Dün saat 2 buçuk için Samsun Derinderelerden randevu aldık ve gittik.
İlk olarak bir formen verdiler yanımıza yol testine çıktık ve şikayetlerimi gözümle gördüklerimi kulağımda duyduklarımı anlatmaya başladım.
Daha sonra ufak bir muhabbet bana 2005 model yarisi olduğundan falan bahsetti kaça aldın ettin klasik muhabbetler. Yakıt durumu bilmem ne. Neyse biz işimize döndük. Benim baskı balatama bitik dedi. Bende dedim daha yeni değişti olamaz. Eleman bi renk attı neyse gidiyoruz. Hemen balatayı değiştiren firmaya sallamalar başladı

. BMW Samsun yetkili servisinde değiştirmiştim balatayı BMW ciler bu işi bilmiyor ona göre:D . Ben diyorumki arkadaşa benim arabam 3. viteste 135 e çok rahat çıkıyordu ama artık biraz nazlanıyor bakım zamanı geldiğinden olabilirmi diyorum. Eleman bir deneme yaptı 105 e çıktı 3. viteste havalara sıçrayacak sanki bu araba daha önce o hıza çıkmıyodu büyük bi şey başardı hareketleri onu gösteriyordu (Bu arkadaşın Yaris i olduğunuda pek sanmıyorum) . Ben hafiften sinir küpü olmaya başladım. Ya ordaki çalışanların hepsi böyle yada en kasabı bana denk geldi. Neyse geze geze servise geri geldik ben anlattım o dinledi. Aracı içeri aldılar bekliyoruz. Dışardanda görüyoruz tabiki. Lifte kaldırdılar aracı şöle bi baktılar altına indirdiler. Sanırım silecek suyu azdı su eklediler aracı dışarı çıkardılar. Araçla servise 2 buçukta girdik. Aracın servisten çıktığında saat 5 ti ne kadar sıkıldım anlatamam... Hiç birşey yapılmadı gözle bakıldı sadece araca görmesem gam yemeyecem ama gördükçe hepten çıldırdım. Sonra kaporta servisi dışarıda şöyle bir baktı. Aracı teslim alacağız artık bekliyoruz fiyat gelecek. Zaten buraya kadar bütün check up olayımız dumur.
Aracın 100bin bakımı ve diğer eksikleri için 1000 TL sı fiyat verdiler. Kaporta için parça hariç 2500 TL fiyat verdiler. Klimam yok bunu belirttim taktırsak ne kadar olur dedim 3000-4000 TL arası olur ve düzgün çalışmaz dediler. Sen yetkili servissin ve bir şey için fiyat veriyorsun ve bunun düzgün çalışmayacağını belirtiyosun. Sabır çekiyorum artık arabayı alsamda gitsem diye

.
100000 KM bakımı için verdikleri liste
Yağ filtresi
Hava Filtresi
Benzin Fİltresi
V Kayışı
4 Buji
Tırnak (Ne tırnağıysa hala anlamış değilim)
Ön Arka Fren balata takımı
Ön disk torna işlemi
Klima filtresi ( Oda neyse)
Klima Polen Filtresi ( Yarılıyorum tabi araba da klima olmadığı belirttiğim halde bu filtreleri nereye takacaklarsa hemde 2 tane

Split klima var sandılar herhalde bi iç diğeri dış ünite için

)
Ön düzen ayarı
Ön cam sileceği
Arka cam sileceği
Sol çamurluk davlumbazı
Motor yağı
Bir kaç bişey daha vardı hatırlayamıyorum fiyatların yazılı olduğu listeyi vermediler.
Kaporta olayında ise ayrı bir ilginçlik 3 parça yer var dışarda komple boya olmadan 250 TL fiyat aldım. Komple boya ile 1000 TL maksimum. Bunlar 2500 lira dediler ön rampon tırnaklarında kırık var öyle duruyor. Dedim bu fiyata tamponda dahilmi hayır değil onlar ekstra fiyat

(Başka bi konuda araştırma yapmıştım forumda yaris için tampon far diye ön arka tampon komplesi ve led stop angel far uygulaması 1500 lira civarı tutuyordu verdikleri sadece kaporta fiyatına ben arabanın dışını nerdeyse komple sıfırdan yaptırıyorum her şey dahil tampon far vs)
Uzun lafın kısası okuduktan sonra söyliyecek bişey olmadığını anlayacaksınız. Yetkili servis rezaleti ve en çok canımı sıkanda ben aracın 100000 km bakımını ağır bakım sayılır genelde bu serviste yaptırmayı düşünüyordum ve bu rezaletten sonra düşünür oldum arabayı buraya bıraksam kurtarabilirmiyim

yoksa bakımıda BMW servisinde mi yaptırayım