakta fayda var.
 Tüm bunların yanında bakımlarının yapıldığından da emin olmak lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: D4D 2. el alırken nelere dikkat edilmeli ?
« Yanıtla #2 : Mayıs 28, 2009, 08:47:46 »
Turbo dizel araçlar herhangi bir problemde büyük masraflar çıkarabileceği için motoru da çok dikkatli inceletmek lazım.
Folgsamkeit macht frei...