0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Diğer resimleri de sabırsızlıkla bekliyoruz Mesut, gözüm keserse ben de bir deneme yaparım belki
Zorlu ama zevkli bir çalışma olsa gerek Elinize sağlık
Elinize sağlık Mesut Bey, tebrikler, ben de özendim doğrusu...Yıllar önce bir arkadaşımla birlikte daha büyük boyutta bir taneye başlamıştım, elektrikli motor, pervane, servolar vs. hepsi hazırdı, hatta uçağın parçalarını da kabaca kesmiştik ama bir türlü tamamlayamadık, sonuçta motor ve pervane yıllardır bir köşede duruyor, servoları başka işlere kullandık... Tekrar bir el mi atsam diye içimden geçti güzel çalışmanızı görünce...
çok zevkli olduğundan eminim. 15 sene kadar önce O304 ün 1/50 ölçekli halini tamamen kendi çizim ve ölçümlerimle yapmaya başlamış ve genel iskeleti, ön ve arka çatıyı yapmıştım. malzeme olarak mutfakta kullandığımız olin yağ tenekesi, lehim ve havya ile kaynak yaparak, çekiçle dövme yoluyla şekil vermek süretiyle baya bir uğraşmıştım. bitmemiş halini bile karşısına geçip seyrediyordum. nasip olmadı bitirmek.
üniversitede 2. sınıfta dersler ağırdı. ardiyeye kaldırdım ben de daha sonra devam ederim diye. düzce depreminde ardiyedeki karışıklıkta uçuruma yuvarlanmış otobüs gibi olunca attım. yeniden başlarsam daha iyi malzeme seçeceğim. maket malzemelerinden falan haberim yoktu o zamanlar.
Düzce depreminden hepimiz çok etkilendik gerçekten, bende gebzede oturuyorum Allah o günleriyaşıyan herkesin yardımcısı olsun, yapmayı planladığınız araç yürür haldemi olucak yoksa sadece maket evde süs olarakmı durucak ona göre malzemeler önerebilirim Murat bey
herşeyini yapmayı düşünüyordum. bagaj kapakları yukarı açılacaktı, kapılar, iç koltuklar, aydınlatmalar vs. defransiyel vs. yürür olacaktı, süspansiyon dahil herşeyi planlamıştım. kaldı öyle
Tekrar devam etmeyi düşünmezmiydiniz
Savaş bey kesinlikle tekrar el atmanızı öneririm, bu iş insana okadar büyük bir haz veriyorki anlatamam, isterseniz bende size eşlik eder yardımcı olmaya çalışırım, motor pervane ve esc duruyorsa mutlaka değerlendirelim ne dersiniz ! bu arada neden uçağınız yarım kaldı merak ettim ?Murat bey insanın kendi el emeği ile ortaya çıkardığı birşeyi karşısına oturup seyretmenin nekadar zevkli olduğunu bilirim, benimde kendi elimle karbon plaadan kestiğim araç şaselerim ve helikopter parçalarım oldu onları takıp karşısından izlemeyi çok seviyorum, bu iş hastalık yaratıyor insanda ama emin olunki , kahvee gitmekten dışarıda dolaşmaktan çok çok daha keyifli bir olay, projeniz neden yarım kaldı çok merak ettim doğrusu , elimden bişey gelicekse yardımcı olmak isterim
Öneriniz için çok teşekkür ederim Mesut Bey, bazı şeyler üstüste geldi, sırasıyla taşındım, beraber başladığımız arkadaşım askere gitti, akabinde ben evlendim, üç ay önce de bizim bebek doğdu. Bir türlü kaldığımız yerden devam edemedim. Hobilerim konusunda maymun iştahlıyımdır, çok hevesle girişirim ama bir süre geçtikten somut adımlar katedemiyorsam hevesimi yitiririm ve öyle kalırlar. Bu yüzden yaz sonu gibi sıfırdan bir modele başlamak istiyorum, belki sizin planlarınızı kullanırım, o sırada sizden yardım isteyeceğimden emin olabilirsiniz...
İyi uçuşlar
O uçağı havada süzülürken izlemek çok büyük bir zevk olmalı