selam arkadaşlar ruhsatta T.Ş.F.K. damgası(T.F.Ş.K. de olabilir) yazanlar varmış bu ne anlama gelmektedir?
Tam emin değilim ama motor ya da şase numarası kaza vb. sebeplerle değiştirilip Trafik Şubesi tarafından yeniden verildiğinde bu damga vuruluyor.
Tam emin değilim ama motor ya da şase numarası kaza vb. sebeplerle değiştirilip Trafik Şubesi tarafından yeniden verildiğinde bu damga vuruluyor.
peki aracın satış fiyatına etkisi var mı?
peki aracın satış fiyatına etkisi var mı?
Kesinlikle var, sonuçta durduk yere değişmez. Aracın şasesi,göğsü (özellikle eski araçlarda) veya şase numarasının yazılı olduğu yerin düzeltilemeyecek kadar (numaraların okunmasına engel olacak derecede) hasar görmesi durumunda bahsettiğiniz işlem yapılır.
Peki motor değiştiğinde de (bazı araçların fabrika çıkışı problemli olan motorlarının değiştiğini duyuyoruz) aynı işlem yapılmaz mı?
Peki motor değiştiğinde de (bazı araçların fabrika çıkışı problemli olan motorlarının değiştiğini duyuyoruz) aynı işlem yapılmaz mı?
Fabrika çıkışlı motor problemi olan bir aracın motoru yine fabrika tarafından verileceğinden, veya faturalı olması gerektiğinden problem olmaz heralde. Ben sadece şase numarasının değişimi ile ilgili bildiğim kadarıyla düşüncemi aktarmaya çalıştım Hakan Abi
komple motor değilde sadece blok değişiminde çıkma bir blok alınırsa, hurdacıdan alınan faturaya istinaden blokta numara olmasına rağmen trafik kendisi yeni bir numara çakıyor bloğa. ama bunu yaparken damga basmak gibi bir işlem yok diye biliyorum. sadece motor nosunun trafikten verildiği belli oluyor.