Gönderen Konu: arkadaşlar acil yardım kafayı yiyecem defransiyel sesi gibi ses var  (Okunma sayısı 8576 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
arkadaşlar bilgisi tcrübesi olan herkesten yardımbekliyorum. 1993 model corolla 1.6 gl lpg li aracım var son zamanlarda nasıl söylesem defransiyeller öter ya eski arabalarda ynı ona bnzer bir ses geliyor. gazı bırakınca kesiliyor. yada şöyle söyleyim bazı araçlarda motor sesini radyoya verir ya aynı öyle gzı bırakınca kesiliyor basınca gaza başlıyor. nedir anlayamadım bir bilen varsa beni aydınlatsın teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
  Selam.
 Öncelikle geçmiş olsun.
 Bildiğim kadarı ile bu araçlarda diferansiyel ile şanzıman aynı yağ içinde bulunuyor. Yani önden çekişli oldukları için biribirine oldukça yakında konumlandırılmış aksamlar sonuçta. Sesin tam nereden ve ne şekilde geldiğini tespitedebilirmisiniz? Bu basit bir kayış sesi bile olabilir bence. İyi tespit etmek lazım. Mesela araç vites boşta ikende aynı şekilde sesi yapıyormu? Veya araç durduğu yerde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
bende sizin söylediğiniz gibi diferansiyel diye düşünüyorum. aracınızın yaşı da bu ihtimali güçlendiriyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
yok boşta veya araç durduğu zaman ses yok sadece hızlandığı zaman 70-80 i geçince başlıyor gazı kesince susuyor. sanırım bir daha dinledim bu ses aracın önünden geliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • gülerek kaybettiklerini ağlayarak kazanamazsın..
Şanzıman yağını kontrol etmende fayda var.
COROLLA 97 GLİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
70 -80 km ıle gıderken aynı vıtesımı kullanıyorsunuz 3-4-5. vıteslerde deneyın ve devır kacı bulunca ses gelmeye baslıyor onu tespıt edın.Sımdı motordan kaynaklanan bırsey ıse bellı bır devıre ulasınca yapar.Ama teker aks kafası v.s gıbı seylerden ıse belırlı bır hıza ulasınca ses yapar. Onden ceker oldugu ıcın sanzumandan dırek (aktarım organı dıye gecer) tekere aks kolu ıle tekerı donderır.dıferansıyel yoktur yanı :D
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
dıferansıyel yoktur yanı :D
emin misiniz mustafa bey, o iki aks kolunun bağlandığı yer sakın bizim diferansiyel dediğimiz şey olmasın ? 
diferansiyel deyince illaki karpuz gibi bişey aklınıza gelmesin...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Muzaffer bey bende de öyle bir ses çıkıyordu.arabanın gazına basınca bir ses geliyor.boş vitese atınca ya da gazı kesince ses gelmiyordu.sonradan vaktim müsait olmadığı için ve sıkıntılardan dolayı o sesle ilgilenmedim.o ses mi sebep bilmiyorum ama arabamda yağ kalmamış ve motorda arıza oldu.bence ilk olarak yağını kontrol edin.sonrada o sese baktırın geçmiş olsun
sevgi emekmiş emek ise vazgeçmeyecek kadar ama özgür bırakacak kadar sevmekmiş.