Gönderen Konu: Arabaların ruhu var mıdır?  (Okunma sayısı 2815 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Arabaların ruhu var mıdır?
« : Mayıs 27, 2009, 00:12:44 »
Babam sonunda yeni Corolla Elegant A/T aldı ve 13 yıldır bizi taşıyan ve şimdiye kadar bize çok büyük problem çıkarmayan benimde ilk göz ağrım olan 96 XEI ikinci planda kaldı Ankaraya gittigim sıralarda beni bekliyor... Babamla konustum yeni arabayı aldıgımız gün arabanın frenlerinden ve motorlarından garip sesler gelmeye başlamış marş basmamıs vs gibi bazı sorunlar çıkmış babam o aracı cocugu gibi seviyordu 40000 verseler satmam diyordu simdi babamda üzülüyor acıkcası arada kalmıs durumda acaba. Gercektente arabaların ruhları var mı
96 corolla 1.6 xei & 2009 corolla 1.6 A/T

Toyota Club Türkiye

Arabaların ruhu var mıdır?
« : Mayıs 27, 2009, 00:12:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: Arabaların ruhu var mıdır?
« Yanıtla #1 : Mayıs 27, 2009, 00:46:08 »
:D biz yeni corollayı aldık eskisi benim oldu saçma sapan sorunlar çıktı araçta :) yok fren ana merkezi bozuldu yok 5. vites senkromeçi bozuldu yok arka camın sacı çürüdü vs.. satcam şerefsizi sorun çıkarıyor bana hem de ben ona bu kadar bakarken.. ayıp ayıp :D
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #2 : Mayıs 27, 2009, 00:53:16 »
bıde babam bu araba seninse her türlü masrajı sana ait diyor vergiyle yakıtı hallederimde bakımları ne yapıcam bilmiyorum :):)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 27, 2009, 02:31:10 »
Sacma ama ben de inaiyorum arabalarin ruhu olduguna. :D
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 27, 2009, 07:42:04 »
  Gerçekten öyle, otomobil sahibi ile bütünleşiyor bencede. Siz bakarsanız (maddi manevi :) ) o da sizi üzmüyor. Bu yüzden bence şirket araçları daha ucuza gidiyor. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 27, 2009, 08:35:43 »
Benim de başıma öyle olaylar geldi ki, ben de kesinlikle inanıyorum :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #6 : Mayıs 27, 2009, 09:51:52 »
Evet ben inanmıyorum biliyorum arada bi dertleşiriz beni hiç üzmez gerçi derisi soyuldu biraz ama olsun aynı Transformers da ki Bumblebee gibi  ::) alır götürür beni istediğim yere
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 27, 2009, 10:05:46 »
inanmak istemiyorum ama inanıyorum desem açıklayıcı olurmu acaba :)
Toyotama sevgi ile yaklaşınca daha mutlu gidiyor gibi hissediyorum. Ama ona salt bir elektronik mekanik bileşen yığını olarak yaklaşınca daha garip gidiyor yetim gibi hissediyor araç kendini sanki... Bilmiyorum bende anlamadım doğrusu varmıdır yokmudur ???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • BÜYÜK İZMİR BULUŞMASI :)
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 27, 2009, 10:35:45 »
Bir önceki aracımı sattıktan sonra ailece çok üzülmüştük sürekli park ettiğim yerde göremeyince içim eziliyordu.
Şimdi toyotamı bir iki sene içinde satayım diyorum bir yandanda nasıl kıyarım diye düşünüyorum.
Sabahları naber fıstık diyerek bindiğimde sanki ogün herşey değişiyor.

Birde babamın şahini var nedense beni pek sevmiyor ilk araba sürmeyi onda öğrenmiştim şimdi binince zor geliyor sürmesi çekiştiriyorum bazen yok dönmüyor yok istop ediyor diye
Sanırım kızıyo bana
 ayda yılda bir iki defa biniyorum hep başıma bir sorun açıyor :)
lastik patlıyo, istop ediyo, eksoz düştü , cam krikosu, hararet yapıyı , frenler  ooo daha neler neler
Babamın on numarası ona hiç sorun çıkarmıyo valla :)
2002 corolla H/B 1,6 terra   iZMİR / Balçova

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 27, 2009, 10:59:14 »
  Gerçekten öyle, otomobil sahibi ile bütünleşiyor bencede. Siz bakarsanız (maddi manevi :) ) o da sizi üzmüyor. Bu yüzden bence şirket araçları daha ucuza gidiyor. :)
+10000000 :D
97 COROLLA GLİ :carwash: 1.6115 HP 2014 ASTRA HB1.6 CDTI 136 hp ASTRA SEDAN :carwash:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 27, 2009, 11:05:40 »
hele yıkayınca :) nasıl mutlu oluyor bu araç yıkanınca bir bilseniz :) hem zaten ben de daha sakin daha düzgün kullanıyorum o da daha bir yumuşak gitmeye başlıyor, ben ona bakınca bazı sorunları kendi kendine geçiyor..satmayı düşündüğüm ara o kadar sorun çıkardı ki bir haftada anlatamam :) çakmak çıkışı bile bozuldu, sol ön hoparlör bozuldu, sağ arka cam düştü, fren ana merkezi bozuldu, neyse bakıma soktum eksik olan herşeyini tamamladım fren ana merkezi yoktu serviste o takılmadı kaldı o sonra bir hafta sonra kendi kendine düzeldi fren ana merkezi :) :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #11 : Mayıs 27, 2009, 11:59:04 »
annemle telefonla konuştum bana söylediği cümleyi aktarıyorum.

Artık ikinci planda olduğunu hissedince araba kendini bıraktı oglum oldu...

Ben bunu duyunca duygulandım gerçekten inanılmaz seviyorum arabamı şahsen 1.6XEI mi 10 tane eleganta degişmem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 27, 2009, 14:46:09 »
İster manyak deyin, ister deli. Ben de arabamla konuşurum. Bazan benzin azalıyor iyice "götüreceksin benzinciye kadar lamı cimi yok" diye fırça bile atıyorum hafiften.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #13 : Mayıs 27, 2009, 14:54:14 »
geçen gün babam eski arabamızı görmüş tesadüfen... artık aramızda olmayan bir dosttan bahseder gibi anlattı, o araba şöyleydi böyleydi diye... sonuçta babam haklı bir yerde.. çünkü bizim yaşadığımız her önemli anda o araba yanımızdaydı... ama ölenle ölünmüyor diye de bir laf var.  ;)